Har flere glass med lemoncurd av god kvalitet stående, og snart er det bursdag i heimen. Pavlova er godt, og det syrlige og det søte er en god match. Men hva annet er godt sammen med dette? Er det nok med pisket krem og frukt/bær? Vil vaniljekrem krasje med lemoncurden? Hvilke bær og frukter er veldig godt sammen med lemoncurd, og hvilke styrer jeg unna? Er lakrispulver i marengsen godt med sitron? Tror jeg har hatt det før. Ellers bruker jeg ofte bringebæreddik i marengsen, vil dette også funke, eller blir det smakskræsj?
Fortell meg om den optimale pavlovaen med lemoncurd!
Ikke akkurat sitron men jeg lagde en pavlova med passionfruktmousse en nyttårsaften. Det het noe flott da men jeg ble ikke imponert av det ihvertfall.
Pavlova er aller best med vaniljekesam blandet med krem + frukt på toppen.
Ville heller brukt det på noe annet.
Jeg syns pavlova med lemon curd kanskje er det beste jeg har smakt i hele mitt liv, og har tenkt å lage det mange ganger, men så er det så fordømt tidkrevende å lage den der curden. :knegg:
Utrolig mye bedre enn diverse kremvarianter!
Jeg prøver å huske hvilke bær som var brukt den gangen, men tror det var "de vanlige"?
Jeg synes også lemoncurd er fantarusk, og særlig med marengs. Mye bedre enn krem.
Det selges lemoncurd av god kvalitet. Jeg har prøvd veldig mange. I Norge er det et problem at den ofte går ut på dato eller er rar og lys i fargen og smaker beskt. Kjøpte flere typer i Danmark nylig. Kjøper også hvis jeg er i England. Wilkinson er bra, men pass på at den er solgul i fargen! Og unngå de som er laget av mye annet enn kun smør, egg, sukker og sitron. Mange i beholder mye rart.
Det kommer an på hva man liker, det er godt med krem og uten krem, personlig er jeg ikke veldig glad i krem så for meg holder det med curd og bringebær.