Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

For tynn gulrotkakeglasur

#1

Bluen sa for siden:

Osten var mykere enn den pleier («nyhet!» :mumle: ), og glasuren er helt suppete. Kan den jevnes på noe vis, eller hjelper det om jeg setter den i kjøleskapet, tro?


#2

Nenne sa for siden:

Mer melis og så i kjøleskapet.


#3

Tjorven sa for siden:

Mer melis


#4

Niobe sa for siden:

Kjøleskapet.


#5

Bergensis sa for siden:

Ingen råd, men både melis og kjøleskap er verdt forsøk. Det siste året har eg fått for tynn ostekrem både til gulrotkake og til oreokaka. Eg har forsøkt både meir melis, kjøleskap, gelatinpulver, ulike typar kremostar (ikkje light), ulike typar smør, brukt kjøleskapskaldt smør og ost eller romtemperert smør eller ost.

Det har aldri vore eit tema før. Eg har lagd desse kakene i åresvis.


#6

isola sa for siden:

De har gjort et eller annet rart med Philadelphiaen, altså. Dette var aldri et problem før!


#7

Niobe sa for siden:

Jeg foretrekker Tine sin naturell kremost, for den er fastere enn Philadelphia. Den gir mye finere krem.


#8

Bluen sa for siden:

Ja, typisk nok er det denne jeg har brukt i alle år - men tilfeldigvis ble det Philadelphia akkurat i dag. :gal: Den er veldig flytende, ja. Men det gikk bra med mer melis og kjøleskap!


#9

Bergensis sa for siden:

Romtemperert eller kjøleskapskald?


#10

Niobe sa for siden:

Romtemperert om den ikke skal sprøytes, fordi det er lettere/kjappere å blande sammen. Om den skal sprøytes så blir resultatet best med kald ost, men det går om den er romtemperert også.


#11

ullmor sa for siden:

Stivpisket kremfløte funker bra sammen med myk kremost.


#12

Tjorven sa for siden:

Hvis jeg skal sprøyte, så blander jeg romtempererte ingredienser og legger full sprøyte i kjøleskapet til avkjøling. (Gitt at jeg har evnet å planlegge ... det skjer jo ikke alltid :sparke: )


#13

Niobe sa for siden:

:knegg: Hence den kalde osten. Det er jo ikke sånn at jeg akkurat husker å ta den ut av kjøleskapet uansett. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.