Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags sko kjøper dere til tweens/ungdommer nå?

#1

My sa for siden:

Kjøper man nye joggesko til 12-åringen i slutten av oktober, når de gamle er fullstendig utslitt og synger på det desidert siste verset, og det er de eneste skoene som brukes? Eller kjøper man vintersko? Eller overtaler man den unge damen til å gå i sine svært så praktiske, men akk så ukule tursko med gore-tex, inntil vintersesongen er her for fullt?

Hva gjør andre, når det er skrikende behov for nye sko en liten måned før joggeskosesongen er over?


#2

Nera sa for siden:

Kjøper joggesko som kan brukes når våren kommer, også?


#3

My sa for siden:

Ja, det er et alternativ. Problemet er selvsagt rykk-og-napp-voksingen som disse 12-åringene driver med... Men jeg kan jo alltids håpe på at hun begynner å bli ferdig utvokst på føttene, siden hun er på bikken til str 40 nå ... :iiik:

#4

Charlie sa for siden:

Jeg ville valgt å kjøpe noen goretex-type joggesko, hvis turskoene ikke er aktuelle. Mine joggesko puster ihvertfall såpass at man får våte sokker i lett yr, og det synes jeg ikke er hverdagssko for en 12-åring. Nå er det såpass vått på våre kanter høst/vinter, at det er i grunnen mindre bruk for de tradisjonelle vinterstøvlene enn før. Mer muckboots og den slags. Kunne det være aktuelt med muckboot ankelstøvel i supplement til turskoene?

Ellers kunne jeg sikkert kjøpt et par joggesko også, med betingelse at de var i den rimelige enden. Så kunne jeg vasket dem etterhvert, og bruke dem til gym/ hallsko.


#5

Neket sa for siden:

Mine bruker fortsatt joggesko, 11-åringen har støvler når det regner, men ikke 15-åringen. :hehehe: Minste har goretex-joggesko (de ser ut som helt vanlige joggesko, tror de er fra Viking), men ikke eldste.

Jeg tror ikke jeg gidder å kjøpe noe annet før evt vintersko. 15-åringen har diverse støvletter, dr martins, etc, men hun bruker stort sett joggeskoene uansett.


#6

GinaK sa for siden:

Til jente vet jeg ikke men eldste her nektet å bruke vintersko gjennom hele ungdomsskolen. Gikk med ullsokker i Nike joggesko. Eller Converce. Han overlevde. :p
De fleste kompiser gikk også med joggesko.
Nå er han blitt lur igjen og har kjøpt lave støvletter.
Jeg impregnerer alt så det hjelper bittelitt.

Minsten bruker joggesko men har gore tec joggesko så håper han vil bruke de etterhvert.


#7

veobra sa for siden:

Midimellomsko som er litt foret, med goretex og halvhøye. Blir vinteren som ventet, mild og våt, så duger de store deler av sesongen.


#8

My sa for siden:

Nei, muckboots tror jeg nok er helt uaktuelt. Hun vil heller ha noen gode vintersko, som ikke er for høye, som sitter godt på foten, og som det går an å sparke fotball i, i friminuttene på skolen. Hun har noen fine gummistøvler som hun bruker i vått vær foreløpig, men unngår det så lenge hun kan, på grunn av dårlig kombinasjon med fotball. Men vi har hatt en særdeles tørr høst, så joggesko har funket fint til nå. Og om de ikke hadde vært fullstendig ødelagt hadde hun nok brukt dem en god stund enda.

De jeg kaller tursko er egentlig Salomon løpesko med gore-tex, så de bør sånn sett kunne brukes. Selv om hun nok ønsker seg noe som er lettere og ser kulere ut.


#9

Charlie sa for siden:

Bra tips, Veobra!


#10

Tjorven sa for siden:

Hun har akkurat fått nye joggesko, men jeg kommer til å sørge for at hun også har vintersko når den tid kommer. Om sistnevnte kommer til å bli nevneverdig brukt i år er et annet spørsmål. :sukk:

Fordelen hos oss akkurat nå er at hun bruker samme størrelse som meg, så vi sørger for å kjøpe vintersko som er levelige for både mor og datter. Hvis hun fortsetter å vokse, så har i hvert fall jeg nye sko. (Hun bruker str 38 nå, og jeg håper egentlig at hun er ferdig utvokst. Jeg var 36/37 frem til jeg hadde født barn, og mannen min bruker str 40, så det er ikke noe som tilsier at ungene mine skal få de aller største føttene.)


#11

My sa for siden:

Jeg tror nok jenta her er innstilt på å bruke vintersko (tror rett og slett ikke hun har tenkt over alternativet å la det være enda), og da vi passerte en skobutikk fattet hun interesse for noe sånt som dette: www.eurosko.com/no/products/roots/roots-5422/?itemId=54376007
www.skoringen.no/marco-tozzi-2-2-26272-39_1.aspx

Men jeg synes ikke hun trenger å få det enda, for da vil disse være stygge og utslitt allerede før første snøen kommer.

Så jeg tror at hun enten får nye joggesko nå (sitt fjerde par for sesongen), som etter hvert kan brukes til innegym, og evt til våren igjen, eller at hun rett og slett må bruke gore-tex-skoa fram til det blir vinter, enten hun vil eller ikke.


#12

Che sa for siden:

Her tror jeg det er enklere å ha gutter. Vi har Gore-Tex nå frem til vinteren, og så har jeg kjøpt et par goretex vintersko som står klart. - Superfit Canyon - de ser helt plaine ut - personlig tror jeg gutten aller helst vil ha Gore-Tex, for det er så lett å ta på.


#13

veobra sa for siden:

De er kule og veldig praktiske. Innafor hos mine i alle fall. Jeg kunne ikke fått på dem noe tursko eller joggesko som ikke er nøytrale nike.


#14

Floksa sa for siden:

:rofl:
Sendte to (gutter) på skola i dag, i converse.
Det er IKKE fordi det skorter på alternativer. Det snør og er minusgrader her.
Det kommer til å ende med at jeg låser conversene inn i et bombesikkert skap. Men de kan få fryse litt først.


#15

My sa for siden:

Converse bruker jenta her stort sett bare til pent. Hun synes ikke de er særlig gode å gå i, også irriterer hun seg over lissene. Så hun har aldri spurt om å få det, men arvet to par nesten ubrukte av den ene leieboeren vår da hun flyttet ut i sommer. Så her er det bare joggesko som blir brukt til daglig. I dag gikk hun ut i kaldt duskregn, i sine ekstremt pustende :knegg: nike joggesko, som en gang i tiden var hvite. Blir hun våt på bena får hun bare bli det.


#16

Floksa sa for siden:

:knegg:
Her gikk en på fjelltur, (ikke fjellfjell, altså) type 5-6 timers gåing i converse.
Helt selvvalgt. Har dog i ettertid uttrykt noe som kan være selvironi på akkurat det.


#17

løve70 sa for siden:

Her går det også stort sett i joggesko - Nike Free. Jeg fant et par som ikke er GoreTex, men tåler noe vann i det minste. Til vinteren håper jeg Uggs'ene fra ifjor (type GoreTex), passer i år også.


#18

millact sa for siden:

Jeg har hatt det problemet de siste to høstene med han som nå er 9. Jeg har da kjøpt slike som det er bilde av her, den typen som heter Viking Eagle gore tex. De er foret. I fjor endte han opp med å foretrekke dem som vintersko (han hadde andre viking gore tex i tillegg), så i år har jeg kjøpt samme til ham som eneste vintersko.


#19

My sa for siden:

10-åringene her er greie. Jeg regner med guttungen vil ha noe sånt som det Che snakker om, og yngstejenta er åpen for det meste, så lenge det ikke er rosa, eller alt for mye glitter og fjas. Det er egentlig enklere enn tidligere med eldstejenta også, nå som hun er mer opptatt av hvordan ting skal se ut enn hvordan det skal kjennes. Det er fullt mulig å finne en del som hun synes er såpass kult at hun gjerne vil ha det uansett. Særlig hvis venninner har eller ønsker seg det samme. :humre: Da hun var yngre ga hun blaffen i hvordan ting så ut, men ALT var "ekkelt" på en eller annen måte. :gal: Vi kunne prøve alle skoene i flere butikker, og det var noe feil med alle sammen. Det egentlige problemet var at hun ikke likte nye sko, generelt, for ingen sko føltes nøyaktig likedan ut som de utslitte skoene hun hadde fra før. Skokjøp var et mareritt, rett og slett.

Nei, vintersko skal vi nok finne, når det blir aktuelt. Tror ikke det skal bli noe stort problem. Men jeg er fortsatt litt usikker på om hun jeg skal gidde å kjøpe nye joggesko til henne nå eller ikke. :gruble:


#20

millact sa for siden:

Når pleier dere å få snø da? Det kan jo hende det er lenge til det blir kaldt.


#21

Snippa sa for siden:

Her har 12-åringene fått de her:

i tillegg til vanlige joggesko, gummistøvler og vintersko.


#22

My sa for siden:

Ja, det er nettopp det. Vi får som regel ikke noe særlig snø før etter nyttår, og de siste årene har det vel vært mer eller mindre snøfritt fram til mars. Så det er helt sikkert potensiale for å slite ut enda et par med joggesko før den tiden. Men man vet jo aldri ...

#23

millact sa for siden:

Da hadde jeg kjøpt et par joggesko tror jeg, men ikke et veldig dyrt par.


#24

Magica sa for siden:

Her har vi mine to GUTTER og.

Hilsen "har kapitulert".


#25

Xian sa for siden:

Det kan jo fort bli aktuelt med joggesko gjennom hele vinteren, om den blir snøfattig og mild.

Jeg ville lett etter joggesko på Finn; det ligger masse ute til salgs som knapt er brukt.


#26

Tjorven sa for siden:

Dette lyder kjent. Og jeg har bestemt meg for at jeg ikke gidder å ta den diskusjonen. På turdager tvinger vi på henne ordentlig sko, men de andre dagene får hun bare bli kald og fryse. Syk blir hun tydeligvis ikke.

Og det hender hun også klarer å være lettere selvironisk på dette. Jeg tar det som et godt tegn.


#27

My sa for siden:

Det går riktignok bedre nå, i forhold til sensitivitet og nye sko, men fortsatt HELT avhengig av å prøve i butikk. Vi trenger ikke enda flere sko i kjelleren, som ingen kan bruke... :knegg:


#29

Niobe sa for siden:

Joggesko er helårsfottøy her. 12-åringen vil helst ikke gå med annet. Han har goretexsko som jeg overtaler ham til å bruke hvis det er veldig vått. Han vil helst ikke likevel.



#31

Musemus sa for siden:

Vi har Viking Goretex til Storesøster, det er sånne som er prikk like vanlige joggesko med snøring. Ser ikke det er goretexsko.


#32

My sa for siden:

Definer vanlige joggesko. :knegg: Hun vil nok helst ha slike hvite Nike som hun har/hadde. Hun har ellers ikke noe spesielt imot Gore-Tex altså. Så hun får heller bruke terrengløpeskoene med Gore-Tex fra Salomon som hun allerede har, framfor at jeg kjøper nye fra Viking, til tusen kroner (de koster jo gjerne det, særlig fra voksenavdelinga, som er der vi må kjøpe sko til henne nå). Spørsmålet er bare om det er noe poeng å kjøpe vanlige joggesko til henne i tillegg, eller om det er teit på denne tida av året.

#33

millact sa for siden:

Hvis hun har gore tex sko hadde jeg brukt dem og så sett det an litt.


#34

zinatara sa for siden:

Jeg har akkurat bestilt noen halvhøye adidas sko til 10åringen etter at jeg oppdaget at halve sålen var løs på joggeskoa hans. Og det er det andre joggeskoparet han har slitt ut i år.


#35

Musemus sa for siden:

Hehe. Jeg klarer ikke legge inn bilde, så du må se det for deg. :knegg:

Jeg har selv fra Salomon og syns de ser terrengsko ut, men de fra Viking ser ut som joggesko uten noe juggel, liksom. Men kosta 1000,- på salg, ja. Sånn er det når man må ha 38 til 9,5-åringen.


#36

Sol sa for siden:

Ja, det er vits å kjøpe joggesko, særlig til en jente som er så aktiv som din. Sesongen er ikke slutt, den kan vare lenge enda/store deler av det vi kaller vinter. Dessuten er det gymtimer hvor de kan brukes. Jeg skjønner godt at disse unge(ne) foretrekker joggesko, jeg, det er jo lett og godt å gå og være aktiv i.


#37

My sa for siden:

Ja, det er noe med det, hun bruker dem jo også til utegym (som de jo har fortsatt) og joggeturer etc, og det er ikke helt det samme å løpe i Gore-Tex-sko beregnet på terreng.


#38

polarjenta sa for siden:

Min 12åring har to par goretex sko som er joggeskoaktig. Han bruker riktignok bare det ene paret fordi han mener at de andre er litt trange. Jeg hadde nok kjøpt nye joggesko i ditt tilfelle siden hun allerede har goretex sko som kan brukes ved behov.


#39

millact sa for siden:

Jeg tror du får ok Nike joggesko på Zalando til rundt fem hundre. Mener min eldste sine kostet ca det. Hun bruker 40-41.


#40

Fløyel sa for siden:

Bor du i nærheten av Norwegian Outlet Vestby? Der selger de Salamon skoene billig. Mini bruker dem som treningsjoggesko nå i overgangsårstiden. Vi betalte drøyt 500,- for de der. Men det var fjorårets modell/farger.


#41

My sa for siden:

Vi bor veldig langt fra Vestby, men det er omtrent slike hun allerede har, bare i lilla. Spørsmålet er om hun skal få nye vanlige (fine :knegg:) joggesko i tillegg...

#42

Fløyel sa for siden:

Beklager, studerte profilen din litt nøyere nå..


#43

My sa for siden:

:humre:


#44

Bluen sa for siden:

Jeg fikk disse i posten fra England i går, og da var det en 11-åring som ble veldig misunnelig. "Jeg vil også ha støvletter!" Tror jeg skal kikke etter noe litt liknende til henne, muligens litt lavere. De har ikke for, men erfaringsmessig kan jeg bruke slike omtrent hele vinterhalvåret, med unntak av de aller kaldeste dagene med mange minus.


#45

My sa for siden:

Veldig fine Bluen! Slike kunne jeg tenke meg til meg selv :jupp: (12-åringen min er ingen støvlett-type). Hvor kjøpte du dem fra?

#46

Bluen sa for siden:

Det veit jeg dessverre nesten ikke om jeg klarer å rekonstruere. :o Satt og googlet petrol boots, og fant dette bildet hos en liten engelsk nettbutikk. Jeg fikk ikke kvittering engang, og fryktet en stund at jeg var blitt lurt, men plutselig kom de i posten. Skal se på følgeseddelen når jeg kommer hjem.


#47

Bluen sa for siden:

Da er disse fra Rieker på vei til 11-åringen:


#48

millact sa for siden:

Jeg har kjøpt noen liknende til min 12-åring fra New Yorker. Kostet et par hundrelapper bare og er ment til dager hvor hun ikke skal gå så mye.


#49

Robyn sa for siden:

15-åringen har fått joggesko i skinn (Adidas). De impregneres og tåler mer fuktighet enn tøyjoggesko.


#50

tink sa for siden:

Hahaha! :rofl:
Hilsen mor til en som gikk fra 38-42 i løpet av det siste året.
(38-40 fra høst til vår)


#51

Levic sa for siden:

Puma har mange fine gore-tex.
Vår 9-åring og 14-åring bruker disse.


#52

Levic sa for siden:

Og disse


#53

Musemus sa for siden:

Det er HER poenget mitt med vanlige joggeskoutseende kommer, fordi de min har har vanlig joggeskosåle. Ikke sånn stiv som GT har. :riktig:


#54

My sa for siden:

Men ser de ut som de joggeskoene kidsa på hennes alder synes er kule og vil ha - var vel det jeg egentlig lurte på. Det vil si helst hvite. :knegg: Og om de har god demping (altså om de er virkelig joggesko, ikke "fritidssko" som ser ut som joggesko), og går opp til str ca 40, og ikke koster 1000 kr...

Nei, jeg kjøper nok ikke Gore-Tex-sko, enten blir det vanlige joggesko, eller så får hun klare seg med de lilla Salomonskoa og de Nike-restene hun har, fram til det blir aktuelt med vintersko.


#55

Chablis sa for siden:

Kjøpte nye i helga, min vil kun gå i joggesko.
Tursko kan ikke spilles fotball med.


#56

Chablis sa for siden:

:lol:
Min vil kun ha vanlige joggesko.


#57

Chablis sa for siden:

Unisportstore og Torshov sport har gode tilbud på joggesko.

Vi betale 480 for det ene og 600 for det andre.


#58

GinaK sa for siden:

Fine skatesko. Det er nok noe min gutt ville gått med. Fås de i en butikkjede eller på nett? :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.