Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gelé midt i kaka?

#1

Bluen sa for siden:

Vi skal ha Halloween-bursdag, og Liv ønsker seg ei blodrød kake med litt seigt kliss i midten. Tenkte å bake gulrotkake med mye rød cacas-konditorfarge. Kan det funke å lage et slags fyll av gelé - et tynt lag gelé som man lar stivne i en rund form med samme omkrets som kaka? Noen som ser for seg en praktisk løsning på dette?

(Tenkte å skjære kaka i to lag og så legge inn gelé’lokket’ i midten når der har stivnet.)


#2

Niobe sa for siden:

Problemet med såpass tung kake som gulrotkake er at du risikerer at den skviser gelelaget. Det er ikke utenkelig at det går an, men det er nok mye lettere med f eks. sukkerbrød. Lag hvertfall geleen med mindre vann enn i oppskriften.


#3

Bluen sa for siden:

Takk for tips! Hvordan ser du for deg at den kan bli skvist? Det er jo ikke så nøye at det ser pent ut, i alle fall.


#4

Esme sa for siden:

Jeg tror også at gelelaget fort blir helt skvist bort dersom du har det mellom to gulrotkakelag.

Hm. Jeg tror jeg hadde delt gulrotkaken i tre lag. Det ene laget hadde jeg laget til en ring som kan ligge ytterst og så ha en gelerunding i midten. Det er en vanlig teknikk når man skal ha høye kaker med myk krem i mellom lagene. Den ytterste ringen trenger sikkert ikke å være så bred. Du kan også skjære ut en liten runding midt i geleen og legge kakerundig der også, da får du støttet det godt opp.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hadde brukt sukkerbrød eller Victoria Sponge eller en helt basic lys totokake. de er lette å farge og lette å jobbe med når du skal lage kaker med fyll etc. Jeg bruker denne typen kake til feks regnbuekake, og kakene er så lette at de ikke skviser den fluffy smørkremen, men lar smørkremen holde fasongen, til tross for 7 lag.


#6

Bluen sa for siden:

Tusen takk for innspill! Hva dere kan!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.