Nera sa for siden:
Jeg laget for mye pizzadeig, så jeg kjevlet ut to bunner, og frøs den ene uten å heve den. Når jeg skal tine den og bruke den, hvordan går jeg fram så resultatet skal bli bra?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nera sa for siden:
Jeg laget for mye pizzadeig, så jeg kjevlet ut to bunner, og frøs den ene uten å heve den. Når jeg skal tine den og bruke den, hvordan går jeg fram så resultatet skal bli bra?
mkj sa for siden:
Jeg hadde tint den i kjøleskapet. Pleier enten å fryse de som deigklumper, evt så forsterker jeg de, men din variant har jeg ikke prøvd.
Nextlife sa for siden:
Legger på melet bakepapir, setter på benken i en times tid eller så, så er den både tint og hevet.
Om den har hevet lite er det bare å sette over varmt vannbad eller i ovnen på knappe 50 grader en liten stund.
Nera sa for siden:
Takk takk, da skal jeg prøve det, og blir det vellykket, får jeg lage flere pizzabunner til fryseren, kanskje i mindre størrelse neste gang. :)
Grunnen til at jeg kjevlet den ut, var at jeg først vurderte om jeg skulle lage to pizzaer, men så ombestemte jeg meg og puttet den andre i fryseren.
Marianne12 sa for siden:
Jeg ville nok tro at du bare kunne lagt på fyllet og satt den rett inn i ovnen, men jeg har aldri prøvd dette selv. Pleier også å rulle den sammen før jeg legger den i fryseren og da må den jo tines før jeg kan forme den.
Nera sa for siden:
Den måtte også heves litt, så jeg tinte og hevet den på 50 grader varmluft før jeg stekte den. Resultatet ble veldig bra, så jeg kan godt tenke meg å lage mindre porsjonspizzaer til fryseren (ungene elsker pizza med pitabrød som bunn).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.