Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Film om turisme

#1

Stompa sa for siden:

Jeg er på utkikk etter en film til å bruke i reiselivsfaget for å belyse sider ved turisme og kulturmøter/kulturkonflikter. Den eneste jeg kommer på er "The Beach", som jeg ikke har sett.

Er det noen som har sett den som tror den kan fungere? Er den så dårlig som kritikkene tilsier? Har noen evt. andre forslag?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns ikke the Beach var dårlig, men jeg syns ikke den belyser det du sier. Det er en hvit backpackerfilm. Hvite møter hvite og finner seg en strand uten lokalbefolkning.


#3

Stompa sa for siden:

Ja, det var det jeg hadde inntrykk av - har som sagt ikke sett den (har en "greie" med Leonardo ...), men det var den eneste jeg kom på som kunne ha noe marginalt med temaet å gjøre.


#4

Tallulah sa for siden:

Hva med Lost in Translation? The best excotic Marigold hotel?


#5

Stompa sa for siden:

LiT tror jeg blir litt for heavy for denne elevgruppa, men Marigold er absolutt et alternativ! Den hadde jeg glemt ...


#6

Normy sa for siden:

Selskapsreisen 2 ;)


#7

Normy sa for siden:

Litt mer seriøst forslag:
The grand Budapest hotel.


#8

Tjorven sa for siden:

Det er jo egentlig den ultimate filmen om turisme. :knegg: Men jeg innbiller meg at den var morsommere på 80-tallet enn vi vil synes den er nå.


#9

rajraj sa for siden:

Hvor gamle er de?

2 days in Paris er en ganske enkel og klisjefylt film, men den handler om kulturkollisjon mellom amerikaner og franskmenn.

L'Heritage handler ikke om turisme på den måten, men absolitt om kulturkrasj og med masse svart humor. Tre franskmenn er i Georgia for å finne et slott og snubler over en vendetta. En bestefar skal frivillig la seg drepe for å gjøre opp i en gammel æressak.

The Darjeeling limited er veldig Wes Anderson i all sin morsomhet og særhet, om tre brødre som reiser gjennom India med tog.


#10

Stompa sa for siden:

Mange gode ideer her nå, tusen takk! Skal sjekke ut noen flere, men heller nok mot Marigold.

Elevene er 16-17, går på Vg2.


#11

Pamina sa for siden:

The accidential tourist?


#12

shute sa for siden:

Paradis: kjærlighet? :o


#13

My sa for siden:

Hideous kinky kanskje? Ikke turisme egentlig, mer backpacking med unger på slep for å finne seg selv i en fremmed kultur ... Litt flere kulturkonflikter enn i The Beach i alle fall.

Eller Dirty Dancing. :knegg: Det er jo om turisme, og kulturmøte mellom ulike samfunnsklasser, om ikke mellom ulike folkeslag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.