Jeg har invitert foreldrene mine og broren min og koma på litt forsinket bursdagskake til uka. Men jeg vet ikke hvilken kake jeg skal bake. De siste syv årene har jeg bakt en kake jeg aldri har prøvd før, så der har liksom blitt en tradisjon. Men jeg har sett på litt oppskrifter og finner ingenting jeg har lyst på.
Det må ikke være en vanskelig kake, og pynting er jeg ikke god på.
Nå vet jeg jo ikke hva du har bakt tidligere, men "safarikake" er en superenkel kake som de aller fleste liker godt. Vi hadde den til fredagskaffe for en stund siden og hun som hadde den med seg måtte dele oppskrift med alle :knegg:
Bunnen er knuste safarikjeks, så er det en blanding av philadelphiaost, melis og krem oppa før man topper det hele med friske bær. (jeg har smakt med blåbær, bringebær)
ølkake! Det lagde jeg i helga og den var supergod! (Gidder kun å legge inn oppskriften hvis noen spør). Den kaken var veldig spennende da det var en sjokoladekake med litt øl i røra og så helte man over sukker, øl og vann, som rant ned og laget en flytende "saus" i bunnen. Minner litt om karamellpudding slik sett.
Den så god ut. Tror det blir den ene, men jeg må nesten ha en til. Og tror du det går greit med 24 form? Det står 22 i oppskriften, men det har jeg ikke.
Dette er en annen variant av Snickerskake, som jeg synes er bedre. Den er litt luftigere. Når det står at den skal deles i to, betyr det rett over kaka (ikke dele i lag. Som en Kvæfjordkake/ Verdens Beste).
Alternativt lage begge sorter Snickerskake, og ha avstemning. :knegg:
Nope. Alkoholen koker selvfølgelig ut, blir bare en fyldig smak. Alkohol i mat (både vin, øl, likør eller brennvin) fungerer mer som krydder synes jeg. "Bart" krydder som vanlig pepper er jo heller ikke godt alene.
150 g mykt smør
250 g + 140 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g + 20 g kakao (siktet
2,5 dl melk
60 ml + 70 ml stout (eller porter)
150 g mørk sjokolade hakket
3,3 dl kokende vann
Forvarm ovenen til 170 grader. Pisk smør og 250 g sukker hvitt, tilsett egg og rør godt. Sikt inn mel, 60 g kakao og bakepulver. Bland i melk og 60 ml stout/porter og hakket sjokolade og bland godt. Haes i liten langpanne (jeg hadde en som tok 2 liter)
Bland 140 gram sukker, 20 gram kakao med 3,3 dl kokende vann og 70 ml stout/porter. Hell dette forsiktig over kaka. Bruk noe mellom væsken og kaken feks en skje, slik at væsken ikke lager "hull" i kaken. Væsken skal ligge over kaken som et "lokk".
Stek kaken i 30-35 minutter
Serveres med is.
(væsken som helles over kaken gjør at kaken blir veldig saftig + at det karamelliseres og legger seg i bunn av kaken som en slags fyll under kaken)