Ønsker meg en sånn fin Le Creuset gryte.
Fikk tips om heller å kjøpe et annet merke for den duger visst like bra og er mye rimeligere. Hun trodde sin var kjøpt på Obs.
Dere som har emaljert gryte, har dere fra Le Creuset eller fra andre merker? Hvordan er de isåfall? :)
Har Le Creuset. De har innimellom på tilbud i et par av de minst spreke fargene. Så halv pris på Outleten på Vestby i sommer, om du befinner deg på de traktene.
Jeg har både Lecreuset gryte pluss en jerngryte fra Høyang uten emalje, og jeg må virkelig si at jeg er mest fornøyd med den uten. Emaljeringen gjør at man f.eks. ikke skal ha kaldt vann oppi varm gryte, for da kan det krakelere, og man må passe litt mer på hvilke redskaper man skal bruke. Jerngryta tåler jo alt, og blir bare bedre og bedre med årene. Så lenge jeg har litt olje i etter bruk holder den seg også flott.
Ikke helt det du spurte om, men..
Jeg er greit fornøyd med Lecreuset også altså.
Jeg har et annet rimeligere merke. Den ruster litt på kanten øverst. Hvis den blir stående opp ned kan det komme rust. Jeg hadde ikke kjøpt denne igjen. I bruk er den helt ok.
Jeg har to slike ordentlige jerngryter av skikkelig gammel årgang. Jeg fikk dem av bestefaren min fordi de var blitt for tunge for ham, og nå nærmer det seg 20 år siden bestefar døde. Grytene er helt fantastiske til å koke gryteretter osv. Men ting har litt lett for å svi seg hvis man ikke er forsiktig.
Bestefar ga meg to gamle jernstekepanner også, og det finnes ingenting det er bedre å steke pannekaker i enn de to pannene.
Pannene og grytene av jern vaskes ikke med zalo. Vi bare koker dem ut etter bruk.
Ikke helt det du spurt om i HI, men jeg tok opp tråden til gnuri.
Ja det er akkurat det.
Jeg har en stor jerngryte som jeg fikk av mamma da jeg flyttet for meg selv når jeg var 21 og den er like fin fortsatt. Jeg har brukt den masse og oljer den innimellom så den er like fin nå. Den er snart 30 år. :cool:
Jeg har ingen problemer med å sette den på bordet når vi har gjester jeg altså.. Men tror at jeg har lyst på sånn emaljert gryte. :p
Først og fremst fordi de er så lekre. Der jo overalt på reklame så jeg blir helt påvirket her. :svimmel:
Egentlig savner jeg jo ikke en kjele til så det er vel kanskje bare sløs. Filler`n . Må tenke litt.
Tak for alle svar. :)
GinaK: vi tenker visst helt likt. Jeg har også stått og sikla på de litt pene grytene. Men har konkludert med at jeg har gryter som gjør jobben, og spart de pengene.
Jeg har også siklet på grytene fra Le Creuset, men endte i stedet opp med en jerngryte til 25 kroner på loppis nå i høst. Jeg må få tatt den i bruk snart gitt...
Jeg bruker den til grytebrød, gryreretter, supper, curry, ovnsbaking osv. Men det er vel strengt tatt bare grytebrødene og ovnsbaking jeg ikke kunne brukt en vanlig gryte til.
Jeg liker egentlig utseendet på Le Creuset (min er rød) bedre enn funksjonen, for jeg synes det svir seg så lett i bunnen av den jeg har. Jeg har også en litt mindre jerngryte av vanlig type, og den er litt mer brukervennlig.
Bruker jerngryter og emaljert gryte til rytebrød, langkokte gryter av ulikt slag, gryter og supper som skal enten kokes i ovn eller holdes varme i ovn, jeg gratinerer ting oppi dem osv. De er liksom blanding av en gryte og en ildfast form.
:nikker: Jeg har begge, og ser at den største definitivt blir mest brukt. Ikke bare for å kunne lage større porsjoner, men jeg liker litt "armslag" i gryta når jeg lager mat.
Jeg har le Creuset og synes ikke den er fantastisk. Ting setter seg overraskende lett fast, og den er veldig tung. Dessuten er den litt liten i bunnen. Jeg foretrekker sautépannen fra Jamie Oliver (ikke fordi det er Jamie Oliver, men fordi den har tefalbelegg eller noe annet non-stick). Den er større og videre og lettere, og den har høye kanter og glasslokk. Mye bedre.
Jeg har en 4,2 liter og en 5,3 liter og bruker begge mye. Jeg bruker nok 4,2 literen mest til vanlig matlaging, og 5,3 literen når jeg skal lage ekstra mye. De brukes både til vanlig matlaging, grytebrød og gryter som lages ferdig i stekovnen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.