Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags paiform funker best?

#1

LilleT sa for siden:

For noenår siden kvittet vi oss med to paiformer som sto innerst i kjøkkenskapet og aldri var i bruk, men nå har jeg funnet ut at jeg likevel vil lage pai.

Bør jeg kjøpe paiform i porselen, metall eller silikon?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg har porselen og metall. Den i metall har løs bunn og jeg liker den best.



#4

Pamina sa for siden:

IKEA sin er billig, er i metall og har løs bunn - fungerer glimrende om du vil ha paien ut av formen. Hvis du skal servere i formen, så er det penere med porselen.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg har i porselen, men ønsker meg en sånn med løs bunn. Det er finere med paien ut av formen.




#8

Syrinx sa for siden:

Det er ikea sin jeg har. Kan hive meg på anbefalingen jeg også.


#9

Esme sa for siden:

Enig.
Jeg er kjøkkenutstyrluksusfelletruet (har 15 paiformer i forskjellige størrelser og typer). For terter/paier med forstekte bunner, slik at de er harde, er løse bunner best. Løsere paier i hele former er tryggere. Quiche i løsbunnform er et styr.

Egentlig er gjennomsiktige former best for da ser man hvor stekt bunnen er, iflg guru Rose Beranbaum som har skrevet The Pie and Pastry Bible Hun har tabeller på hvordan man skal justere for høyde over havet :knegg:


#10

LilleT sa for siden:

Takk for tips! :)


#11

scilla sa for siden:

Jeg har den fra Le Creuset som Nima linker til og er superfornøyd, men pen er den ikke.:hehehe:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.