Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Hvordan redder jeg rundstykkene uten å sitte oppe halve natta?

#1

Timar sa for siden:

Lese hele oppskriften før man begynner, kanskje? :rolleyes:

Jeg oppdaget at rundstykkene jeg lager først skal heve minst 1,5 time og deretter etterheve minst 30 minutter. Og så stekes og avkjøles.

Er det noe jeg kan gjøre for å redde deigen? Hvis jeg putter den i kjøleskapet, fortsetter den å heve? Og kan den stå der til i morgen kveld, og eventueltt helt til onsdag?


#2

Høns sa for siden:

Det bør gå greit, du er i seng til tolv om du begynner nå


#3

Timar sa for siden:

Jeg funker ikke på 6 timers søvn, dessverre. Og deigen er i elteren, så det er for seint å snu.


#4

GinaK sa for siden:

Til onsdag? :humre:
Hva med å forme de og putte i fryser for så å ta de ut når du skal ha de? Ville hatt de i varmeskap/over vasken med varmt vann for tining en halvtimes tid før steking..
Jeg har laget pizzadeig klar med fyll, uten osten, puttet i fryser og tatt frem for å sette rett i ovnen. Det har gått strålende.


#5

Ruslebiffen sa for siden:

Sett deigen i kjøleskapet, det skal gå fint. Sjekk i morgen tidlig, kan være greit å slå / brette den ned om den har hevet seg. Og eltingen kan du bare stoppe med en gang, deigen trenger ikke eltes med å slang hevetid. Det gjør også deigen varmere --> raskere heving. Og de vil du jo ikke nå. :nemlig:


#6

Ruslebiffen sa for siden:

Helt til onsdag er jeg litt skeptisk til. Men man vet aldri - jeg har latt eltefri deig heve på kjøkkenbenken i over ett døgn, det har gått fint. Deigen bare lukter litt funky. :knegg:


#7

Acino sa for siden:

Jeg er vel sjuske innforbi oppskrifter og hadde kommet til å skippe forheving, formet rundstykkene med en gang og latt de heve halvtime i ovnen på 50-60 grader. Hadde så tatt de ut, varmet ovnen skikkelig og stekt de, eventuelt halvstekt de og fått de i fryseren.


#8

mkj sa for siden:

Fersk gjær eller tørr gjær, og hvor mye?

Hvis det er litt lite gjær hadde jeg satt hele deigen i kjøleskapet, evt fryst den ned. Hvis det er normal gjærmengde hadde jeg kuttet ned på hevetiden. Og hevet litt varmt. Bakte pizza i dag uten særlig heving både før og etter, men den hevet godt uansett. Er de veldig grove bør du nok se at de hever litt før du steker dem.


#9

Timar sa for siden:

Takk, hadde jeg hatt en stor fryser, skulle jeg prøvd dette. Jeg tror kanskje ikke de klisne deigemnene hadde holdt fasongen så skvist som de hadde blitt i fryseren vår. Men takk for tips! :riktig:

Takk! Jeg har visst tjuvstartet uka, mente til tirsdag, ikke onsdag. Men skal prøve å få tatt dem i morgen kveld. Tester kjøleskap og sjekk i morgen tidlig! :)


#10

Timar sa for siden:

Jeg har innsett at det var det jeg burde gjøre.

Deigen har allerede vokst ut av bollen i kjøleskapet! :eek:


#11

Timar sa for siden:

En halv pose tørrgjær. De er veldig grove. Eller, de var det helt til jeg ikke hadde sammalt grovt mel, så de har litt siktet hvetemel i seg også. Og havremelk og havregryn og linfrø og sammalt hvete fin.


#12

Polyanna sa for siden:

Jeg også skipper forheving hvis det kniper på tida. Eller forhever litt fort og gæli over damp. Og etterhever over damp også.


#13

Timar sa for siden:

Noteres bak øret til neste gang! 👍


#14

GinaK sa for siden:

Hvordan gikk det med baksten din? Håper den var brukbar da.
Om man skal kaldheve så er det lurest å bruke kald melk og lite gjær sånn at prosessen tar timer.


#15

Acino sa for siden:

Hvordan endte det? Søvnløs natt med baking? :humre:


#16

Timar sa for siden:

Vet ikke, jeg er fortsatt på jobb. :cool: Får håpe den ikke har invadert hele kjøleskapet innen jeg kommer hjem. Den oppførte seg pent på morgenen i dag, da, så jeg har håp!


#17

Acino sa for siden:

Det her bør virkelig blir gode rundstykker, hehe.


#18

Timar sa for siden:

Deigen overlevde, og jeg fikk bakt ut rundstykkene i går kveld. Har spist et til frokost, uten pålegg og etter tannpuss, og ble ikke overbevist. Skal gi dem en ny sjanse i kveld.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.