Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessert - hva kan man kombinere med is?

#1

TBM sa for siden:

Lillesøsteren min og jeg vi skal lage middag for foreldrene våre på søndag.

Forrett er en lakserull, deretter elgestek og til slutt skal vi rett og slett ha is + en masse tilbehør. Dermed kan alle lage akkurat den desserten de vil - med nonstop, kjeks, saus, solbær/ripsbær mm.

Jeg trenger kreativ hjelp fra dere til hva slags spennende tilbehør jeg kan kjøpe inn til isen?

Vi er fem voksne og tre barn.


#2

Albertine sa for siden:

Peanøtter og banan er et must i så måte.


#3

Zip sa for siden:

Peanøtter er veldig godt sammen med is :jupp:


#4

Inagh sa for siden:

Bjørnebær - som i tillegg kan varmes! :nam:


#5

Gaia sa for siden:

Varme bær av alle slag er generelt godt. Hjemmelaget nougattsaus (kokesjokolade smeltes i litt matfløte og Grand Marnier). Non Stop.


#6

Skytte sa for siden:

Jordbær :nemlig:.


#7

Pamina sa for siden:

Varme skogbær er nyydelig, eller en lun toffee saus (Nigella har en skikkelig deilig oppskrift) Knuste Maltesers er godt, oboy er godt - jeg vil ha is, NÅ!


#8

Left sa for siden:

Varme multer er utrolig godt til is.


#9

Sitron sa for siden:

Jeg slår et slag for tropisk cocktail. Nam.


#10

Libra sa for siden:

Multer :ja:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Peanøttsaus!

Smelt 50g smør i kjele. Rør inn to ss peanøttsmør. Smak til med søtstoff og evnt 1 ts kakaopulver. Bland inn noen hakkede peanøtter til slutt!
Nydelig på vaniljeis!


#12

Nenne sa for siden:

Små mandelkjeks. Nesten som kransekake.



#14

Agent Scully sa for siden:

Du MÅ ha sjokoladesaus. :noterer oppskriften til Gaia:
Ideelt sett burde du hatt en deilig, tykk, "fudge" karamellsaus (Nigella kan vel sånt ja)

Hvis du er doven, så duger det jo alltid med Dajm, de har vel sågar fått sånn minidaim på pose som passer til is?


#15

Agurke sa for siden:

Min favoritt nest etter Hennig Olsen vaniljeis med jordbær.:sikle:


#16

Skytte sa for siden:

Eller rett og slett kransekake.

Det minner meg på at vi fremdeles har en hel hjemmelaget kransekake i fryseren som vi glemte å ta frem til Podens 2 års dag. Lurer på om den holder til jul? :undrer:


#17

Maz sa for siden:

Vaniljeis. Over helles nypisket eggedosis (bare plommer) og så helles blåbær over, de kan være frossne. Kjempegodt.


#18

Koma sa for siden:

Hvis du mot all formodning tillater ferdigsaus så anbefaler jeg

Hersheys Classic Caramel Sundae syrup :riktig:
Tykk og seig og vanvittig god, som bare amerikanerne kan lage den.

Peanøtter og nonstop i tillegg såklart.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Lakris-saus til is er ren spiselig orgasme! Desverre selges det ikke her, men du kan lage selv ved å smelte lakris-twist feks. Jeg laget lakris-is selv ved å blande inn smeltet og hakket Twist-lakris. Kjempegodt.


#20

Che sa for siden:

Legg hermetiske pærer i ildfast form, legg så på et flak after eight - varmes til sjokoladen har smeltet og serveres med is. Det er godt det!


#21

ack sa for siden:

Vi pleier å varme skogsbær, men jeg så det var nevnt før her. Når vi varmer de pleier vi å dele en vaniljestang i to som vi fisker ut før vi serverer, samt en liten skvett konjakk. Alkoholen dunster jo bort så barn også kan spise. Det setter veldig god smak.


#22

Skytte sa for siden:

Dette ble en fryktelig farlig tråd å lese en sen fredagskveld :nam:.


#23

Pamina sa for siden:

Hjemmelaget eggelikør, eller kirsbærlikør :nam:


#24

Noba sa for siden:

Det beste av det beste er å lage en bærsaus av bringebær. Kok en sukkerlake av vann og sukker som du avkjøler (til 400 g bær lager du lake av 1 dl vann og 1 dl sukker). Tin frosne bringebær på benken. Ha alt i en blender og kjør det kjapt sammen. Sil sausen for å fjerne steinene. NYDELIG.

Ellers liker jeg godt kombinasjonen grovhakket sjokolade (alt etter smak, jeg foretrekker den melkesjokoladen med daim i) og peanøtter.


#25

TBM sa for siden:

Her var det mange med god erfaring - TAKK!!!

Nå skal jeg ut for å handle...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.