Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bullet journaling - noen som driver med det?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg så det så vidt nevnt i en annen tråd, og syns det ser interessant ut. Sleit lit med hvilket underforum jeg skulle spørre i, men en ekte husmor har vel kontroll? :knegg:

Jeg er en listeskriver selv, og bruker punktlister massvis allerede, men etter å ha lest om bullet journaling ser det ut som et system som kan ta listeskrivingen min til et nytt nivå. Og akkurat nå i en superhektisk periode trenger jeg det.

Bruker dere egne bøker hvor noe er utfylt allerede, typ det finnes ulike kalendere, eller lager dere alt selv?

Om konseptet: bulletjournal.com

Forklart enklere, uten fancy ord: www.buzzfeed.com/rachelwmiller/how-to-start-a-bullet-journal


#2

Maverick sa for siden:

Nei, fordi jeg har lest så mange som har sagt "dette funket kjempefint i tre dager! :jupp: ", og kjenner min egen lus på gangen, så da droppet jeg det. :knegg: Selv om bøkene er lekre, da. Egentlig er jeg superstolt over at jeg klarte å motstå lyst til å kjøpe skrivebok med rasjonelle argumenter.


#3

mkj sa for siden:

Det finnes en app også. Lastet den ned nå.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker ikke på fancy ny skrivebok i all hovedsak altså, men systemet. Men fin skrivebok er jo alltid en bonus. :knegg:

Jeg ser også faren ved :hyper: i tre dager, deretter tilbake til mine vanlige lister. Men om jeg greier å opprettholde det, altså et system, ikke tegne fancy kalendre, border, ramme inn greier med fin washitape og sånn, men rett og slett bli flinkere å til å organisere listene mine, så er jo det flott. I og med at jeg helt av meg selv bruker noe av dette systemet allerede, så kanskje det funker?

Og jeg er i hovedsak interessert i det for å få organisert fremtiden, ikke bruke det som dagbok over fortiden.


#5

Guava sa for siden:

Har sånt et navn altså?

Jeg har en bok fra claes ohlsson med skilleark hvor diverse sånt skrives. På jobb bruker jeg baksiden av brukte kopiark. Noe har jeg også på telefonen. Mer system i det trenger jeg ikke.


#6

daffy sa for siden:

Så morsomt at du spurte om det nå, jeg søkte akkurat "Bullet journal" opp på pinterest. Jeg ble inspirert av atJustine Leconte hadde en episode om dette på youtubekanalen sin. Denne kanalen har forresten skikkelig solid og godt innhold og anbefales å sjekkes ut!

www.youtube.com/watch?v=8rg9cTyv4YA&t=208s


#7

Heilo sa for siden:

Jeg har laget mitt eget system som jeg tror ligner. Har en liten svart moleskine-bok som jeg lager lister i hver søndag eller mandag med oppgaver knyttet til jobb 1 og jobb 2, egenpleie (gjøre yoga, spise frukt og grønt, whatever jeg trenger å jobbe med) og diverse (huske å ringe tannlegen etc). Funker faktisk veldig bra. Jeg er listoman. Tror noe av det som har gjort det bra for meg er at jeg lager listene selv etter behovene der og da.


#8

-ea- sa for siden:

Enda en forbruker av kladdebøker fra Clas melder seg. Bruker en bok hele tiden på jobb, så slipper jeg løse lapper og notater som forsvinner - og senere sure kunder som ikke får det vi avtalte.


#9

Maverick sa for siden:

Kladdebøker på jobb er jeg storforbruker av. Og baksiden av kopiark ja. Og gule lapper. Og så er det kort holdbarhetsfrist på de notatene altså, de er gjerne umulige å deschiffrere en uke senere, men DER OG DA gjør de susen.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg trenger ikke tips om generelle lister og notater altså. :knegg: Det er ikke som om jrg ikke visste om oppfinnelsen «notatbok fra Clas» eller «skrive en liste over det man skal gjøre». Det er et litt mer utvidet system jeg lurer på om noen har testet, og i såfall hvordan funker det? Jeg er usikker på om jeg ville greid å holde det i gang, eller om jeg faller tilbake til gule lapper, kopist og kladdebøker med uendelige lister det er umulig å skjønne en uke senere.


#11

nokon sa for siden:

Eg har utvida "Notatbok frå Clas" og generell drodling til Bullet Journal og eg liker det. Det er ikkje alltid eg oppdaterer alt daglig, men eg har alltid vore ein drodle- og listeperson.

Eg bruker Moleskine med heilt blanke ark, har satt av to sider til innhold som eg oppdaterer fortløpande og fyller med både faste månadslister og meir ad hoc-ting.


#12

Guava sa for siden:

Jeg har tidligere i livet prøvd ulike systemer, både på app og i bokform, men utvidede systemer gjør meg opphengt og det funker ikke for meg. Jeg trenger nok å la systemene mine være såpass løse at jeg ikke får følelsen av plikt.

Skillearkblokk funker bedre enn blokk uten skilleark, så en viss utvidelse har jeg i og for seg foretatt. Jeg kan også finne på å bruke sånne fargede postit-merker.


#13

Pebbles sa for siden:

Jeg utfordrer meg selv på tredje året til å være heldigital, og både planlegger undervisningen og har egen huskeliste i OneNote. Men jeg må si at jeg savner den fysiske kalenderen, og vet ikke om jeg helt kommer til å venne meg til det heldigitale - det er mer omstendelig noen ganger, men det er positivt at lister og lapper og bøker ikke blir borte eller gjenglemt.


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, det er det jeg er redd for Guava, at det blir for låst.

Har vurdert å være heldigitale også, det for jo en veldig umiddelbar oversikt, men er vanskelig siden det er noen situasjoner jeg foretrekker å være analog i.


#15

Maverick sa for siden:

Jeg ser for meg at det Bullet-systemet fungerer utmerket hvis man har det ganske forutsigbart, og derfor kan bevare det estetiske aspektet. :jupp:


#16

Guava sa for siden:

Jeg er nok ikke klar for heldigitale løsninger. Jeg liker papir og rabbel og å fysisk streke ut ting på listene.


#17

Tallulah sa for siden:

Ja, ser for meg at det ikke må ta helt av. For estetikken i det er jo et element, men må ikke bli hovedarena.

Ja, det er veldig tilfredsstillende.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Jeg bruker lightversonen, dog uten washitape. For meg funker det fjell.


#19

Heilo sa for siden:

Nå har jeg sett videoen. Dette ef basically det jeg gjør. Det funker fint. Trenger ikke fine farger og pynt og sånt. Kombinerer med kalender på telefonen synkronisert med e-posten for møter.


#20

nokon sa for siden:

Egner arter det estetiske aspektet ved å ha blanke ark innimellom, til det uforutsigbare. Det er og grunnen til at eg lager ein månad om gongen.

Min oktober ser slik ut:

  • Rutiner (kvardag/helg)
  • "Fine ting"
  • Blank side
  • Strikkeprosjekt og inspirasjon
  • Leseprosjekt og inspirasjon
  • Blank side
  • Trening
  • Blank side
  • Veke 40
  • Veke 41
  • Blank side
  • Veke 42
  • Veke 43
  • Blank side
  • Ukesmenyer oktober

#21

m^2 sa for siden:

Hm, dette må jeg prøve!
Jeg har vanligvis en bok jeg putter alt av notater i, både privat og på jobb. Siden jeg pleier å ha stålkontroll på når ting skjedde men ikke husker et pøkk av hva, så er det lett å finne tilbake til.
Også har jeg en to-do-liste jeg gjennomgår og evt. overfører fra uke til uke, i den samme notatboka. Og oversikt over ting som skal skje elektroniske kalenderen.
Også bruker jeg YNAB for alt det økonomiske i heimen, det er helt genialt.

Jeg ser for meg at jeg kan bruke en slik løsning som dette som en slags paraply over alt det andre... flytte over todolista kanskje, tracke treningsmål og litt slikt :gruble:



#23

m^2 sa for siden:

You need a budget - det er en måte å holde rede på penger inn med penger ut på som passer veldig godt med min tenkemåte, hvertfall :jupp:

ynab.com


#24

Pebbles sa for siden:

Jeg ble nysgjerrig og sjekket linken - en må koble egen konto opp mot denne tjenesten? Er det trygt?


#25

gajamor sa for siden:

Du kan føre alt manuelt også. Det tar bare lengre tid. Det er en veldig mye brukt tjeneste, og jeg har aldri hørt om noe tull.

YNAB passet ikke for oss, vi bruker budsjettsystemet i nettbanken istedenfor.


#26

Tallulah sa for siden:

Jeg røk jo på en prikkejournal da. :sparke: Jeg kan seriøst ikke gå inn på Lush Dive uten å komme ut med noe. Men jeg fikk en blyant og en strikk og et klistremerke med på kjøpet og han som jobber der er så hyggelig. :flau:


#27

Høns sa for siden:

Jeg har begynt med dette for noen uker siden. Det vil si at jeg organiserte alt i en dit grif journal fra Lechtturm. Tidligere har jeg hatt kalender på veggen, kortvarige to-do lister på postits og andre lister i listeboken min og i Evernote. Foreløpig synes jeg Bullet journal fungerer bra for å samle alt. Harvogså laget en julebok.

Jeg har inndelt min bok i tre, en for lister, en med månedsspread og en for ukesspread. Jeg tegner raskt opp uken, over to sider, inkluderer to-do lists, viktige ting samt oversikt over middager. Tips til spreidd kan finnes i diverse Facebookgrupper, Pinterest og på nett.


#28

Obelix sa for siden:

Jentungen i huset begynte med det der. Jeg er ikke listemenneske og det hadde nok blitt en blaff for meg. Dritmorsomt i to uker, gått i glemmeboka etter det.
Men det ser fint ut da.


#29

Malama sa for siden:

Jeg har ei (billig og enkel og ikke sånn fancy) bok som jeg listeskrev i for et års tid siden, som sluttet sånn utpå nyåret. Helt uten wasabi og wat-not altså, og ikke så mye estetikk. Men lister... jeg elsker lister. Jeg trenger lister

Jeg har to do lister på jobb fra dag til dag og bruker en del papir på det (til å jobbe i et "papirløst" firma, liksom :P )

Men boka hjemme gled ut. På JOBB kunne jeg glatt hatt sånn bok men hjemme... Trolig dog fordi jeg forsøkte å bruke den sånn "dagbok" og jeg er mer sånn listemake for det jeg SKAL og ikke det jeg HAR gjort og derfor er det rett og slett mer at jeg må finne en måte å bruke det på som passer meg bedre. For ingen tvil om at hjemmelistene øker nå utover høsten....


#30

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg startet. Greide å begynne med å skrive feil måned, med TUSJ. :himle: Så da washitapet jeg litt. :knegg:

Min har foreløpig fått følgende struktur:
Index
Kalender med litt plass til å skrive ett år fremover
Filmer jeg vil se
Bøker jeg vil lese
Ferier og langhelger skoleåret 2018
Feriedrømmer
Julekalender og adventsaktiviteter
Juleboksen (en spesiell gave vi sender til venner i USA)
Hjemmelagede gaver
Ønskelister
Gaveliste

Deretter blir månedene delt inn sånn her:
Oktober: deler siden på midten nedover i jobb og privat, skriver inn alt som skal skje denne måneden
Uke 42: deler siden nedover på midten i jobb og privat, skriver inn mer nøyaktig hva som skal skje kommende uke
Ukedager: to på hver side, delt i jobb og privat.

Jeg lager til og med neste ukes hovedoversikt, slik at oppgaver kan flyttes fortløpende framover om de ikke blir gjort.


#31

mina sa for siden:

Min straks 18-åring er et listemenneske, hun kjøpte seg ei sånn bok i går. Tror det er midt i blinken for henne.


#32

Input sa for siden:

Jeg har drevet med dette i årevis uten at jeg har visst at det har et navn. :knegg:

Jeg har én for jobb og én for privat, der alt som innebærer masteroppgaven min er i den private. Jeg tror ikke jeg kunne overlevd uten, for jeg føler meg ofte overveldet av alt jeg må huske. Jeg skriver dog ikke ned ting jeg har gjort, med mindre det viktig å huske at jeg har gjort det. Bruker google kalender som jeg har alle kalenderoppføringer i, fordi jeg har én kalender som deles med pappaen til poden og én som deles med kjæresten.


#33

Wix sa for siden:

Jeg gjør litt av dette fra før jeg også, og ble faktisk litt :hyper: nå. Spørs om det fungerer mer enn tre dager da? Hm.


#34

m^2 sa for siden:

Jeg tror jeg må ha 1 side per dag, eller en dobbeltside per dag - :gruble:
Jeg må ha plass til dagens gjøremål, tankenotater, middagsplan, osv.
Og en dobbeltside for ukesoppslag, hvis det er der jeg skal skrive alt av todo for uka hvertfall. Tar med meg tipset for en del for privat og en del for jobb.

Jeg kunne hatt en avdeling for sygreier og strikkegreier, men jeg bruker en powerpointfil hvor jeg legger inn inspirasjonsbilder jeg finner på nett og linker og sånt, så da blir det rart å skrive det over i en bok.


#35

Tallulah sa for siden:

Ja, godt mulig jeg trenger en side per dag. Regner med at ukene endrer seg etterhvert, og jeg ser hva jeg trenger. Middagsplan bør jeg også få på plass, ja.


#36

Pelen sa for siden:

Er det noen som har testet appen og vet om man kan dele den? Jeg og mannen bruker notater til felles ting, men det er ikke helt optimalt.


#37

nokon sa for siden:

Derfor: blanke ark innumellom til det du har gløymd.


#38

Isprinsessen sa for siden:

Nesten så jeg må finne frem filofaxen igjen


#39

Bobbelur sa for siden:

Såeh... jeg fant ut at dette måtte jeg jo prøve, siden jeg er litt glad i to-do, prøver å skrive journal/dagbok med ujevne mellomrom og gjerne trenger en oversikt over bøker som ikke er lest eller jeg holder på å lese, strikkeprosjekter som ligger uferdige rundt om og filmer jeg vil se og... Så jeg fant frem den ene notatboken som er igjen i bokhylla mi som det ikke er skrevet i allerede. Det er en sånn Fretex-notatbok med gammelt cover og nye ark inni. Og jeg startet. Og der kom problemene med en gang.

  • Å skrive på arkene på venstre side er vanskelig. Urk! :pekele:
  • Jeg kan ikke bruke for mye tid på å planlegge og pynte, da blir det ikke brukt.
  • Fytterakkern så stygt jeg skriver! :pekele:
  • Flere farger på sidene og ulik tykkelse på strekene? Jeg har bare svart og blå kulepenner jo! I dag skal jeg lete frem blyanter og se om det fungerer.
  • Dette ble ikke noe pent. Ikke noe praktisk bok å bruke heller. Blæh! :snurt:

Men siden vi er i oktober så skal jeg ikke skifte bok og heller ikke legge for mye jobb i denne. Jeg skal se om det er noe jeg kommer til å bruke, og om jeg holder på ved nyttår skal jeg heller finne en bedre bok da, og finne meg skriveredskaper som passer. Inntil videre blir det enkelt og ikke så vakkert. :knegg:
I tillegg har jeg oppdaget at dette er tema jeg kan fordype meg i når jeg av og til trenger pause fra andre ting; surfe på pinterest og blogger for å se hva andre gjør er inspirerende og morsomt. :jupp:


#40

Tallulah sa for siden:

:knegg: Det er litt gjenkjennelig Bobbelur. Jeg brukte litt tid i går på de sidene om bøker og ferie, resten er skrevet i min helt ordinære håndskrift, med sort penn. Og sånn kommer nok 95% av boken til å være, Men jeg er jo også en estetiker, så jeg prøver å gi meg selv rom til å evt. fagelegge litt i en overskrift her, tegne et lite palmetre på ferieplanleggingssiden, gjøre rom til en liten grantrerekke nederst på ene julesiden osv. Men jeg tenker at denne veien blir til mens jeg går.

Jeg har for øvrig også en sånn Fretexbok! Det er fantastisk å møte opp i litt seriøse møter med Frøken detektiv. :latter:


#41

Isprinsessen sa for siden:

Samme problemer her :(


#42

Bobbelur sa for siden:

:knegg: Men jeg gir meg ikke, og jeg skal rett og slett prøve dette ut, kanskje det vil fungere likevel? Om det gjør det så skal jeg legge litt mer i det til neste år.


#43

Wix sa for siden:

Jeg er også i gang. Fant meg også en skrivebok vi hadde liggende, men den var faktisk ganske fin og veldig passende til formålet (jeg liker at den har sånne prikker så det blir lett å lage ruter og annet). Ren flaks at vi hadde en sånn liggende - det er kjæresten min som har fått med seg hjem fra overskuddslageret på jobben. I tillegg til oversikt over resten av året, oktober + en side pr dag for denne uken har jeg laget meg middagsplan, liste over bøker/filmer jeg har sett, og en liste over bøker fra bokhyllene jeg vil lese, ønskelister til jul til hele familien. Jeg har også laget meg et skjema for noen vaner jeg vil bli flinkere til å opprettholde.


#44

Isprinsessen sa for siden:

Jeg lurer på om jeg virkelig skal finne frem filofaxen igjen. Jeg skrev det først litt på tull. Kan ha den med blanke ark... problemet mitt et at jeg ofte skriver feil eller sånt og da vil rive ut ark og det er jo greit med filofax. Tenker da får jeg kjøpt ferdig årsoversikt også.
Eller er noe av poenget at det skal være en bok?


#45

Tallulah sa for siden:

Se på lenkene jeg la inn, og sjekk ut listelykke.no også, Isprinsessen. Jeg liker fleksibiliteten ved å lage dagene selv, men om det på sikt blir for mye stress kan det godt tenkes at jeg velger en mer ferdig løsning etterhvert.



#47

Input sa for siden:

Jeg er fascinert over alle fargene og dekorasjonene. Det er sånt som ikke er for meg, jeg bruker noen ganger fargeblyanter til å tegne litt, men det stopper der. Dette var unektelig penere enn mine notatbøker.


#48

frukt sa for siden:

Jeg har listene mine på mobilen. Det fungerer best for meg tror jeg. :nemlig:


#49

Bobbelur sa for siden:

Jeg er like fascinert som deg. Og siden det var spiralinnbinding på den boken jeg startet på så rev jeg ut de første sidene jeg hadde begynt på og startet på nytt. Veldig mye bedre. Det er ikke mye jeg har pønta og fargelagt rundt om, men det ble mye bedre denne gangen. :jupp:


#50

Guava sa for siden:

Fascinerende greier. Sånne bøker minner mer om mindfulnessfargeleggingsprosjekt enn om listene mine gitt.

Jeg tror aldri boka mi med lister blir pen.


#51

Novla sa for siden:

Ja, noen tar jo av med små kunstverk og washitape, men det finnes jo dem som går for en enklere tilnærming; det finnes f.eks. en FB-gruppe som het Minimalist Bullet Journals. Den store gruppen som heter Bullet Journal Junkies går derimot litt bananas med stylingen. (Og de beviste virkelig at man kan bruke bullet journals til alt, jeg husker spesielt en som brukte det til å holde rede på sitt polyamorøse forhold. :p)

Jeg forsøkte meg på litt Bullet Journaling i fjor, men datt raskt av lasset; jeg fant ikke noen god måte å organisere kalendersidene på, men nå ble jeg litt inspirert til å prøve igjen. :)


#52

Input sa for siden:

Samme her. Jeg har en innholdsfortegnelse og sidetall, men må innser jeg at likheten stopper der. Jeg har ikke kalender heller, den foretrekker jeg å ha digitalt.


#53

Matilda sa for siden:

Jeg synes det ser så flott ut, men jeg klarer ikke en gang å holde liv i en ferdigtrykt almanakk, så den bruken som vises i klipp her og ellers på nett ligger nok ikke for meg. På jobb klarer jeg meg ikke uten lærerplanleggeren min, men den er det ikke plass til privatliv i, og ikke ønsker jeg å blande det, heller. Privatlivet organiseres i google-kalender med flust av alarmer, kombinert med notatlister og delte bildealbum. (Ønskelista mi består av screenshots i et delt album, for eksempel.)

Men jeg har lyst på en papirversjon å pusle med. Det jeg trur kan passe meg er en hagekalender. Jeg har allerede en, men glemmer litt å bruke den. Dersom jeg finner en god måte å organisere den på, så trur jeg den ville vært brukt mer. Jeg er ikke så god til å tegne, men, så det vil nok bli en del innlimte bilder i stedet. Foreløpig tenker jeg To do-liste, må så nå-liste, prosjektliste, ønskeliste og et lite regnskap over hageinnkjøp for hver måned, pluss månedskalender der jeg kan merke av hva jeg gjør når. Oversikt over vanning av planter i vinteropplag og sånt. Det kan kanskje funke.


#54

Isprinsessen sa for siden:

Time avtaler og slikt må jeg ha på mobilen, men tenker heller ha lister over bøker jeg ønsker å lese, ting som gjør meg glad, takknemlighetslister, fine sykkelturer etc. Jeg må få litt orden på livet mitt og ikke bare sitte i sofaen hjemme.
Må leite etter filofaxen først, har den vanlige strørrelsen men tror det skal gå bra


#55

Tallulah sa for siden:

Jeg trenger å ha en bok oppslått foran meg på jobb og stryke ut alt som er gjort.


#56

Input sa for siden:

Ja, jeg også. Men jeg trenger det heldigvis ikke i kalenderform. Har en løpende "ting som må gjøres"-liste, og min jobb er jo i hovedsak rutinearbeid som gjentar seg fra uke til uke.


#57

Luftslottet sa for siden:

Jeg syns dette høres ut som en god unnskyldning til å handle inn mye fancy papirutstyr og penner, men ikke spesielt mye nyttigere enn en vanlig todo-liste + en Google-kalender. :knegg:

Jeg kjenner nok også mine egne lus på gangen.


#58

nokon sa for siden:

Sånn eg har gjort det så har eg laga ei liste over alt eg skal ha med på eit eige ark. Og så har eg sortere rekkefølgje og satt av plass til det. Når eg føler meg inspirert og har lyst til å drodle litt, har eg laga 3-4 sider med teikning og bokstavering og tjo og hei (ikkje teip). Viss eg skulle satt opp heile boka åå ein kveld, ville nok eg og endt opp med 2-3 fine sider og resten vanleg håndskrift. For meg er det det estetiske som er "prosjektet".

Eg har ikkje kjøpt inn nokonting.


#59

Veronal sa for siden:

Har nå implementert dette i jobbsammenheng, da helt uten pyntefaktor. Er veldig fornøyd med å få svært gode og effektive notater og ser at dette helt utvilsomt funker for meg.

Foreløpig har jeg implementert det i en 9x14 linjert notisblokk, men ser nå verdien av rutenett eller bullet-variant og paginert, så kommer til å slå meg løs på rekvisitalageret til vol. 2.

I tillegg til daglige aktiviteter har jeg mine mål, oppfølging av de som rapporterer til meg samt andre jobbspesifikke hovedpunkter som får sine egne sider.


#60

Candy Darling sa for siden:

Selv jeg ser verdien i jobbsammenheng, faktisk. Men legger man da inn hvert eneste møte i indeksen? Må jo bli veldig langt?


#61

Timar sa for siden:

Jeg bruker lister i onenote til det. Huket av alt som er gjort, men lar det stå slik at jeg ser framdriften


#62

Veronal sa for siden:

Jeg gjør ikke det, i hvert fall. Legger inn møter jeg deltar på og noterer actions fra møtet inn i den daglige loggen. Type sånn her:

21.10.2017
Sirkel: Viktig møte
Firkant: Action 1
Firkant: Action 2
Tankestrek: Notatpunkt


#63

Blånn sa for siden:

Jeg printer ut bilder og limer inn...

Jeg forsøker meg på en bullet journal nå. Jeg har kjøpt et vanlig spiralhefte, dekorert forsiden litt og satt igang. Foreløpig funker det overraskende godt. Men som nevnt over, jeg skriver gjerne ut og limer inn i boka. For eksempel har jeg laget et ruteark med 32 kolonner og så mange rader jeg fikk plass til i boka mi. Der har jeg oversikt over hvilke dager jeg trener, handler, kjører på trening (trying to make a point ut av at det er litt skjevt fordelt hjemme) osv. Ukeoversikten har jeg over 3 sider, en halv side per dag. Siden har jeg i tillegg delt i to for jobb/privat. Spredd mellom ukene har jeg diverse lister, som bøker jeg har lest/lyttet til, strikkeprosjekter som er ferdige, strikkeprosjekter jeg har planlagt, julegaveoversikt, to do før jul osv.

Foreløpig er jeg fornøyd, og jeg glemmer litt mindre... Regner med at jeg begynner det nye året med en fin, ny bok. Er det noen som har tips til hvor jeg kan finne dottet bok?


#64

Blånn sa for siden:

Jeg gjør ikke det. De viktigste møtene legger jeg kanskje inn. Men jeg tar aldri notater i boka siden det som regel er berørt av taushetsplikten og skulle boka bli borte så er ikke det så kult. Jeg har jo komplett møteoversikt i outlook-kalenderen.


#65

Blånn sa for siden:

Jeg synes at noe av det som gjør min bok morsom er at det er litt "kaotisk" hva som kommer hvor. Det er ikke så veldig planlagt. Det eneste jeg har tenkt er at månedsoversikten for tre og tre måneder må henge sammen (oktober, november, desember på tre sider etter hverandre) og at hele uker skal henge sammen, men det kan godt komme noe mellom ukene i litt tilfeldig rekkefølge. Blir like kaotisk som livet mitt. :knegg:


#66

star sa for siden:

Hvor får man tak i notatbøker i A5 med spiral, gode ark og mange ark?


#67

Blånn sa for siden:

Vet ikke... Men jeg gikk nettopp på en smell på tudos.no. De hadde startsett for bullet journal (bok + tusjpenner).


#68

Bobbelur sa for siden:

Jeg har investert i en ny bok som jeg kommer til å ta i bruk fra nyttår. Jeg har sett at jeg ikke er daglig bruker av BJ, men det er greit. Jeg har fått til et slags opplegg for studiene, og det er egentlig det viktigste. Det er der jeg trenger det mest, og det jeg nok kommer til å bruke mest tid på å få til bra tenker jeg.



#70

Tallulah sa for siden:

Da kan du jo like gjerne kjøpe ringpermen og evt. filofaxinnmat til den. 1500 er jo kreisi.


#71

Tallulah sa for siden:

Jeg journalerer fremdeles, forresten. Men det fungerer bedre på lister og kortere prosjekt, enn dag til dag-greier.


#72

Isprinsessen sa for siden:

Ja jeg lager mye lister over ting som gjør meg godt eller liste over fine turmål eller turer jeg ar vært på så ønsker å ha det i en ringperm eller filofax sånn at jeg forhåpentligvis aldri blir fri for ark.


#73

Bobbelur sa for siden:

Jeg bruker den til oppfølging av studentgreiene mine. Og litt på hva jeg må gjøre i løpet av en dag, men der er jeg ikke superflink enda. Lister derimot. :hjerter: Filmer jeg har i hylla og ikke har sett, serier jeg har startet på og ikke sett ferdig, strikkeprosjektene mine (jeg finner sikkert enda flere halvferdige ting om jeg leter) og hekleprosjekter og noe søm... :dåne: I tillegg skal jeg bruke sånne lister som en slags motivator for å bli en litt bedre husmor. :nemlig:


#74

Serafin sa for siden:

Jeg har lenge hatt en bok jeg bruker til alt.

Der har jeg mnd oversikt og ukesoversikt, alle notater fra kurs og møter kommer inn der, og diverse lister og slikt. Synes det er veldig greit å ha alt samlet.


#75

Isprinsessen sa for siden:

Det ble en sort Griegplan i a5 format. skjærte ut sidene jeg hadde laget i boka, det var ikke så mange siden jeg var litt på jakt etter noe annet å skrive i. Fordelen med noe med ringperm er at jeg kan flytte på arkene om jeg behøver det så det blir enklere å planlegge.


#76

amylin sa for siden:

Ja, ja, dette skulle jeg ikke starte med... Noen er lettere påvirkelig enn andre. Jeg elsker lister, så dette er jo i grunnen i rette gata. Har hittil brukt en Pusur-kladdebok, men ser etter en eller annen bok. Blir litt inpirert, da.


#77

Fluke sa for siden:

Jada. Jeg lot meg rive med av tråden og begynte en for tre-fire uker siden. Den ene var kombi jobb-hjem, men nå har jeg fått fatt i en med "dotted" papir som jeg bruker hjemme og så er den andre på jobb. Den på jobb reddet jeg i dag da jeg plutselig i et møte ble spurt om å presentere noe jeg hadde jobbet med, og notatene mine heldigvis var i journalen som jeg hadde med meg.
Jeg ser i grunnen mest nytte av den i jobb-sammenheng, og litt i forbindelse med prosjekter hjemme. Ja også har jeg puttet litt flylady inn i den hjemme også da ... :sparke:


#78

Wix sa for siden:

Jeg holder fortsatt på! Synes det er nyttig for å samle trådene og ikke glemme småting når jeg ser det er mye på programmet fremover.


#79

Bobbelur sa for siden:

Jeg holder også på enda. Ikke slik som så mange andre har sine, men akkurat slik jeg trenger den. Av og til glemmer jeg av å notere på dager, av og til har jeg ikke bruk for det, men den blis sånn som jeg trenger den. Så jeg har kjøpt ny bok til å bruke når jeg har fylt denne. Jeg vurderte å starte på den nye i januar, men jeg tenker jeg skal bruke ut den jeg har først. Med ett unntak: Pensumlister og leseplan skal inn i den nye boka så snart vi har fått emneoversikten. :jupp:


#80

Sol sa for siden:

Jeg har prøvekjørt noen uker på jobb og tror jeg har funnet et format som funker godt for meg. Jeg er elendig på skriftlighet, men må omstrukturere måten jeg jobber på etter at hjernen min til dels har sluttet å fungere som tidligere.

Boka mi er kjempeenkel og lite fargerik, men inneholder de elementene jeg trenger - en liten kalender, to-do-liste og plass til notater. Jeg syns det funker så godt at jeg tenkte spandere på meg en fin, ny bok, til og med. :knegg:


#81

m^2 sa for siden:

Jeg lagde index og to overskrifter også fikk jeg ikke tid til mer :p


#82

Nabbe sa for siden:

Ok, så takket være denne tråden, ble jeg hekta...

Skulle starte på en journal, men kjøpte A4-bok, det ble litt for stort, og den var uten punkter, og jeg tegner seriøst som en kråke, så jeg skal kjøpe meg en A5 med punkter i stedet. Har også kjøpt en travellers notebook i tillegg da og leter etter inserts til den med punkter i...

Gleder meg til julelønn....


#83

Bobbelur sa for siden:

Jeg gikk til innkjøp av en Leuchtturm 1917 med punkter. Selv blyantstreker vises gjennom arket. Og jeg har konkludert med at det gjør faktisk ikke noe, det viser bare at boken brukes. :jupp: Men siden jeg ikke er ferdig med den andre boken til årsskiftet, så blir den nye tatt i bruk en eller annen gang i 2018. Det eneste jeg kommer til å legge inn i den nye blir studier. For eksempel oversikten over neste emne, hvilke bøker som skal leses, sideantall og om jeg har skaffet boken/sidene og så om jeg har lest og tatt notater.
Og så satser jeg på at neste emne/semester blir mye bedre forberedt enn dette er. :jupp:

Men jeg tegner ikke. Ikke foreløpig i alle fall.


#84

star sa for siden:

Jeg har begynt og tror dette kan bli bra. Har mange ideer og ikke helt funnet ut hvordan jeg skal få med det jeg ønsker på en oversiktlig måte.


#85

Bobbelur sa for siden:

Ta noen løse ark og så kladder du og tester. :jupp:


#86

Isprinsessen sa for siden:

Nytt år nye ark?
Starter dere på ny bok ved årskiftet?

Jeg ser jeg bruker min mye som mindfullness aktivitet for å holde tankene litt under kontroll. Når kalenderen stort sett er tom er det ikke så mye å notere hver dag. Har noen sider med bilder jeg kan fargelegge og mange lister. Liker fortsatt godt å ha det i en ringperm(aplan) da trenger jeg ikke planlegge så veldig mye, kan flytte ark ved behov så da er terskelen lavere til å skrive ned og lage lister etc.


#87

Sol sa for siden:

Jeg testkjørte litt de to siste månedene av 2017, kjøpte en fin bok og har tatt den i bruk for 2018. Min er til jobb, så det er en superenkel variant. Jeg har måttet finne nye måter å jobbe på etter å "ha mistet hodet" etter lang tids sykdom, og har kommet fram til en kalender/notatbokvariant som fungerer godt for meg. Jeg lager nytt oppslag hver uke, tar med meg huskelisten min og har plass for notater.


#88

m^2 sa for siden:

Nei overhodet ikke, det funker uansett ikke direkte med norske nettbanker. Du kan legge inn informasjonen selv, enten linje for linje eller importere kontoutskrift. Behøver aldri å oppgi kontoinfo.


#89

Serafin sa for siden:

Jeg har brukt dette i hele november og desember, og startet opp ny bok i januar. Jeg satte av litt lite ark i starten, men ser at en bok blir jo fort fylt opp, så bytter bare om en stund. Setter endel lister og slik bakerst nå, det funker også.

Jeg har delt opp slik at jeg har endel lister i front, så en oversikt over hele 2018, så kommer januar mnd oversikt, så januar - dobbelside for hver uke, så endel lister og trackere. Så lager jeg februar litt senere. Slik håper jeg å få samlet opp alt sammen i kronologisk rekkefølge.

Mitt fokus i 2018 er "Ta på din egen oksygenmaske først", så jeg har endel trackere og lister med tanke på å ta vare på seg selv.


#90

Isprinsessen sa for siden:

Veldig godt fokus Serafin. Jeg holder mye på med det samme, skriver lister over ting jeg er takknemlig for, hva som hjelper meg i vanskelige situasjoner etc og bøker jeg har lest eller vil lese, strikkeprosjekt, plasser jeg vil reise, og litt drømmer og fablerier. Lager også trackere mellom ti og tyve dager, kan ikke være for lenge da mister jeg motet.


#91

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har startet en helt egen bok til å minne meg selv på hva som er bra i livet mitt. En side til hver ting. En side hver dag.


#92

Serafin sa for siden:

Jeg synes det er veldig vanskelig å komme på ting, så fant ut det var greit å skrive litt opp, og ha fokus på det, så jeg kanskje får til å gjennomføre. For det blir veldig fort at jeg glemmer "meg" oppi alt gitt.


#93

Bobbelur sa for siden:

Jeg har fortsatt på den 'gamle' boken, og siden den har helt blanke sider og er nokså smal så er det ikke så avansert det jeg gjør. Den nye LT venter på meg når denne er skrevet ut, der har jeg lagt inn pensum-/ukeoversikt sånn at jeg har styr på hvilke bøker jeg trenger når, om jeg har dem og om jeg har lest/notert, pluss en Kjøpestopp-oversikt.

Å ha månedlige og ukentlige oversikter har ikke vært noe poeng for min del. Ikke ennå i alle fall. Så jeg kjører på med dager der jeg starter med tre hjerter for å skrive tre ting jeg er glad for, og så noen punkter for dagens gjøremål. Pensumlesing kommer ikke opp der, jeg har satt opp egen leseplan for det. Og jeg har også satt opp en enkel middagsplan for denne og neste uke.

Så langt er det dette som fungerer best for meg. Jeg skal utvide BuJo når jeg har fått til gode vaner med det som er akkurat nå. :jupp:


#94

Nabbe sa for siden:

Åh Gud, jeg ble hektet. Var til og med på BuJo-treff i går i Oslo.... Med han fyren som driver [url]www.tudos.no[/url] :knegg:

Nå har jeg ikke mindre enn to Leuchtturms, a5, og en Travelers Notebook, det var ett konsept som passet meg mye bedre. Jeg har også en Instagram-konto til dette, som heter "nottheperfectbujo" fordi jeg er ikke flink til å tegne og sånn, men er jo kreativ inni hodet


#95

Isprinsessen sa for siden:

Tok en titt på instagram-kontoen. Krativ og fine sider :riktig:


#96

Wix sa for siden:

Nå har visst jeg falt av. Har det så travelt at jeg glemmer å åpne den for å sjekke hva jeg skulle gjøre. :o


#97

Einhyrningur sa for siden:

Jeg vil ha en bok for alt, så jeg må lage uker for måneder fram. Akkurat det er slitsomt.


#98

Isprinsessen sa for siden:

Mitt største 'problem' er at jeg aller helst liker å sitte å skrible sene nattetimer, helst fra halv tolv men gjerne senere.:gjesp:


#99

Heilo sa for siden:

Jeg fortsetter med min egen form for listebok. Veldig lite tegninger, men lister for hver uke organisert jobb 1, jobb 2 og "Heilo 2DO". Den sistnevnte inneholder 7 * utkryssingshjerter for yoga, 60 minutter med aktivitet per dag og meditasjon, diverse praktiske oppgaver og ting jeg "jobber med". I tillegg lager jeg lister for skigåing, garnforbruk, pakkelister mm. Jeg har ikke noe index i begynnelsen på boka, men blar frem og tilbake til jeg finner det jeg trenger, og så kommer ukene der jeg har kommet i boka til enhver tid - så er det lett å finne riktig uke ved hjelp av snora i boka.


#100

Tallulah sa for siden:

D2 har faktisk en artikkel om håndskrevne notatbøker i dag, og ulike former for å notere, skrive lister og organisere hverdagen manuelt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.