Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mens vi venter på Doctor Who - serie for meg og 15-åringen

#1

Polyanna sa for siden:

Finnes det noe som er intelligent, spennende og morsomt, men ikke svart (breaking bad) eller pinlig (the office eller modern family).

:vilha:


#2

Skilpadda sa for siden:

Firefly, Flight of the Conchords, Black Adder, Agent Carter.


#3

Skilpadda sa for siden:

Og Stranger Things, såklart! Kun kort tid igjen til sesong 2. :hyper:


#4

Pamina sa for siden:

DC's Legends of tomorrow, Designated Survivor


#5

Toffskij sa for siden:

Det Skilpadda sier. :nemlig: Vi så akkurat ferdig Firefly, og jentene er rasende over at det ikke finnes mer enn én sesong.


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ellers akkurat begynt på Brooklyn 99, som jeg har hørt mye bra om. Det er morsomt så langt (ikke pinlig) og skal visstnok bli enda bedre utover.


#7

Polyanna sa for siden:

Takktakk! Masse å ta tak i her!

Vi så siste sesong av Black Adder da han hadde om første verdenskrig på skolen, men da vi da prøvde å starte på de tidlige sesongene så ble de veldig treige og rare. Den serien utviklet seg virkelig veldig gjennom årene!

Stranger things vet jeg ikke om er for spøkelsesaktig for ham, og så er den jo ikke morsom i det hele tatt, tror jeg? Men jeg gleder meg uansett til sesong 2, da. :hyper:

Agent Carter, hvilken er det igjen?

Det var en med en kvinnelig agent jeg husker vagt, er det den?


#8

Neket sa for siden:

Ja! Den er gøy. Hva med Parks and Rec? Sesong en er ikke den beste, men fra sesong to og utover er det superbra. Tror den ligger på HBO. Veep? Er mye banning, men veldig gøy. Fare for at han plukker opp noen nye fornærmelser man nok ikke bør bruke.

The good place? Ligger på Netflix.


#9

Albertine sa for siden:

Fringe, Warehouse 13, Eureka. Eller kanskje Battlestar Galactica?


#10

Polyanna sa for siden:

Tusen takk! :blomster:

Hvis dere også gidder å legge ved en kort beskrivelse på anbefalingene? :blafre:


#11

Neket sa for siden:

Brooklyn 99: Komedie om en politistasjon. De som jobber der er rare og klønete, men fanger som regel tyven.

Veep: Om en ganske ubrukelig visepresident i USA og staben hennes. De sa vel selv at det ikke var så gøy lenger nå som Trump er president. :humre:

Parks and Rec: Om de som jobber i parketaten i en liten by i USA. Liksom-dokumentar. Ron Swanson. :hjerter:

The Good Place: Om en som blir sendt til himmelen ved en feiltagelse. Eller ikke himmelen akkurat, men et sted der de som er ekstra snille ender opp når de dør.

Alle er komiedier med halvtimesepisoder mener jeg å huske.


#12

Albertine sa for siden:

Warehouse 13 er et gigantisk lagerrom fylt av magiske gjenstander, og noen personer jobber med å passe på dem. Og så skjer det selvsagt mye rart med dem... Morsom serie med mye magi.
Eureka er en by med et stort forskningssenter, og de forsker på mye rart. Her er det også mye snodig som skjer, og den er hysterisk morsom til tider.
Fringe tar også for seg ting som parallelle univers og tidsreiser, og er litt mørkere enn de to andre.
Hvis jeg kunne velge tre serier jeg kunne slette fra hjernen og hukommelsen min og se på nytt for første gang, ville jeg valgt disse tre. Pluss BG, da.


#13

Bobbelur sa for siden:

Fringe! :hjerter:
Battlestar Galactica! :hjerter:
Firefly! :hjerter:

Og så får jeg slenge et par :hjerter: for White Collar. Fin serie om en svindler som jobber for white collar-avdelingen i FBI. Mye humor og fine replikker, og egentlig fin casting med godt voksne mennesker. Synes jeg. :jupp:


#14

Maverick sa for siden:

Veep er veldig, veldig gøy, ja. Og har fått en helt ny, eh, dybde etter Trump.

Ikke gøy, og ikke egentlig så veldig bra heller, men Designated Survivor er en sånn spenningsserie om amerikansk politikk og presidentopplegg og sånt som fenger fjortenåringen veldig.


#15

Tallulah sa for siden:

Det er en grei inngang i både amerikansk politikk og spenning-konspiranoia-serier da! Jeg liker at man faktisk lar noen være så godt som grunnleggende gode. Det gjør selvsagt at serien blir ganske enkel, og uten veeeldig dybde, men absolutt en akseptabel vei mot bedre politiske serier.
[CENTER]Save[/CENTER]


#16

Maverick sa for siden:

Ja, jeg ser på den litt som en oppvarming til West Wing. :knegg:


#17

Tallulah sa for siden:

Ikke sant! Og deretter House of Cards. :nemlig: Men da bør man være litt eldre, syns jeg.
[CENTER]Save[/CENTER]


#18

Maverick sa for siden:

Jeg falt aldri helt for House of Cards, egentlig. :gruble:


#19

Tallulah sa for siden:

Nei, den er nok ikke alles kopp te. Den har vært litt ujevn, men er jo interessant å se opp mot valget.
[CENTER]Save[/CENTER]


#20

Skilpadda sa for siden:

Absolutt! Men jeg synes det bare er den aller første som klassifiserer som «treig og rar»; både Elizabeth 1 i sesong 2 og Hugh Lauries prinsregent i sesong 3 er jo fantastiske. Og Baldrick, ikke minst!

Den er jo ikke en komedieserie, men jeg synes det var mange morsomme scener i den, og mye som var fengende på ulike nivåer for både oss og fjortenåringen. Jeg synes ikke den er mer spøkelsesaktig enn Doctor Who, men det er jo en personlig vurdering hva man selv liker, såklart. :)

Ja, det er egentlig en fortsettelse på den første Captain America-filmen, og hovedpersonen er Peggy Carter, som var kjæresten til Cap, og som blir agent-ish etter at krigen er slutt. Kul dame og spennende serie. Interessant tidsbilde også.

Flight of the Conchords er en litt sær og veldig, veldig morsom komedie om et newzealandsk tomannsband som bor i New York. Det er fullt av utrolig gode sanger som er parodier på alle mulige genrer, og fantastiske hovedpersoner. Noe av det morsomste jeg vet.

Og ellers kan vi jo alle se frem til TV-versjonen av Good Omens, som skal komme til neste år. :hyper:


#21

Maverick sa for siden:

JA! :hyper:


#22

Blå sa for siden:

Jeg vet at 16 åringen min nettopp så Brooklyn 999 og likte den veldig godt. Hun og jeg ser nå Friends sammen, som helt avslappende. Men jeg skal vurdere Designated Survivor.

Jeg ser Once upon a Time med 14 og 16 åringen. Det er en fantasyserie der vi veksler mellom eventyrverden med de klassiske eventyrfigurene og en "vanlig" amerikansk småby der de samme figurene lever uten å vite hvem de egentlig er. Jeg synes at den er ganske fascinerende .


#23

Polyanna sa for siden:

Jeg har et vagt minne om en annen serie også, der den kvinnelige hovedrolleinnehaveren er kul og tøff og mennene bare er eye candy og staffasje, hva het den igjen? :gruble:


#24

Teofelia sa for siden:

Buffy the vampire slayer? :knegg:
(De stemmer ikke helt i forhold til bipersonene da, men det er i alle fall en fantastisk serie i forhold til "tøff, selvstendig kvinnelig tenåringshelt". Og dialogen! :elsker:


#25

Polyanna sa for siden:

Haha, nei, en nyere en, kanskje 2-3 år gammel?

En dame som det var noe overnaturlig med, hun hadde en kjæreste som jobbet i en bar (eye-candy) , og så hadde hun en nemesis som var skikkelig slem.


#26

Tallulah sa for siden:

Jessica Jones. Den er mørk, altså. Og bar-kjæresten er på ingen måte eye-candy, selv om han er det også. Luke Cage har forresten fått sin egen serie, som fikk masse negativ omtale i USA (fra hvite) fordi det var for få hvite i den. :snill:

Det er jo en marvel-serie, men definitivt på voksensiden. Første sesong omhandler en fæl, fæl manipuleringssak og voldekter. David Tennant (Dr Who) er nemesisen.[CENTER]Save[/CENTER]


#27

Polyanna sa for siden:

Nå demrer det. Nei, han var jo ikke bare eye-candy, men en del av omtalen av den i begynnelsen var av sjokkerte menn som syns at menn ble skrekkelig marginalisert i den. :knegg:


#28

Polyanna sa for siden:

Skavvise... Fant bare denne.


#29

Maverick sa for siden:

Anne with an e er jo nylaget og ligger på Netflix - den fenget faktisk både fjortenåringen og elleveåringen. Selv om de rødmet litt over det. Jeg anbefaler å gi den en try out, den er veldig godt laget.


#30

Tallulah sa for siden:

Ja, sånn å forstå. Omtrent samme reaksjon på at det var for mange svarte i Luke Cage. :knegg:


#31

Skilpadda sa for siden:

Ja, nettopp, Poly. :knegg: Jeg skrev om den i bloggen min i adventstiden for snart to år siden, du kan jo ta en kikk. Jeg var (og er) enig med Tally i at den er for mørk for unge tenåringer, men det er en super serie.


#32

Pamina sa for siden:

Støtter denne så veldig! Buffy er feminisme og high school-drama i ett!


#33

Neket sa for siden:

Og kanskje Veronica Mars? Tenåringsdetektiv, men veldig bra. :jupp: Usikker på om den ligger tilgjengelig på strømmetjenester. :gruble:


#34

Pamina sa for siden:

DC's legends of tomorrow er action sci-fi, med humor, det er en haug helter fra ulike universer som reiser rundt i tid på jakt etter en nemesis som har ødelagt verden langt fram i tid. Det er en marvelserie og det er mye utvikling og blanding av gutta fra prison break, halvguder og en skikkelig slem baddie som driver og dreper de han kommer over.


#35

Skilpadda sa for siden:

Buffy har jeg tenkt en stund på selv, men jeg mistenker at i alle fall den første sesongen er ganske treg og ser ganske gammel ut nå. Kan muligens være vanskelig å få nye, unge seere til å holde ut en sesong eller to?


#36

Neket sa for siden:

Min syns ikke det var noe stas. Vi prøvde for et par år siden, da var hun 13. Hun syns ikke det var kjedelig, men hun var ikke veldig ivrig heller - så da ble det liksom ikke noe mer. :leppe:


#37

Polyanna sa for siden:

Ja, det var du som satte meg på den i første omgang, jeg husker det nå! (Hukommelsen min er veldig stykkevis og delt, så jeg pusler sammen bit etter bit her nå. :knegg: )


#38

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Nei, den hører til DC-universet, ikke Marvel. Spinoff fra Arrow og The Flash. Men den kan helt klart anbefales, den tar det ganske langt ut i kreativ galskap. Det er helt seriøst en episode hvor

Spoiler
heltene må få hjelp av JRR Tolkien (ja, han) til å finne Jesu blodprøve (ja, akkurat det) midt i en slagmark under første verdenskrig
.

#39

Pamina sa for siden:

OK,takk for oppklaring, klarer ikke holde alt fra hverandre. Kreativ galskap er det i alle fall og veldig underholdende. :knegg:


#40

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Forøvrig, hva med The Expanse? To sesonger så langt, mer etterhvert, finnes på Netflix. Relativt realistisk SF satt i vårt eget solsystem. Sterke karakterer. Nokså nært basert på en lengre bokserie.


#41

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Minner meg litt om holdningen fra den der gamle Futurama-episoden. "Ooh, a lesson in not changing history from Mr. I'm-My-Own-Grandpa over here. Screw history!"


#42

Strå sa for siden:

Uæh, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, boka er så hinsides god og jeg er litt redd for at filmen skal endre på "bildene" mine, slik Hobbitenfilmene gjorde.

:hjerter: Beklageligvis er jeg akkurat ferdig med gjenseing av hele greia, inkl. Angelserien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.