Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake skal jeg bake?

#1

polarjenta sa for siden:

Jeg har invitert foreldrene mine og broren min og koma på litt forsinket bursdagskake til uka. Men jeg vet ikke hvilken kake jeg skal bake. De siste syv årene har jeg bakt en kake jeg aldri har prøvd før, så der har liksom blitt en tradisjon. Men jeg har sett på litt oppskrifter og finner ingenting jeg har lyst på.

Det må ikke være en vanskelig kake, og pynting er jeg ikke god på.

Noen som har tips?



#3

Che sa for siden:

Nå vet jeg jo ikke hva du har bakt tidligere, men "safarikake" er en superenkel kake som de aller fleste liker godt. Vi hadde den til fredagskaffe for en stund siden og hun som hadde den med seg måtte dele oppskrift med alle :knegg:

Bunnen er knuste safarikjeks, så er det en blanding av philadelphiaost, melis og krem oppa før man topper det hele med friske bær. (jeg har smakt med blåbær, bringebær)

heidis-matkrok.blogspot.no/2014/06/safari-kake.html

Ellers så er nøttebunn toppet med karamellsaus og krem veldig godt (men mektig)


#4

GinaK sa for siden:

Du må lage Oreokake. :nikker:



#6

Nextlife sa for siden:

Bollefoccacctia er supergodt og enkelt, oppskrift på krem.no.


#7

polarjenta sa for siden:

Hehe, det er faktisk den eneste kaken jeg ikke kommer til å bake. Jeg syns ikke den er så veldig god.:o



#9

polarjenta sa for siden:

Den så god ut. Så den må være med i vurderingen.

Det er egentlig ikke så nøye om det kommer forslag på kaker jeg har bakt før altså.


#10

polarjenta sa for siden:

:o Jeg glemte å si at jeg ikke er så god på gjærbakst. Men den så veldig god ut, og det kan hende jeg prøver den en annen gang.







#16

him sa for siden:

ølkake! Det lagde jeg i helga og den var supergod! (Gidder kun å legge inn oppskriften hvis noen spør). Den kaken var veldig spennende da det var en sjokoladekake med litt øl i røra og så helte man over sukker, øl og vann, som rant ned og laget en flytende "saus" i bunnen. Minner litt om karamellpudding slik sett.



#18

polarjenta sa for siden:

Smaker den øl er jo spørsmålet, for det liker jeg ikke.


#19

polarjenta sa for siden:

Den så god ut. Tror det blir den ene, men jeg må nesten ha en til. Og tror du det går greit med 24 form? Det står 22 i oppskriften, men det har jeg ikke.




#22

him sa for siden:

Nope. Alkoholen koker selvfølgelig ut, blir bare en fyldig smak. Alkohol i mat (både vin, øl, likør eller brennvin) fungerer mer som krydder synes jeg. "Bart" krydder som vanlig pepper er jo heller ikke godt alene.

#23

Normy sa for siden:

Hva med Tiramisu?


#24

polarjenta sa for siden:

Jeg var ikke bekymret for alkoholen, mer for smaken. Men da vil jeg gjerne ha oppskrift.:)


#25

Nessie sa for siden:

Det går helt fint. Bare ta litt mer kjeks :jupp:


#26

him sa for siden:

Myk sjokoladekake med stout

150 g mykt smør
250 g + 140 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g + 20 g kakao (siktet
2,5 dl melk
60 ml + 70 ml stout (eller porter)
150 g mørk sjokolade hakket
3,3 dl kokende vann

Forvarm ovenen til 170 grader. Pisk smør og 250 g sukker hvitt, tilsett egg og rør godt. Sikt inn mel, 60 g kakao og bakepulver. Bland i melk og 60 ml stout/porter og hakket sjokolade og bland godt. Haes i liten langpanne (jeg hadde en som tok 2 liter)

Bland 140 gram sukker, 20 gram kakao med 3,3 dl kokende vann og 70 ml stout/porter. Hell dette forsiktig over kaka. Bruk noe mellom væsken og kaken feks en skje, slik at væsken ikke lager "hull" i kaken. Væsken skal ligge over kaken som et "lokk".

Stek kaken i 30-35 minutter

Serveres med is.

(væsken som helles over kaken gjør at kaken blir veldig saftig + at det karamelliseres og legger seg i bunn av kaken som en slags fyll under kaken)


#27

polarjenta sa for siden:

Jeg endte opp med iskake og en enkel gulrotkake, men jeg skal prøve både den snckerskaka og den ølkaka ved en passende anledning!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.