Lese hele oppskriften før man begynner, kanskje? :rolleyes:
Jeg oppdaget at rundstykkene jeg lager først skal heve minst 1,5 time og deretter etterheve minst 30 minutter. Og så stekes og avkjøles.
Er det noe jeg kan gjøre for å redde deigen? Hvis jeg putter den i kjøleskapet, fortsetter den å heve? Og kan den stå der til i morgen kveld, og eventueltt helt til onsdag?
Til onsdag? :humre:
Hva med å forme de og putte i fryser for så å ta de ut når du skal ha de? Ville hatt de i varmeskap/over vasken med varmt vann for tining en halvtimes tid før steking..
Jeg har laget pizzadeig klar med fyll, uten osten, puttet i fryser og tatt frem for å sette rett i ovnen. Det har gått strålende.
Sett deigen i kjøleskapet, det skal gå fint. Sjekk i morgen tidlig, kan være greit å slå / brette den ned om den har hevet seg. Og eltingen kan du bare stoppe med en gang, deigen trenger ikke eltes med å slang hevetid. Det gjør også deigen varmere --> raskere heving. Og de vil du jo ikke nå. :nemlig:
Helt til onsdag er jeg litt skeptisk til. Men man vet aldri - jeg har latt eltefri deig heve på kjøkkenbenken i over ett døgn, det har gått fint. Deigen bare lukter litt funky. :knegg:
Jeg er vel sjuske innforbi oppskrifter og hadde kommet til å skippe forheving, formet rundstykkene med en gang og latt de heve halvtime i ovnen på 50-60 grader. Hadde så tatt de ut, varmet ovnen skikkelig og stekt de, eventuelt halvstekt de og fått de i fryseren.
Hvis det er litt lite gjær hadde jeg satt hele deigen i kjøleskapet, evt fryst den ned. Hvis det er normal gjærmengde hadde jeg kuttet ned på hevetiden. Og hevet litt varmt. Bakte pizza i dag uten særlig heving både før og etter, men den hevet godt uansett. Er de veldig grove bør du nok se at de hever litt før du steker dem.
Takk, hadde jeg hatt en stor fryser, skulle jeg prøvd dette. Jeg tror kanskje ikke de klisne deigemnene hadde holdt fasongen så skvist som de hadde blitt i fryseren vår. Men takk for tips! :riktig:
Takk! Jeg har visst tjuvstartet uka, mente til tirsdag, ikke onsdag. Men skal prøve å få tatt dem i morgen kveld. Tester kjøleskap og sjekk i morgen tidlig! :)
En halv pose tørrgjær. De er veldig grove. Eller, de var det helt til jeg ikke hadde sammalt grovt mel, så de har litt siktet hvetemel i seg også. Og havremelk og havregryn og linfrø og sammalt hvete fin.
Hvordan gikk det med baksten din? Håper den var brukbar da.
Om man skal kaldheve så er det lurest å bruke kald melk og lite gjær sånn at prosessen tar timer.
Vet ikke, jeg er fortsatt på jobb. :cool: Får håpe den ikke har invadert hele kjøleskapet innen jeg kommer hjem. Den oppførte seg pent på morgenen i dag, da, så jeg har håp!
Deigen overlevde, og jeg fikk bakt ut rundstykkene i går kveld. Har spist et til frokost, uten pålegg og etter tannpuss, og ble ikke overbevist. Skal gi dem en ny sjanse i kveld.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.