Fruktsalat hadde jeg egentlig tenkt å ønske meg av personen som tar med glutenfri kake, men så foreslo denne kake, så da kunne jeg nesten ikke si "helst fruktsalat". Og det tar så lang tid, som jeg dessverre ikke har. Letttere med kake som bruker mesteparten av tiden for seg selv i ovnen. :knegg:
Ja, mengdemessig skulle jeg gjerne ønske at vi kunne bare ha én kake, men noen liker bare sjokoladekake, noen liker ikke sjokoladekake, noen liker ikke brownies, noen tåler ikke gluten, soya, sjokolade og melk, noen liker ikke den glutenfrie kaka, og vips så hadde man nesten hver gjest sin kake. :latter.
Vi er alltid 17 i bursdagskaffe, og vi pleier typisk å ha ei eller to kaker (sjokoladekake, gulrotkake, ostekake), kringle og vafler. Noen ganger har vi hatt horn med ost og skinke, og det blir borte først av alt. Det er godt med litt variasjon fra det søte, synes jeg. Noen ganger har vi hatt rabarbra- og jordbærpai, den er også en frisk avveksling. (Jeg fryser ned rabarbra, men lager den stort sett bare i sesong, må sies.)
Jeg synes ditt kakebord ser mer enn godt nok ut, men om du skal ha mer, så noe frukt ved siden av, kanskje, så slipper du så mye styr?
Ja, det er jo tydeligvis en grunn til at den blir kalt nettopp det. Det er mange som liker den. Jeg syns den smaker egg.
Jeg har endel frosne bær, så mulig jeg kan lage en pai altså. :gruble: Ellers er boller også greit, de kan enkelt fryses og er relativt klinefri.
[CENTER]Save[/CENTER]
Ja, mulig han og noen av de overnattende gjestene kan ta seg av det. :nikker: Jeg heller mer og mer til noe sånt. Jeg kjenner jeg blir tung i magen bare av å se på den kakelista. :knegg: Og fruktsalat er jo godt sammen med sjokoladekake.
En tredel dessert har jeg lært av min mormor. For annenhver kake skal du ha en dessert. Gele, karamellpudding, skoljoladepudding, frukt og vaniljesaus eller krem
Kakabordet er tungt fordi det bare har kaker, ikke dessert :)
Ostekake, men dropp kjeksbunnen. Lag gjerne denne varianten med sitrongele, den gir syrlig og frisk smak, og pynt med bær etter ønske (like før gelelokket stivner). www.detsoteliv.no/oppskrift/ostekake-med-sitron
Key lime pie. Hjemmelaget, altså. Har bare oppskrift i en bok, får alltid veldig mye skryt for den. Kan sende deg en MMS med bildet av siden, hvis du sender meg telefonnr. ditt på en prikk eller PM.
Jeg synes du har mer enn nok kaker, og jeg har familie og svigerfamilie fra Sunnmøre. :humre: Vi har også vært rundt 18 i en del bursdager, og jeg har sluttet å lage så mye for lengst. Jeg ville kun lagt til litt frukt eller bær, og muligens gelé hvis ungene synes det er stas.
Ja, det var som sagt ikke mengden kaker jeg syns var lite, men utvalget i smaker. :knegg: Jeg landet på fruktfat med noe oppskåret denne gangen, men skal virkelig teste flere av kakene dere har tipset om.
Lurt med fruktfat.
Kan du ikke spørre om en av de heller kan bidra til maten.? Skjønner jo det med allergier da.
Hos oss er vi 15 og det holder med en kake og is etter en middag, noen ganger lager jeg i tillegg gelè og noen ganger har svigermor med en fyrstekake.
Mange gode kakeoppskrifter her som jeg må¨prøve. :)