Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova med lemoncurd

#1

Hyacinth sa for siden:

Har flere glass med lemoncurd av god kvalitet stående, og snart er det bursdag i heimen. Pavlova er godt, og det syrlige og det søte er en god match. Men hva annet er godt sammen med dette? Er det nok med pisket krem og frukt/bær? Vil vaniljekrem krasje med lemoncurden? Hvilke bær og frukter er veldig godt sammen med lemoncurd, og hvilke styrer jeg unna? Er lakrispulver i marengsen godt med sitron? Tror jeg har hatt det før. Ellers bruker jeg ofte bringebæreddik i marengsen, vil dette også funke, eller blir det smakskræsj?

Fortell meg om den optimale pavlovaen med lemoncurd!


#2

GinaK sa for siden:

Ikke akkurat sitron men jeg lagde en pavlova med passionfruktmousse en nyttårsaften. Det het noe flott da men jeg ble ikke imponert av det ihvertfall.
Pavlova er aller best med vaniljekesam blandet med krem + frukt på toppen.
Ville heller brukt det på noe annet.



#4

Polyanna sa for siden:

Jeg syns pavlova med lemon curd kanskje er det beste jeg har smakt i hele mitt liv, og har tenkt å lage det mange ganger, men så er det så fordømt tidkrevende å lage den der curden. :knegg:

Utrolig mye bedre enn diverse kremvarianter!

Jeg prøver å huske hvilke bær som var brukt den gangen, men tror det var "de vanlige"?


#5

Polyanna sa for siden:

Lakris høres dog ikke godt ut i den komboen...

Bringebær burde funke!


#6

Bluen sa for siden:

:hehehe: Folk er forskjellige, altså! Må ikke ødelegge pavlovaen sånn! :skremt:


#7

Polyanna sa for siden:

Jeg syns krem er litt ekkelt, da, generelt, men elsker vaniljekrem, og enda mer lemoncurd.

Nå kom jeg på at det kanskje var limecurd den jeg fikk...



#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes også lemoncurd er fantarusk, og særlig med marengs. Mye bedre enn krem.

Det selges lemoncurd av god kvalitet. Jeg har prøvd veldig mange. I Norge er det et problem at den ofte går ut på dato eller er rar og lys i fargen og smaker beskt. Kjøpte flere typer i Danmark nylig. Kjøper også hvis jeg er i England. Wilkinson er bra, men pass på at den er solgul i fargen! Og unngå de som er laget av mye annet enn kun smør, egg, sukker og sitron. Mange i beholder mye rart.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg har hatt lakrispulver i marengs før, det var godt!


#11

Nextlife sa for siden:

Enig med Polyanna.
Den syrligheten passer så utrolig godt til den søte marengsen, etter min smak mye bedre enn vaniljevarianter og søt frukt og bær.

Jeg liker å bruke kun bringebær i lag med lemoncurd, synes det er en perfekt kombo.


#12

Hyacinth sa for siden:

Altså kun marengs, lemoncurd og bringebær? Ingen form for krem? Et tykt lag med lemoncurd da? Eller?


#13

Nextlife sa for siden:

Det kommer an på hva man liker, det er godt med krem og uten krem, personlig er jeg ikke veldig glad i krem så for meg holder det med curd og bringebær.


#14

Hyacinth sa for siden:

Bursdagsbarnet vil egentlig ikke ha lemoncurd, så jeg tenkte å lure det inn under krem... :sparke:


#15

Nextlife sa for siden:

Bra plan. :knegg:
Du kan vende den inn i litt av kremen, for deretter å legge et lag kun krem oppå, da vil ikke syrligheten bli så dominant.


#16

Hyacinth sa for siden:

Lurt!


#17

Bluen sa for siden:

Det er direkte ondskapsfullt! :trasser:


#18

Hyacinth sa for siden:

Tja. Hun liker lemoncurd, da! Jeg har ofte en dæsj i havregrøten sammen med cottage cheese.

Og hun får jo andre kaker også! :)




#21

Che sa for siden:

Jeg blander inn krem i curden. Kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.