Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stekt ostekake

#1

Isprinsessen sa for siden:

Det har jeg lyst på :jupp:

Noen som har en god og enkel oppskrift som en som ikke trives så veldig godt på kjøkkenet kan få til?



#3

Myria sa for siden:

Min favoritt er ostekaken fra gastronomisk institutt.

15 Kornmo-kjeks
75 g sukker
½ ts kanel
8 ss smør, smeltet

700 g kremost naturell
150 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2-3 ss sitronsaft
4 egg

5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene fra 1 vaniljestang

Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).
Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med f.eks. bringebærcoulis (jeg kjører bare bringebær, gjerne fra frysedisken, og passelig mengde melis sammen i blender).


#4

løve70 sa for siden:

Jeg pleier å lage den samme som Myria. Den er enkel, men litt tidkrevende og veldig god :)


#5

Isprinsessen sa for siden:

Stemmer det med 3-5 minutter eller skal det være lengre tid?


#6

Isprinsessen sa for siden:

Takk for oppskrift. De så ganske like ut i fremgangsmåten. Gleder meg til å prøve.


#7

Myria sa for siden:

I min ovn og med den formen jeg bruker trenger jeg 7 minutter. (Samme med steketiden på første del av fyllet, der er steketiden nærmere 60 enn 30 minutter for meg.) Prøv med 4-5 først og se om den er passelig dissen eller om den trenger mer.




#10

ullmor sa for siden:

@myria Hvor høy blir kaken? Skal den helst stå i kjøleskapet etter steking?


#11

Myria sa for siden:

Nå spør du vanskelig (og det kommer dessuten an på hvor stor form du bruker). Jeg har aldri målt, men den blir helt normalt høy. Den får plass i en vanlig springform selv med rømmelag. Kaken bør lagres kaldt.


#12

ullmor sa for siden:

Var akkurat det jeg tenkte på; hvor høy den blir i 26 cm form. Lurer på å bruke 24 cm, men det kan ta mye lengre tid i ovnen..


#13

Myria sa for siden:

24 cm form vil ta lengre tid ja, men du får plass til røren.


#14

ullmor sa for siden:

Tester det, jeg! Tusen takk som deler oppskrift og som tar deg tid til å svare!


#15

Myria sa for siden:

Bare hyggelig. :jupp:


#16

Marianne12 sa for siden:

Denne skal prøves i kveld! Takk for at du deler oppskrifter her!


#17

Tjorven sa for siden:

I forrige uke så lagde jeg ostekake basert på de to oppskriftene her, og den ble tatt veldig godt imot på jobben min. (Vi må bidra med kake på fredagene etter tur.) Jeg har aldri klart å følge en oppskrift til punkt og prikke, så det ble en kombinasjon.

Den ble veldig god og veldig mektig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.