Ja, her kommer atter en "hvor lenge..."-tråd.
Poenget er alt jeg var i fryseren nettopp, og oppdaget at der lå det svinestek (2 stk!) en oksestek og to hele høner beregnet på hønsefrikasé. Alt gikk ut enten i 2015 eller 2016. Tidligere i min litt småhysteriske periode hadde jeg ikke spist det (ble smittet av en tante og søskenbarn som er HELT hysteriske når mat er gått over dato), men jeg er blitt mer rasjonell med årene og forstår at det er meget spisende etter utgangsdato.
Men når det er SÅ lenge?! Hva da?! De ligger i orginal forpakning som ikke er brutt, om det har noe å si.
Og hvis det er ok å spise (jeg vet jo alt jeg kan tine og se, men kjipt når det skal være søndagsmiddagene framover og jeg muligens står der uten noe) hvordan tiner jeg det på best mulig måte?!
Svin og okse hadde jeg garantert spist, for det tåler å ligge lenge. Høns og kylling er jeg mer usikker på hvordan det holder seg. Det råtner jo ikke når det er fryst, men kjøttet kan bli tørt og smakløst.
Ja, jeg vet. Er bare fryktelig tander og (over)forsiktig med kylling/høns.
Stekte forøvrig en elgstek som hadde krøpet nedover i fryseren og blitt glemt her for en tid siden. Den var fra 2013, og smakte like godt som årets elg.