Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste barnehagesekken, barnehagematboksen og drikkeflasken nu til dags?

#1

LilleT sa for siden:

Det er lenge siden jeg har hatt barnehagebarn selv, så jeg trenger en statusoppdatering! :)


#2

millact sa for siden:

Jeg synes Beckmann sine bhg sekker ser fine ut, men har ingen erfaring med dem selv.


#3

polarjenta sa for siden:

Begge mine hadde den minste bergansekken, og jeg var fornøyd med denne.


#4

Isolde sa for siden:

Ikke alle bruker. I morn barnehagene er sekker forbudt på plassen på grunn av kvelningsfare.

Sistema har gode matboksen.


#5

ullmor sa for siden:

Trenger barnet sekk? Til hva slags bruk?

Må barnet kunne åpne matboksen selv? Hvordan brukes matboksen?

Drikkeflaske. Jeg ville brukt en vanlig brusflaske. Gjerne med bilde av barnet på slik at det lett gjenkjenner sin flaske.


#6

Myria sa for siden:

Våre har Samsonite-sekker som ser ut som dyr og Camelbak drikkeflasker.

Sistema har de klart beste matboksene. Mange ulike typer og størrelser som dekker alle behov, kan vaskes i maskin og er av god kvalitet. De er like fine etter flere år.


#7

Isolde sa for siden:

Det er ikke anbefalt å bruke engangsflasler flere ganger.
Tupperware sine er gode. Wow kopp kan også brukes. Viktige at barnet klarer å drikke selv og den er lett å holde ren.


#8

My sa for siden:

En annen tråd tatt i betraktning, mistenker jeg dette for å være tanke om dåpsgave, og da er vel ikke en brusflaske akkurat det man tenker på. :humre:

Om ikke barnet bruker sekk i barnehagen er det alltids fint å ha en, til småturer og andre ting.


#9

Chablis sa for siden:

Sistema matbokser
Bergans sekk


#10

nokon sa for siden:

Min fekk Berganssekk til navnefesten og den har blitt brukt daglig i fire år nå. Anbefalast!


#11

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har prøvd mange varianter. Vraket Bergans barnehagesekk etter første fordi den tok inn vann og har elendig tyngdepunkt for små rygger (den bygger i høyden og er lang og smal).. Kjøpte Haglöfs Corker til mellomste når han var ettåring. Perfekt for en liten rygg, men man vokser fort ut av den, kjøpte så Haglöfs Tight da han var tre, den passer ut barnehagetiden. Etter det har vi en super sekk fra Norrøna som eldste har brukt lenge og fremdeles er fin og ikke viser tegn til slitasje. Troll og Beckmann har også gode sekker. Jeg avbefaler sekker fra Balfre og Konken fra Fjellräven (selv om jeg vet at den er innmari søt). De er ikke funksjonelle, vonde å bære og mangler bryst/hoftestropper.

Drikkeflaskene jeg liker best er de nyeste variantene fra Contigo der sugerøret faktisk henger fast i flasken (har mistet noen slike fra eldre varianter ja...).. Den lekker ikke. Synes egentlig de fleste matboksen fungerer, men liker best noen som har litt størrelse og flere rom. Både Sistema og Susanne Kaluza sine er gode. Sistnevnte er rimeligst av de to og kan klemmes helt flate når maten er spist opp, noe som gjør at den tar minimalt med plass i sekken etterpå.

Mvh. Trebarnsmor og barnehageansatt. :knegg:


#12

frukt sa for siden:

Sistema matboks og enten Sistema flaske eller Kleen Kanteen. :ja:
Jeg foretrekker flasker uten sugerør eller små deler der det samler seg mugg og andre uhumskheter.


#13

Trixie sa for siden:

Sistema matbokser og flasker er gode.
Og en god sekk med stropper på brystet og hoftebelte.


#14

Matilda sa for siden:

Vi har hatt en Berganssekk, men foretrekker Troll barnehagesekk. Våre unger gikk turer hver uke, så måtte ha noe som var godt å bære. Berganssekken blei for brei på de tynne ryggene. De beste drikkeflaskene vi har hatt er de vi har nå - stålflasker fra Blafre, med drikketut, som selges som tillegg. Av matbokser har vi hatt masse forskjellig, lenge brukte vi plastbokser fra Blafre, men de sprekker i maskinen etter ei stund. Nå har vi Click’n Go fra Tilbords, som fungerer bra. Den høye har plass til yoghurt.


#15

Nera sa for siden:

Sistema-flaskene med drikketut som skrus ned, har en tendens til å begynne å lekke etter en stund selv om de ser ok ut på overflaten. Jeg har akkurat kastet to flasker av denne typen. Matboksene er derimot helt supre.


#16

LilleT sa for siden:

Tusen takk for tips, alle sammen! Endte opp med å kjøpe en Haglöfs Corker XS, barnetermos og en matboks i metall som sikkert ikke faller innenfor best i test akkurat, men som ialle fall var ganske kul å se på. :knegg:


#17

Malama sa for siden:

Alle mine har hatt/har berganssekker, og forskjellen fra de to store fikk sine, hvor strammetråden i toppen utgjorde en kvelninsfare, er at nå er den bare to tråder som kommer ut, ikke en løkke. Derved skal det mer til å kveles på den.

Både forrige bhg (som krevde sekk førskoleåret) og den vi har nå er det vanlig med sekker, men den forrige KREVDE og jeg praktiserer det også nå, at sekken ligger oppi korga på toppen, ikke henger på plassen (men her er ikke bhg like obs på det, det henger sekker på plassene, i alle fall på småbarn men der har jo ikke ungene tilgang til garderoben på samme måte som på storbarn da.

Uansett, jeg synes det er gode sekker, gode reguleringsmuligheter og skolebarna bruker den som tursekk (Ja, jeg har relativt små skolebarn da)

Men du endte nok med et godt valg selv om jeg ikke kjenner dtaljert til valgene dine

Flasker har jeg ikke funnet den gode på enda uansett...


#18

My sa for siden:

Fine sekker, den du endte opp med! Hvilken farge valgte du?


#19

LilleT sa for siden:

Det ble den mellomblå. Ville ha valgt den grønne om butikken jeg handlet i hadde hatt den inne.


#20

Geitrams sa for siden:

Mine har hatt Bergans sekk, men minstemann hadde Haglöfs Corker XS første året. Den ble raskt for liten når han skulle på tur og bære sekk selv, og han arvet da storebrors gamle Bergans. Sistema matbokser er gode, og vi har hatt best erfaringer med Camelbak flasker til barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.