Jeg må nok planlegge for de dårlige dagene og har jeg innsett.
Sånn som i dag. Stod opp sent, og hadde ikke tid til å lage til noe, men svimmel og kvalm og trengte definitivt å få opp blodsukkeret. Men hadde absolutt ikke lyst på noe.
Nå hadde jeg heldigvis tilgang på bil så redningen ble en kurv med plommer fra butikken. Men vanligvis sykler jeg.
Er det noe lurt jeg kan ha i hus bortsett fra frukt tro?
Skyr har kommet med en proteindrikk nå . Den med bringebær er veldig god. Jeg syns den sklir ned lett selv om jeg ikke er sulten.
Yoghurt?
Ferdigbarer? (Kjøp på butikken, du trenger ikke å lage selv)
Müsli med melk
Kjøleskasgrøt?
Og like viktig er det vel å sikre at du spiser kveldsmat før du legger deg? Så tåler du litt mer om morgenen.
Noe mykt og lettspist, må jeg ha. Brødskiver er skrekken!
Jeg tar en vitamindrikk og aminosyrer hver morgen, og så en liten porsjon probiotisk yoghurt med frø (da må jeg ha blandet det kvelden før, så det glemmer jeg ofte) eller med müsli + litt honning/bær/syltetøy.
Det tar maks 5 minutter.
Hvis jeg har blandet yoghurt + frø + honning i et syltetøyglass kvelden før så kan jeg også putte det i sykkelveska og spise det ved pulten når jeg kommer til kontoret.
Jeg liker de små pakkene med ferdigsmurte knekkebrød. Lette å ha i veska, og har god holdbarhet. Jeg har en haug liggende i skuffen på jobb, og når jeg tenker over det, har jeg vel ikke spist annet til frokost de siste ukene. Jeg orker aldri frokost hjemme, jeg må komme meg litt i gang først, men plutselig blir jeg supersulten og MÅ ha noe.
For meg er det å lage en smoothie en alt for stor jobb, som jeg aldri gidder å gjøre. Jeg må ha ingredienser, utstyr, flasker, ting må vaskes, ryddes, osv.
Ja, guri, smoothielaging på morran - totalt uoverkommelig.
Men en sånn flaske ferdig smoothie, sånn fra banas eller hva det er, det er veldig greit! En sånn og en banan, da er man noenlunde lastet opp for en stund.
Vi deler nok alle tips fra våre sunne perioder her, forresten. :humre:
Yoghurt og vitaminer og frø har vært del av den daglige rutinen ganske lenge, men i fjor gikk det i kanelbolle kjøpt på t-banestasjonen. :knegg: (Pokkers butikk med vifte fra bakerovnen og ut døra!!)
Akkurat nå er det frokostgrøt av kuttet havre, sitron og gresk sitronyoghurt. Men for det meste har jeg hjemmelagde tynne knekkebrød med nøtteaktig smak.
Frokost yoghurt vanilje fra Q i pose er gull sammen med det meste av frokostblandinger. Jeg kan ikke spise Skyr for alle har søtstoff så vidt jeg vet. Poseyoghurten er også laktoseredusert om det viktig. Vaniljekesam metter også lenge. Kesam eller yoghurt med havregryn og oppskåret/biter av banan er enkelt, smakfullt og mettende.
Vi kjøper på Obs. Det er den eneste butikken jeg finner det i nå, så det er litt irriterende. Vi er storforbrukere, for Herremannen spiser den etter trening hver dag. :knegg:
Jeg spiser nesten alltid yoghurt med tilbehør. Når jeg har tid, varmer jeg frosne blåbær eller bringebær som jeg har i naturellyoghurt. Jeg putter oppi litt havrgryn og ulike kjerner eller nøtter og litt cottage cheese. På hverdagene spiser jeg når jeg kommer på jobb. Da bruker jeg småbeger med yoghurt og dytter oppi litt havregryn, solsikkekjerner og chiafrø. Har min egne ferdigblandede kornblanding på jobben.
Jeg spiser det samme de fleste morgener: Laktosefri yoghurt med glutenfri müsli (kjøpt eller hjemmelaget), blåbær og banan. Det tar jo bittelitt tid å lage til, men ikke så mye. Jeg spiser det litt på autopilot, uavhengig om jeg har så veldig lyst på mat. Men du spiser helt melkefritt, gjør du ikke? Kjøleskapsgrøt kan lages med havre- eller soyaprodukter, og sånne posehavregrøter er jo safe.
Jeg har spist denne frokostgrøten hver morgen i ett år nå. Med bringebær. Enkelt og kjapt, og jeg slipper å «jobbe» så veldig for å få i meg maten. :knegg:
Spiser melkefritt, ja.
Grøt er jeg jo glad i, og det er lett å få ned og. Blir ikke så mett av det, men det viktigste er jo å få seg litt næring, og heller spise skikkelig når matlysten gjør seg gjeldende.
Og det går ikke i helsekost, denne uken har jeg puttet brødskiva i brødrister (da er den mer fristende...) og hatt på jordbærsyltetøy, og drukket en kopp kakao. Ved å spise på jobb går egentlig det meste ned, for frokosten inntas mens jeg sjekker mailen og begynner å svare og vips så er skiva borte, og kakaoen snart kald nok (pulver og vannkokerkokt vann blir for varmt til å begynne med for jeg husker aldri å stoppe vannkokeren i tide)
I sunnere tider så drikker jeg heller vann eller jus til, og spiser skive eller knekkebrød gjerne med kjøttpålegg. Men i tider uten matlyst er brødristeren min venn.
Og å spise på jobb er dels fordi jeg henger i stroppen hjemme med tre unger og matpakker så når de er ferdige er det ikke tid for meg til å spise, og dels fordi... vel, syltetøy og kakao er ikke innenfor "godtatt i ukedagene" sånn offisielt sett ;) Men det ser de ikke når jeg er på jobb og de på skole
I det siste har jeg laget hjemme en blanding av: naturell yoghurt, steel cut havre, rosiner og et par valnøtter. Rører det kjapt sammen i et boks, tar med og spiser på jobb. Sammen med kaffe, Mail og dagens nyheter, er det et herremåltid.
Jeg lager meg sjokoladeshake med banan, melk og isbiter, kjempegodt. Eller hjemmelagde knekkebrød med spekeskinke, bringebærsyltetøy eller jalapenoost. Jeg elsker frokost da, og kan sitte lenge når ungene er sendt på skolen.
Fettkaffe. Gir energi, man føler seg kvikkere og den metter i noen timer. :riktig:
En kopp kaffe, en ss smør uten salt (melkefritt evt), en ss mct olje (helsekost) og evt en skvett melk (gjerne plantebasert). Blendes sammen i ca 30 sekunder. Volia!
Jeg drikker ikke kaffe, men lager av og til noe lignende med te, egg og kokosolje. :ja:
Vurderer forresten å teste om jeg tåler smør. Det hadde jo vært praktisk.
Man kan også bruke mct-oljen i te, smoothie etc og matlaging spesielt. Jeg har brukt mct olje i kaffen i en uke nå og merker stor forskjell på energi. Tåken som har lagt over hodet mitt i 15 år eller noe letter liksom litt.
Hva vil du faktisk ende med å spise? Poenget er å få ned etellerannet. Om det så er et glass melk eller juice hjelper det. Så fremt du så spiser når du kommer frem dit du skal. Det som alltid funker hos meg er yoghurt, evt med noe korn i. Men det viktigste er at man har bestemt seg for at frokost er rutine.
Ja, det er jo det som er poenget da, å få i meg noe som får opp blodsukkeret litt slik at jeg fungerer, og spise skikkelig når matlysten etterhvert kommer tilbake.
Det må være noe som er enkelt å både lage og spise. Men nå har jeg fått mange tips som jeg kan prøve ut. :ja: