Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Emaljert gryte

#1

GinaK sa for siden:

Ønsker meg en sånn fin Le Creuset gryte.
Fikk tips om heller å kjøpe et annet merke for den duger visst like bra og er mye rimeligere. Hun trodde sin var kjøpt på Obs.

Dere som har emaljert gryte, har dere fra Le Creuset eller fra andre merker? Hvordan er de isåfall? :)


#2

frukt sa for siden:

Jeg har et annet merke, kjøpt i England, og er veldig fornøyd med den. Har ingen erfaring med Le Creuset da.


#3

Karamell sa for siden:

Har Le Creuset. De har innimellom på tilbud i et par av de minst spreke fargene. Så halv pris på Outleten på Vestby i sommer, om du befinner deg på de traktene.

IKEA har en som minner om disse ihvertfall.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Har Le Creuset fordi den er fiiin og jeg bruker den masse. Ønsker meg flere i flere størrelser Aner ikke om det er forskjell.


#5

gnuri sa for siden:

Jeg har både Lecreuset gryte pluss en jerngryte fra Høyang uten emalje, og jeg må virkelig si at jeg er mest fornøyd med den uten. Emaljeringen gjør at man f.eks. ikke skal ha kaldt vann oppi varm gryte, for da kan det krakelere, og man må passe litt mer på hvilke redskaper man skal bruke. Jerngryta tåler jo alt, og blir bare bedre og bedre med årene. Så lenge jeg har litt olje i etter bruk holder den seg også flott.
Ikke helt det du spurte om, men..
Jeg er greit fornøyd med Lecreuset også altså.


#6

trøtt sa for siden:

Jeg har et par fra le creuset og en fra obs, jeg merker ingen forskjell på de.


#7

veobra sa for siden:

Jeg har et annet rimeligere merke. Den ruster litt på kanten øverst. Hvis den blir stående opp ned kan det komme rust. Jeg hadde ikke kjøpt denne igjen. I bruk er den helt ok.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg har to slike ordentlige jerngryter av skikkelig gammel årgang. Jeg fikk dem av bestefaren min fordi de var blitt for tunge for ham, og nå nærmer det seg 20 år siden bestefar døde. Grytene er helt fantastiske til å koke gryteretter osv. Men ting har litt lett for å svi seg hvis man ikke er forsiktig.

Bestefar ga meg to gamle jernstekepanner også, og det finnes ingenting det er bedre å steke pannekaker i enn de to pannene.

Pannene og grytene av jern vaskes ikke med zalo. Vi bare koker dem ut etter bruk.

Ikke helt det du spurt om i HI, men jeg tok opp tråden til gnuri.



#10

mkj sa for siden:

Jeg har kjøpt den som Ikea har. Er både fin og god å bruke.


#11

mkj sa for siden:

Har en gammel le creuset, ca 40 år, men emaljen er litt ødelagt/ ting brenner seg fast.


#12

GinaK sa for siden:

Ja det er akkurat det.
Jeg har en stor jerngryte som jeg fikk av mamma da jeg flyttet for meg selv når jeg var 21 og den er like fin fortsatt. Jeg har brukt den masse og oljer den innimellom så den er like fin nå. Den er snart 30 år. :cool:
Jeg har ingen problemer med å sette den på bordet når vi har gjester jeg altså.. Men tror at jeg har lyst på sånn emaljert gryte. :p
Først og fremst fordi de er så lekre. Der jo overalt på reklame så jeg blir helt påvirket her. :svimmel:
Egentlig savner jeg jo ikke en kjele til så det er vel kanskje bare sløs. Filler`n . Må tenke litt.
Tak for alle svar. :)


#13

Neket sa for siden:

Le creuset er på tilbud på glassmagasinet i helgen, mener jeg at jeg fikk en mail om. Og Kitchn har jo tilbud stadig vekk.

Jeg har ikke emaljert gryte, så kan ikke bidra med mer enn det er jeg redd. Jeg har støpejernsgryte fra IKEA, fornøyd med den.


#14

Tjorven sa for siden:

GinaK: vi tenker visst helt likt. Jeg har også stått og sikla på de litt pene grytene. Men har konkludert med at jeg har gryter som gjør jobben, og spart de pengene.



#16

Niobe sa for siden:

Jeg har Le Creuset og jeg er veldig glad i den. Men jeg er sikker på jeg betalte mye for merket og at billigere gryter er like gode.


#17

nokon sa for siden:

Følgjer denne tråden - skal ønske meg noko i den sjangeren til jul og bursdag.


#18

mkj sa for siden:

Senior heter den jeg har fra Ikea


#19

Bobbelur sa for siden:

Jeg har også siklet på grytene fra Le Creuset, men endte i stedet opp med en jerngryte til 25 kroner på loppis nå i høst. Jeg må få tatt den i bruk snart gitt...


#20

Bergensis sa for siden:

Muligens eit dumt spørsmål, men kva brukar ein sånne gryter til? Altså til kva slags mat er dei betre egna enn vanlege gryter? ¨

Den fungerer ikkje til å steike med, iallfall. Det fekk eg sett her om dagen.


#21

frukt sa for siden:

Jeg koker blant annet ris i min.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg bruker den til grytebrød, gryreretter, supper, curry, ovnsbaking osv. Men det er vel strengt tatt bare grytebrødene og ovnsbaking jeg ikke kunne brukt en vanlig gryte til.


#23

Bergensis sa for siden:

Fordi det ikkje klebar seg?


#24

frukt sa for siden:

:jupp:
Lett å gjøre ren etterpå.


#25

Nera sa for siden:

Jeg liker egentlig utseendet på Le Creuset (min er rød) bedre enn funksjonen, for jeg synes det svir seg så lett i bunnen av den jeg har. Jeg har også en litt mindre jerngryte av vanlig type, og den er litt mer brukervennlig.



#27

Harriet Vane sa for siden:

Bruker jerngryter og emaljert gryte til rytebrød, langkokte gryter av ulikt slag, gryter og supper som skal enten kokes i ovn eller holdes varme i ovn, jeg gratinerer ting oppi dem osv. De er liksom blanding av en gryte og en ildfast form.


#28

Robyn sa for siden:

Pappa og samboer ønsker seg sånn til jul, hvilken størrelse er mest praktisk?


#29

Niobe sa for siden:

Jeg har 4,2 liter, og angrer i blant på at jeg ikke gikk for 5,3. Jeg liker å lage store porsjoner.


#30

Novla sa for siden:

:nikker: Jeg har begge, og ser at den største definitivt blir mest brukt. Ikke bare for å kunne lage større porsjoner, men jeg liker litt "armslag" i gryta når jeg lager mat.


#31

gnuri sa for siden:

Jeg tror forøvrig at Kitchn har de på tilbud nå. De skal slutte med merket, så de selger det ut til litt rabatt.


#32

Hyacinth sa for siden:

Jeg har le Creuset og synes ikke den er fantastisk. Ting setter seg overraskende lett fast, og den er veldig tung. Dessuten er den litt liten i bunnen. Jeg foretrekker sautépannen fra Jamie Oliver (ikke fordi det er Jamie Oliver, men fordi den har tefalbelegg eller noe annet non-stick). Den er større og videre og lettere, og den har høye kanter og glasslokk. Mye bedre.


#33

Karamell sa for siden:

Jeg baker brød i min, og lager gryter og supper.


#34

Albertine sa for siden:

Jeg har fra La Cuisine og er veldig fornøyd med min.


#35

Geitrams sa for siden:

Jeg har en 4,2 liter og en 5,3 liter og bruker begge mye. Jeg bruker nok 4,2 literen mest til vanlig matlaging, og 5,3 literen når jeg skal lage ekstra mye. De brukes både til vanlig matlaging, grytebrød og gryter som lages ferdig i stekovnen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.