Jeg tar en liten pinch med sukker oppi vannet med gjær. Det har sikkert hendt st jeg har glemt det (jeg lger alltid focaccia på slump), smaksmessig har det vel ingenting å si.
Jeg bruker også honning og synes det gir en veldig god smak. Men, det skal også sies, jeg reagerer ikke negativt de gangene jeg ikke bruker det eller når jeg for focaccia som andre har bakt uten honning. Alltid godt, uansett.
Jeg bruker alltid noen sukkerkorn, en dråpe honning eller noe annet søtt når jeg baker med gjær. Det er ikke mye som skal til, altså som om det har betydning i et kaloriregnskap e.l, men gjæren får så mye bedre vekstvilkår når man mater med bittebittelitt søtstoff.
Jeg har gjæren i litt av væsken og blander i søtstoffet før jeg blander det i resten av væsken og i det tørre.
Salt har forresten motsatt effekt, så man skal aldri ha salt rett på gjæren.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.