Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Må" man ha sukker i focacciabrød?

#1

Éowyn sa for siden:

Finner oppskrifter på foccaciabrød, både med og uten sukker.

"Må" man bruke sukker i brødet? Hva slags forskjell i smak gjør den ene teskjeen sukker?

(Jeg kan ikke servere brød med vanlig sukker i. Må i så fall erstattes med sukrin el.)


#2

Bluen sa for siden:

Det er vel gjæren som trenger litt sukker for å virke optimalt, i all slags gjærbakst?


#3

Ru sa for siden:

Jeg tar en liten pinch med sukker oppi vannet med gjær. Det har sikkert hendt st jeg har glemt det (jeg lger alltid focaccia på slump), smaksmessig har det vel ingenting å si.


#4

Myria sa for siden:

Jeg har aldri brukt sukker i focaccia.


#5

Polyanna sa for siden:

Sukker er mat for gjæren. Jeg bruker gjerne litt honning i ikke-søt bakst.


#6

Guava sa for siden:

Sukker hjelper gjær, men det går greit uten også. Sukrin har ingen hensikt.


#7

løve70 sa for siden:

Jeg bruker alltid litt honning i focacciaen.


#8

Strå sa for siden:

Jeg har pleid å bruke en bitteliten klype sukker og jeg har glemt det også. Gjæren klarer seg fint uten, hvis den bare får litt tid.


#9

tiddelibom sa for siden:

Jeg har aldri hatt sukker i foccaccia. Ei heller i annen brøddeig. Det hever fint uansett


#10

Input sa for siden:

Aldri brukt sukker i. Bruker grovt mel, vann, olje, gjær og salt.


#11

Pøblis sa for siden:

Nei, det er bare å hoppe over sukker - det tar kanskje bare litt lengre tid å heve.


#12

Isolde sa for siden:

Har jeg aldri hatt. Men lager alltid foccacia av langtidshevedeig


#13

Senna sa for siden:

I oppskriften jeg bruker står det sukker eller honning, jeg bruker honning.


#14

Joika sa for siden:

Bruk Akasiehonning i stedet.


#15

Syrinx sa for siden:

Jeg bruker også honning og synes det gir en veldig god smak. Men, det skal også sies, jeg reagerer ikke negativt de gangene jeg ikke bruker det eller når jeg for focaccia som andre har bakt uten honning. Alltid godt, uansett.


#16

Myria sa for siden:

Jeg liker ikke smaken av honning i focaccia, det er bare helt feil, så smaken er som baken. :jupp:


#17

Appelsin sa for siden:

Jeg har ikke sukker i noen "salt" gjærbakst, det hever flottis for meg.


#18

Carpe Diem sa for siden:

Bruker aldri noe søtt i focaccia, og bruker alltid oppskriften herfra ;)


#19

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker alltid noen sukkerkorn, en dråpe honning eller noe annet søtt når jeg baker med gjær. Det er ikke mye som skal til, altså som om det har betydning i et kaloriregnskap e.l, men gjæren får så mye bedre vekstvilkår når man mater med bittebittelitt søtstoff.
Jeg har gjæren i litt av væsken og blander i søtstoffet før jeg blander det i resten av væsken og i det tørre.
Salt har forresten motsatt effekt, så man skal aldri ha salt rett på gjæren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.