Søndagsmiddagen blir rådyrstek med fløtegratinerte poteter og margarinsurret rosenkål. Eldste planlegger å lage noen grønnsaker til og Yngste vil også ha noe godt.
Hva gjør jeg? Alternativer jeg har klart å tenke ut på egenhånd:
Eldste og Yngste får snakke sammen om grønnsakene Eldste planlegger og finne noe Yngste har lyst på.
Yngste bes ta med sin egen mat.
Yngste avskrives som fortapt og inviteres aldri til middag mer.
Spørre FP om gode råd.
Til info: Yngste har flyttet og kommer til middag, mens Eldste bor i huset.
Yngste er ikke så begeistra for ting som "erstatter" kjøtt. Men jeg fant en chana mandel masala i denne tråden, egentlig på Vegetarbloggen, men lell. Han liker kikerter, men masala passer kanskje ikke så godt til resten.
Lag så en god og næringsrik salat ved siden av.Og du er I mål. Easy peasy og lite job. De fleste supermarkeder har disse fra HOFF I sitt sortiment.
Hvis ikke du vil det, kan du skjære opp haloumi ost I tynne skriver og steke på høy varme som et alternativ men syns det passer mindre bra til fløtegratinerte poteter.
Når vi blir invitert på "stek-middager" hos svigerforeldrene mine, pleier vi å spise rotgrønnsaker som de uansett har som tilbehør og ostesaus. Med fløtegratinerte poteter hadde vi mer enn gjerne spist det og grønnsaker, evt. med saus til. Det er en vanlig sønndagsmiddag hos oss.
Takk for tips. De chana mandel masala må jeg lage en gang. Jeg hadde visst ikke trengt å spørre, for Eldste og Yngste var blitt enige om misosuppe. Jeg glemmer av og til at de er voksne og tenker selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.