Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blade Runner 2049

#1

Vianne Rocher sa for siden:

Men. Kan vi ikke snakke om Blade Runner også da ( :knegg: )? Jeg leste jo anmeldelser i forkant og skjønner virkelig hvorfor de elsker den. Men jeg synes den var kjedelig. Og fæl (på en filmteknisk måte, ikke historien). Lyden/musikken var så utrolig døll og gjorde egentlig mest vondt (det var nok poenget). Jeg synes de har tatt en ganske kul handling og dratt den ut i superlange kunstinstallasjonsaktige scener og dermed gjort den til en kjedelig film med lite fremdrift. 2 timer og 45 minutter der jeg trodde jeg skulle blø ut av ørene og en trang til å kauke "Get on with it" er altså min dom :humre:.

Vedder på at den kommer til å vinne hauger med Oscars :knegg:.


#2

Agent Scully sa for siden:

Du har sett oppfølgeren på kino? Jeg kunne sverge at du snakket om den originale ... :sparke:

Spoiler
Jeg syns den er kjeeedelig!!!

#3

Vianne Rocher sa for siden:

Sett den nyeste ja Den første har jeg jo også sett, men synes den var mye kulere og underholdende enn oppfølgeren.

Ikke engang Ryan Gosling redda denne for meg :knegg:.


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg laget en ny tråd, Vianne, siden jeg regner med det er flere som oppdager diskusjonen hvis den ikke ligger i en tråd om en helt annen film. :)

Jeg synes ellers den nye Blade Runner-filmen var fantastisk.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke sett den ennå, men planlegger å få gjort det straks. Vi så originalen (final cut) med Hiawata forrige helg, og han syns den var litt ekkel på slutten. Og det er den jo, jeg hadde bare glemt det.

Også så vi på fryktelige klipp etterpå fra den versjonen med happy ending og voice over. :knegg:


#6

Inagh sa for siden:

Jeg skal se den i morgen kveld, og er vel mest spent på om Ernie blir skuffa eller ikke, for han har hypa opp den filmen noe så veldig og har telt ned i ukesvis. Sjøl har jeg ikke noe forhold til Blade Runner what so ever, så jeg blir med bare for opplevelsen. :knegg:


#7

Inagh sa for siden:

Å Du Milde Moses... :dåne:

Blade Runner 2049 er nesten, men bare nesten, like spennende som å se maling tørke. Jeg syns dog det er litt mer action om malinga begynner danne dråper og drypper nedover mot gulvlista. Jeg tror aldri jeg noensinne har sett noe så gudsjammerlig kjedelig på kino i hele mitt liv.

Ernie likte den. Jeg savna iPaden min, øreproppene og Dr Who. :knegg:


#8

Vianne Rocher sa for siden:

:knegg: Jeg tror faktisk dette er en enten-eller-film. Det er vanskelig å være likegyldig til den. Enten så elsker man de lange seige scenene der alt det filmtekniske er nært perfekt, ellers så synes man den er k j e d e l i g.


#9

Maverick sa for siden:

De jeg kjenner som har sett den med smak som ligner min elsker den, han ene sier dog at den funket best den gangen han var på kino ganske trøtt og så den. (Han har sett den to ganger, ja.) Og at 3D-konseptet endelig kom til sin rett. Jeg tror jeg må se!


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes den var både visuelt stunning, spennende handlingsmessig og at den hadde interessant tematikk og mengdevis av interessante referanser. Synes det var en strålende oppfølger til den gamle filmen som hverken repeterte den eller undergravde den. Jeg har hatt det moro i en uke med å stadig komme på flere referanser, og gleder meg til å se den på nytt. (Men det blir neppe på kino; det eneste irritasjonsmomentet var tekstingen, som virkelig var forstyrrende på den flotte filmingen.)

Fjortenåringen likte den også veldig godt, og det er veldig gøy å kunne snakke med ham om temaer vi også har sett i filmer som Ex Machina og Dark City (i tillegg til den opprinnelige BR), og ikke minst i Philip K. Dick-historier og i annen litteratur. Kommer ikke på noen annen film jeg har sett som har vært så «Dicksk» i både fortellermåte og temaer. (Og den handler i veldig stor grad om det jeg oppfatter som Philip K. Dicks to grunnleggende temaer: «what is reality?» og «what is a human?».)


#11

Input sa for siden:

Jeg var nervøs for å se se den, etter å ha lest her. Jeg er ikke superfan av originalen, selv om jeg liker den.

Men 2049? Wow! Jeg synes filmmusikken var noe å det desidert beste med denne. Musikken er utrolig viktig for om jeg liker en film eller ikke, så jeg ble lettet. Filmen er jo også utrolig vakker, selv om det for meg var poengløst å se den i 3D. Jeg pleier å unngå det, men alle så denne måtte sees i 3D og jeg ventet på et sånt "åååja, derfor ja"-øyeblikk som aldri kom. Synes også den var tro mot det originale konseptet, men ble litt skuffet over den veldig sterke føringen for en oppfølger.

Tekstingen var helt grusom.


#12

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg så den ikke i 3D, forresten.

Musikken er veldig avgjørende for meg også, men jeg opplevde den tydeligvis helt annerledes enn deg, input. Den minnet meg om musikken i "There will be blood", en annen kritikerfavoritt som jeg absolutt ikke likte :knegg:. Kanskje det er noe galt med meg :knegg:.


#13

Teflona sa for siden:

Skal se den til uka, gleder meg! Er det vits å se den gamle om igjen først?


#14

Skilpadda sa for siden:

Ja, det tror jeg. Særlig hvis det du har sett før er den gamle kinoversjonen. Man bør heller se Director’s cut eller (aller helst) Final cut, som er den nyeste.


#15

Input sa for siden:

Jeg angrer på at jeg ikke så den første på nytt før jeg så denne.


#16

Teflona sa for siden:

Den er god!


#17

Toffskij sa for siden:

Vi så den med jentene i kveld, og jeg hadde virkelig glemt hvor ekle noen av scenene var. :skremt: Men den er jo fantastisk. 2049 neste helg. :jupp:


#18

Tallulah sa for siden:

Samme her, tenker jeg!


#19

Skilpadda sa for siden:

Hvis dere så Final Cut, så er faktisk i alle fall én av scenene eklere enn du antagelig har sett før.

Spoiler
Scenen der Roy dreper Tyrell er mer eksplisitt fokusert på det han gjør enn på reaksjonen til Sebastian, sammenlignet med Director’s Cut.
Jeg hadde derfor akkurat samme reaksjon da vi så den med Poden for litt siden

#20

Maverick sa for siden:

Jeg så den første i kveld (final cut), og er litt "njaaaah", om jeg hadde vært fjorten og det hadde vært min første scifidystopi hadde jeg garantert vært mindblown, da.

Men ble desto mer nysgjerrig på 2049.


#21

Wix sa for siden:

Jeg likte den! Pent filmet, interessante tanker, ikke kjedelig. Har sett den første, og lest boka, men er ingen blodfan heller. Men man må være litt i modus for en slik film, og ikke forvente actionthriller eller noe sånt.


#22

m^2 sa for siden:

Jeg så akkurat den første (final cut) med samboeren min og jeg er jo skikkelig frelst på Blade Runner og :hyper: så ville preppe han før vi skal se 2049.
Han var fullstendig not amused og nekter å være med på 2049 han nå da :rolleyes:

Så nå er jeg delt mellom gullstol på colosseum med medbrakt teppe og giga smågodtpose, eller 4DX på Ringen (med smågodtpose, seff). Alene :humre:

Er det noen som har sett den 4DX og hva innebærer det egentlig?


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg mener bestemt at jeg har sett Final Cut før (muligens til og med hos dere?), så det er nok skrantende hukommelse / overdreven optimisme det går i. :knegg:


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg hadde ikke valgt 4D. Det innebærer at setet beveger på seg og du blir slengt rundt, får sprutet vann på deg og det kommer lukt. Jeg så Guardians of the Galaxy på den måten, og jeg syns på ingen måte det tilførte opplevelsen noe. Det ble forstyrrende, hang ikke på greip ift hva jeg så, og jeg tror Blade Runner fortjener bedre. Det er vel en historie man bør ha all oppmerksomhet rettet mot. Imac, derimot; det hadde vært stas!


#25

noen sa for siden:

Jeg synes BR 2049 var helt magisk og fantastisk. Jeg hadde lyst til å gå inn i kinosalen igjen og se den en gang til med det samme. Det er lenge siden jeg har hatt en sånn følelse etter å se en film. :hjerter:

Jeg rakk ikke det, og jeg angrer litt. Jeg tror jeg må se den nå og så ta en ny tur på kino. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.