Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frokost når man har det travelt og ikke har lyst på noe?

#1

frukt sa for siden:

Jeg må nok planlegge for de dårlige dagene og har jeg innsett.
Sånn som i dag. Stod opp sent, og hadde ikke tid til å lage til noe, men svimmel og kvalm og trengte definitivt å få opp blodsukkeret. Men hadde absolutt ikke lyst på noe.
Nå hadde jeg heldigvis tilgang på bil så redningen ble en kurv med plommer fra butikken. Men vanligvis sykler jeg.

Er det noe lurt jeg kan ha i hus bortsett fra frukt tro?


#2

oslo78 sa for siden:

Biola er redningen min. Og så spiser jeg noe når jeg kommer fram til jobb etter 30 minutters gåtur. Da smaker alt plutselig godt!

Ellers er smoothie godt nesten alltid.


#3

Koma sa for siden:

The french way? Kaffe og croissant?
De frosne croissantene blir veldig gode.


#4

Timar sa for siden:

Skyr har kommet med en proteindrikk nå . Den med bringebær er veldig god. Jeg syns den sklir ned lett selv om jeg ikke er sulten.
Yoghurt?
Ferdigbarer? (Kjøp på butikken, du trenger ikke å lage selv)
Müsli med melk
Kjøleskasgrøt?

Og like viktig er det vel å sikre at du spiser kveldsmat før du legger deg? Så tåler du litt mer om morgenen.


#5

Blå sa for siden:

Youghurt eller toast med honning klarer jeg stort sett å spise uansett.


#6

Polyanna sa for siden:

Noe mykt og lettspist, må jeg ha. Brødskiver er skrekken!

Jeg tar en vitamindrikk og aminosyrer hver morgen, og så en liten porsjon probiotisk yoghurt med frø (da må jeg ha blandet det kvelden før, så det glemmer jeg ofte) eller med müsli + litt honning/bær/syltetøy.

Det tar maks 5 minutter.

Hvis jeg har blandet yoghurt + frø + honning i et syltetøyglass kvelden før så kan jeg også putte det i sykkelveska og spise det ved pulten når jeg kommer til kontoret.


#7

Elise sa for siden:

Jeg liker de små pakkene med ferdigsmurte knekkebrød. Lette å ha i veska, og har god holdbarhet. Jeg har en haug liggende i skuffen på jobb, og når jeg tenker over det, har jeg vel ikke spist annet til frokost de siste ukene. Jeg orker aldri frokost hjemme, jeg må komme meg litt i gang først, men plutselig blir jeg supersulten og MÅ ha noe.

For meg er det å lage en smoothie en alt for stor jobb, som jeg aldri gidder å gjøre. Jeg må ha ingredienser, utstyr, flasker, ting må vaskes, ryddes, osv.


#8

Avatar sa for siden:

Jeg har begynt å kjøpe sånn «rett i koppen» havregrøt. Den med melk er best syns jeg. Tar det i en stor kopp, litt vann og kanel, ferdig.


#9

Polyanna sa for siden:

Ja, guri, smoothielaging på morran - totalt uoverkommelig.

Men en sånn flaske ferdig smoothie, sånn fra banas eller hva det er, det er veldig greit! En sånn og en banan, da er man noenlunde lastet opp for en stund.


#10

Molly sa for siden:

Jeg spiser ofte cottage cheese med bær.


#11

Avatar sa for siden:

Banan er også noe jeg kan spise til frokost. Det metter på en god måte en liten stund.


#12

Neket sa for siden:

Jeg pleier å spise vanilje-skyr (den med musli) eller Byggryn-lunsj fra Fjordland, jeg liker ikke frokost.

Metter til lunsj hvis jeg spiser det i ni-tiden.


#13

Polyanna sa for siden:

Vi deler nok alle tips fra våre sunne perioder her, forresten. :humre:

Yoghurt og vitaminer og frø har vært del av den daglige rutinen ganske lenge, men i fjor gikk det i kanelbolle kjøpt på t-banestasjonen. :knegg: (Pokkers butikk med vifte fra bakerovnen og ut døra!!)


#14

Fintdethei! sa for siden:

Hvor får du kjøpt den vaniljeskyr med müsli? Den er så god, men jeg finner den ikke i butikkene lengre.


#15

Lavender sa for siden:

Akkurat nå er det frokostgrøt av kuttet havre, sitron og gresk sitronyoghurt. Men for det meste har jeg hjemmelagde tynne knekkebrød med nøtteaktig smak.


#16

Pelle sa for siden:

Et glass juice. enkel


#17

frukt sa for siden:

Ja, kveldsmat er lurt, men det kommer jeg ikke alltid til å greie så derfor er det lurt å ha en kriseplan. :ja:

Takk for mange gode tips!


#18

Joika sa for siden:

Jeg spiser Skyr til frokost, ofte.

Og, nei det er ikke fra min sunne periode. Spiser aldri kaker, sjokolade ol til frokost. :lol:


#19

Magica sa for siden:

Yoghurt og skyr har ofte lang holdbarhet og er supert å ha i kjøleskapet på lur, jeg syns gresk yoghurt er skikkelig gode, men liker det meste.


#20

IzziCreo sa for siden:

Frokost yoghurt vanilje fra Q i pose er gull sammen med det meste av frokostblandinger. Jeg kan ikke spise Skyr for alle har søtstoff så vidt jeg vet. Poseyoghurten er også laktoseredusert om det viktig. Vaniljekesam metter også lenge. Kesam eller yoghurt med havregryn og oppskåret/biter av banan er enkelt, smakfullt og mettende.


#21

Stompa sa for siden:

Vi kjøper på Obs. Det er den eneste butikken jeg finner det i nå, så det er litt irriterende. Vi er storforbrukere, for Herremannen spiser den etter trening hver dag. :knegg:


#22

Fintdethei! sa for siden:

Takk! Det har jeg i nærheten, da skal jeg kjøpe meg noen.


#23

LilleT sa for siden:

Jeg spiser nesten alltid yoghurt med tilbehør. Når jeg har tid, varmer jeg frosne blåbær eller bringebær som jeg har i naturellyoghurt. Jeg putter oppi litt havrgryn og ulike kjerner eller nøtter og litt cottage cheese. På hverdagene spiser jeg når jeg kommer på jobb. Da bruker jeg småbeger med yoghurt og dytter oppi litt havregryn, solsikkekjerner og chiafrø. Har min egne ferdigblandede kornblanding på jobben.


#24

Myria sa for siden:

Kjøleskapsgrøt? Du lager det klart kvelden før og så er det bare å spise om morgenen.


#25

Neket sa for siden:

På Meny eller Kiwi stort sett, de har den der jeg handler. Ser den er på tilbud på Kolonial.no, du kan jo hamstre derfra. :humre:


#26

Stompa sa for siden:

Ingen av Kiwi-butikkene her som har det mer. Tipper det varierer fra distrikt til distrikt. :nemlig:


#27

Magica sa for siden:

Vår Kiwi har den. :)



#29

Pelen sa for siden:

AXA havregrøt i pose. Du trenger bare varmt vann. Jag spiser det på jobb i en tekopp med teskje.


#30

ingling sa for siden:

Jeg spiser det samme de fleste morgener: Laktosefri yoghurt med glutenfri müsli (kjøpt eller hjemmelaget), blåbær og banan. Det tar jo bittelitt tid å lage til, men ikke så mye. Jeg spiser det litt på autopilot, uavhengig om jeg har så veldig lyst på mat. Men du spiser helt melkefritt, gjør du ikke? Kjøleskapsgrøt kan lages med havre- eller soyaprodukter, og sånne posehavregrøter er jo safe.



#32

Nera sa for siden:

Appelsinjuice og espresso er mitt valg. Jeg er pysete både på smak og konsistens, så da gjelder det å holde seg i live til matlysten kommer.


#33

frukt sa for siden:

Spiser melkefritt, ja.
Grøt er jeg jo glad i, og det er lett å få ned og. Blir ikke så mett av det, men det viktigste er jo å få seg litt næring, og heller spise skikkelig når matlysten gjør seg gjeldende.


#34

Malama sa for siden:

For tiden er min løsning å spise på jobb....

Og det går ikke i helsekost, denne uken har jeg puttet brødskiva i brødrister (da er den mer fristende...) og hatt på jordbærsyltetøy, og drukket en kopp kakao. Ved å spise på jobb går egentlig det meste ned, for frokosten inntas mens jeg sjekker mailen og begynner å svare og vips så er skiva borte, og kakaoen snart kald nok (pulver og vannkokerkokt vann blir for varmt til å begynne med for jeg husker aldri å stoppe vannkokeren i tide)

I sunnere tider så drikker jeg heller vann eller jus til, og spiser skive eller knekkebrød gjerne med kjøttpålegg. Men i tider uten matlyst er brødristeren min venn.
Og å spise på jobb er dels fordi jeg henger i stroppen hjemme med tre unger og matpakker så når de er ferdige er det ikke tid for meg til å spise, og dels fordi... vel, syltetøy og kakao er ikke innenfor "godtatt i ukedagene" sånn offisielt sett ;) Men det ser de ikke når jeg er på jobb og de på skole


#35

Fintdethei! sa for siden:

I det siste har jeg laget hjemme en blanding av: naturell yoghurt, steel cut havre, rosiner og et par valnøtter. Rører det kjapt sammen i et boks, tar med og spiser på jobb. Sammen med kaffe, Mail og dagens nyheter, er det et herremåltid.


#36

Christa sa for siden:

Spiser en banan hver morgen før jobb sammen med en halv kopp te. Jeg er ikke frokost menneske men noe må jeg få i meg ellers får jeg migrene.


#37

millact sa for siden:

Skjønner ikke problemet.. Er frokostmenneske. To skiver og kaffe.


#38

Nera sa for siden:

Husj, bort med seg fra tråden. Jeg bor i hus med to sånne monstre, og de kunne like gjerne vært fra verdensrommet. :knegg:


#39

Smash sa for siden:

Jeg lager meg sjokoladeshake med banan, melk og isbiter, kjempegodt. Eller hjemmelagde knekkebrød med spekeskinke, bringebærsyltetøy eller jalapenoost. Jeg elsker frokost da, og kan sitte lenge når ungene er sendt på skolen.


#40

LilleLeo sa for siden:

Fettkaffe. Gir energi, man føler seg kvikkere og den metter i noen timer. :riktig:
En kopp kaffe, en ss smør uten salt (melkefritt evt), en ss mct olje (helsekost) og evt en skvett melk (gjerne plantebasert). Blendes sammen i ca 30 sekunder. Volia!


#41

frukt sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffe, men lager av og til noe lignende med te, egg og kokosolje. :ja:
Vurderer forresten å teste om jeg tåler smør. Det hadde jo vært praktisk.


#42

LilleLeo sa for siden:

Man kan også bruke mct-oljen i te, smoothie etc og matlaging spesielt. Jeg har brukt mct olje i kaffen i en uke nå og merker stor forskjell på energi. Tåken som har lagt over hodet mitt i 15 år eller noe letter liksom litt.


#43

frukt sa for siden:

Jeg kjøpte en flaske av det mens jeg bodde i England, men jeg husker ikke hvorvidt jeg merket noen forskjell. :gruble: Hvilken kjøper du?



#45

frukt sa for siden:

Medium chain triglycerides. Skal kunne konverteres til energi veldig fort visstnok.




#48

Teflona sa for siden:

Det bruker vi ofte. Selv jeg som ofte ikke orker noe så tidlig, får ned noen skjeer.


#49

Katta sa for siden:

Hva vil du faktisk ende med å spise? Poenget er å få ned etellerannet. Om det så er et glass melk eller juice hjelper det. Så fremt du så spiser når du kommer frem dit du skal. Det som alltid funker hos meg er yoghurt, evt med noe korn i. Men det viktigste er at man har bestemt seg for at frokost er rutine.


#50

frukt sa for siden:

Ja, det er jo det som er poenget da, å få i meg noe som får opp blodsukkeret litt slik at jeg fungerer, og spise skikkelig når matlysten etterhvert kommer tilbake.

Det må være noe som er enkelt å både lage og spise. Men nå har jeg fått mange tips som jeg kan prøve ut. :ja:



#52

LilleLeo sa for siden:

Den smaker ikke noe særlig. Den kan sikkert svelges som den er, men det klarer ikke jeg med olje.



#54

ingling sa for siden:

Jeg lagde chiagrøt på kokosmelk i dag, kan lages på kveld og noen porsjoner i slengen og er melkefri. Kan det være noe? Tok to minutter å lage.


#55

frukt sa for siden:

Ja, det var ikke dumt. Har faktisk lagd det før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.