Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med bambus på små barn

#1

apan sa for siden:

Alle barna våre har slitt med lett atopisk hud og eksem, men med stadig bedring med alderen. Storebror merker nå ingenting, lillesøster klør litt av ull, men ellers lite. Hun er uansett så stor at vi kan begrense ullbruken til ekstremtilfellene. Men lillebror endte forrige vinter med å få tørre eksemflekker ved bruk av ullklær, uansett om det var med eller uten bomull på innsiden. Han så også ut til å reagere på superundertøy. Han har vært helt fint siden i vår nå, så jeg antar det har vært klærne.
Jeg ser på bambussett nå. Tror dere at han tåler disse? De er jo veldig dyre, så jeg skulle gjerne trodd det kunne gå før jeg kjøper. Er dette like bra som ull til barnehagebruk?


#2

Polyanna sa for siden:

Min erfaring er at det er omtrent som bomull, funksjonelt sett, og egentlig er bomull bedre for huden.

Hudlegen vår var krystallklar på at det bare er bomull innerst som gjelder for atopikere. Hun sier at bambus virker litt uttørrende.


#3

apan sa for siden:

Akkurat. Det var det jeg fryktet. For jeg tror kanskje det var problemet i fjor også, at huden tørket ut mer enn at det var eksem direkte på grunn av klærne - ettersom hverken superundertøy eller bomull på innsiden var tilstrekkelig.

Gå for bomull kanskje da?


#4

Harriet Vane sa for siden:

Bambus holder på varmen og puster som ull etter vår erfaring. Bomull kan jo ikke sammenlignes med ull og bambus når det gjelder å transportere fukt, det blir epler og pærer. Hudleger sier tydeligvis litt forskjellig, for atopikerne i vår familie har fått anbefalt bambus og trives med det i høst- og vintermånedene, samt under bunaden.


#5

apan sa for siden:

Og reagerer ikke på det?

Jeg er egentlig veldig glad i ull til små barnehagebarn, sliter med forkaste det.


#6

Polyanna sa for siden:

Det kommer sikkert an på svettemønsteret, vil jeg tro? Husets verste atopiker her svetter omtrent ikke, så fukttransport er egentlig ikke en utfordring, altså fungerer bomull helt fint.

Men ja, hudleger sier mye forskjellig, det er litt frustrerende i blant.


#7

Nera sa for siden:

Bambus og silke har vært marginalt bedre enn ull til våre atopikere, men de tørker allikevel ut huden, så vi bruker for det aller meste bomull inn mot huden på begge to. Men det kan virke som om alt som har fukttransporterende effekt tørker ut atopisk hud til en viss grad, siden den hudtypen gjerne har en sårbar hudbarriere som lett blir forstyrret.

Bambus klør i det minste ikke, så det trigger ikke den siden ved eksemet.


#8

Polyanna sa for siden:

Ah, ja det er logisk. Hvis det "funker" som fukttransportør så vil det jo per def også tørke ut huden noe...


#9

apan sa for siden:

Godt poeng ja. Jeg tror jeg forsøker ett bambussett eller to, så vi har til noen av dagene i alle fall.


#10

Tallulah sa for siden:

Husk at bambus er viskose da, så du kan egentlig kjøpe hvilket som helst superundertøy i viskose og få samme egenskaper. Bambusen har gått gjennom en voldsom kjemisk prosess, og det vil ikke være mulig for kroppen å kjenne forskjell på viskose fra bambus eller annet tremateriale.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Det er alltid vått på vestlandet, så bomull blir skikkelig kaldt.


#12

Fersken sa for siden:

Vår atopiker kan ikke fordra alt som kan ligne av fukttransporterende stoffer. Da begynner hun å klø og huden blir veldig tørr. Fram til nå har hun nesten aldri svettet og har siden hun var bitteliten foretrukket å ha lite klær på fordi hun er så varm, så bomull har vært varm nok til henne.


#13

Nooria sa for siden:

Min atopiker er veldig glad i bambus. Jeg kan ikke argumentere med dere som mener det tørker ut huden, men bomull frister ikke når det er kaldt og vått.


#14

~TM~ sa for siden:

Dette!!!


#15

Malama sa for siden:

det bambusssettet jeg kjøpte i fjor var super-duper-mykt og min lett atopiske datter reagerte ikke på det. Men hun er ikke spesielt plaget uansett da, men ble rød og ru og tørr av ull.

Bomull ER kaldt, og jeg planlegger å forsøke devold duo i år, der er et jo teknisk "superundertøy" på innsiden og jeg tror det er bedre enn ull med bomull innerst som hun brukte en del av i fjor. Vi får se


#16

millact sa for siden:

En venninne har en datter som bare tåler det. Koster litt mer, men man trenger jo ikke så mange sett.


#17

Guava sa for siden:

Vi har også fått anbefalt bomull framfor bambus. Eneste unntak er for hanskene som brukes om natta, men da er jo hendene innsmurt med krem.


#18

Geitrams sa for siden:

:nikker: Viskose er viskose. Mener de merker klærne sine med bambusviskose nå.


#19

apan sa for siden:

Jeg har endt med å bestille et bambussett og prøve. Lillebror er heller ikke ekstremt plaget, kanskje kan det gå på de kaldeste dagene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.