Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tøysenisse - Elf on a Shelf - tips og ideer

#1

Charlie sa for siden:

Lager en spin-off etter Myrias innlegg. Her kan vi

utveksle tips og ideer til tøysenisser og alver.

I Juletråden 2017 skrev hun:

"Jeg kan virkelig anbefale tøysenisse. Ungene elsket det og snakker fremdeles/allerede om det han fant på og om han kommer igjen. Jeg kjøpte en liten dør på Ebay som jeg malte rød og så kjøpte jeg en liten julekrans til å henge på døren og en liten stige. Døren festet jeg med lærertyggis på en vegg rett over gulvlisten og satte stige opp slik at han kunne klatre opp til døren sin. Første dag hadde jeg laget et brev fra ham om at han hadde flyttet inn og skulle bo her til julenissen hentet ham på julaften. Han fant på mye gøy. En natt hadde han nasket pepperkaker fra boksen og det var smuler og pepperkakebiter fra boksen og helt bort til døren. En gang hadde han hengt opp ungenes truser og sokker med klyper rundt om kring i hele stua. Han hadde racerbilløp i stua med dukker og kosedyr som tilskuere, bamsepiknik under kjøkkenbordet. En gang hadde han tvunnet garn rundt omkring i hele huset og når barna fulgte garnet fant de gaver. En natt rotet han bort lua si og ba ungene om hjelp til å finne den og dagen etter fikk de sjokoladenisser som takk. Han skrev morsomme og søte beskjeder på speilene eller gjemte småsjokolader i skoene deres. Det var rett og slett veldig moro både for ungene og oss."

Ser på Ebay at man også kan få sett med alvepost, hvor alven rapporterer til nissen om man har vært naughty or nice, og hva som er observert. Vet ikke om vi gjør det.

Har bestilt dør, men naturligvis kan man lage selv. Det er jo bare en alvedør, tross alt. Det billigste jeg har sett er en dukkehusdør man kan bestille fra Kina. Jeg syns det var litt risky med tanke på tid, og har bestilt denne:

www.ebay.com/itm/132385524266

Sååeehhh.. Hva tror du din tøysenisse kommer til å finne på?? :sparke:



#3

Polyanna sa for siden:

Dette ville blitt mest stas for valpen, tror jeg. Ser levende for meg at hun ransaker sko etter sjokolade eller tuller seg inn i garn-tråder! :haha:

Morsom ide, da! Følger med!


#4

Charlie sa for siden:

17, 34 og 35! :rofl:

25 kan jeg bruke med det samme. :ja:


#5

Myria sa for siden:

Vi skal ha Elf on the shelf i år i stedet for Tøysenissen (håper ungene tilgir meg, de gleder seg til Tøysenissen, men det blir jo litt av det samme likevel). Siden alven jo kan sees gir det litt andre muligheter enn med Tøysenissen som ingen får se. Jeg har skrevet ned noen idéer til hva han skal gjøre i år (mange av dem hentet fra diverse nettsider).

  • spiller fire-på-rad med en dukke
  • har rotet med en frokostblandingpakke og sitter stolt oppi den
  • fisker i en bolle med Goldfish-snacks
  • på date med Barbie eller Frost-Elsa
  • har laget snøengel i mel på kjøkkenbenken
  • har filmkveld i sofaen og sitter godt til rette mellom putene med fjernkontroll og popcorn
  • har gjemt seg og lagt fram skattekart
  • sitter ved en av PCene og holder på å skrive rapport til nissen
  • sitter fast under et glass snudd opp-ned og holder en lapp med "hjelp"
  • sitter på do i dukkehuset og leser avisen
  • leser eventyr for kosedyrene
  • henger på julekalenderen, dagens kalendergaver er borte og han holder en rebus som viser hvor han har gjemt dem
  • har snøballkrig med Buzz Lightyear bak hver sin vegg av Duplo og med små bomullsdotter som snøballer
  • har stjålet pepperkaker, det er smuler fra kakeboksen og bort til hvor han sitter med kaker i fanget
  • sitter på kjøkkenbordet og har skrevet en hyggelig beskjed i Nonstop
  • har tegnet ansikt på all frukten i fruktskålen og sitter ved siden av med tusjen i hendene
  • har sekkeløp (i papirposer) på stuegulvet med dukker, kosedyr og superheltfigurer

#6

Bluen sa for siden:

Så morsomt - dette må jeg adoptere i en eller annen form til mine to små bamseelskere! Hos oss er alle kosedyr levende, så en liten julefigur vil sikkert bli populær.

Jeg kjøpte en søt juleoppbevaringsboks på TGR i fjor som er formet som et hus - der kan nissen flytte inn. :jupp: Tror vi må ha en fysisk figur, ja.


#7

Mei sa for siden:

Vi får elf on the shelf på besøk for første gang i år. Har laget rampestrekplanleggingsliste og forberedt noen rekvisitter. Har både dør og fysisk nisse. Kjapt googlesøk på elf on the shelf gav masse enkle ideer.


#8

Myria sa for siden:

Jeg tror jeg må sette opp døra selv om det er Elf on the shelf i år, den var så koselig. Kanskje jeg skal lage et brev som forklarer at det er Elf som kommer i år i stedet for Tøysenissen. Burde han få et navn tro? Forslag?


#9

Mei sa for siden:

Døra vår skal komme opp noen dager før nissen ankommer. Først dør, så en liten postkasse, dørmatte og små tresko siste uka i november.


#10

Joika sa for siden:

Sikkert gøy for barna, men jeg er littebitt lei av å se det over alt i sosiale medier. :gjemmermeg: Var morsomt når EN hadde det, ikke når 15 har det. :knegg:

Så mitt tips: Kjør på, men ikke i sosiale medier. :lol:


#11

IOA sa for siden:

Min favoritt fra en avisartikkel: hele familien våknet med bart!


#12

Charlie sa for siden:

De har nissedør på tilbud på Nille. Sett med postkasse, stige, tresko og ski. Halv pris 74,50 (mulig det er for medlemmer og at du betaler med personopplysninger :knegg: )

Og litt tips:

www.nille.no/tips-og-ideer/nissedor


#13

Bluen sa for siden:

Dytter litt på denne! Tar gjerne imot flere tips. Musenissen hos oss har til nå f.eks.

  • farget melka i kjøleskapet blå
  • sovnet i godstolen (fra dokkehuset) med et halvt glass "rødvin" og en skål med godter ved siden av seg
  • stupt ned i Toffin-posen over natta
  • lagd pakkekalender til far i huset

Hver morgen starter jakten på rampenissemusa med et lite rim ved spisebordet.

@Joika: Jeg tror bare én av mine FB-venner kjører dette på Facebook, faktisk (sikkert akterutseilte hele gjengen), så jeg er på ingen måte lei. (Og kjører det ikke sjøl i sosiale medier, da, så det er sagt, men både ungene og jeg synes det er koselig.)


#14

Bluen sa for siden:

På den videre planen står (jada, alt er rappa fra ymse nettsteder):

  • bygge snømann eller lyslykt av marshmallows
  • tegne ansikter på frukten
  • bytte ut tannkremen med små Nugatti-tuber
  • legge noe overraskende i matboksene

Å, så kreativ jeg er! :knegg:


#15

Novla sa for siden:

Til nå har tøysenissen vår

  • lagt igjen en lapp der det sto at mamma og pappa måtte servere yndlinggrøten til hvert barn til kvelds (med pakker med hhv. ris- og rømmegrøt i kjøleskapet) i stedet for den vanlige havregrøten
  • knyttet klærne ungene skulle ha på seg og dandert dem som et girlander over stuemøblene

I dag lå det en liten pakke fargeblyanter ved døra hans, der det sto at han gjerne ville ha fine tegninger, og da kan det hende det vanker litt godis til barne-tv i morgen "selv om det ikke er lørdag!" :eek: (m.a.o. er morgendagens nissestrek i boks :knegg:)

Videre planer:

  • tegne bart på alle om natta, evt. ha fargespray i håret
  • gjemme dagens kalenderpakker
  • pakke tv'en inn i dopapir
  • pakke doen inn gavepapir? (morsom idé, men dumt om jeg våkner om natta og er tissetrengt :knegg:)
  • dandere en liten gulrot, pinner og steiner i et fat så det ser ut som en smeltet snømann
  • skrive "God jul" på kjøkkenbordet med drops eller nonstop (som det selvsagt er lov til å spise med én gang)

Neste år tror jeg vi må få tak i en fysisk nisse, innbiller meg at det er litt lettere å finne på sprell da. :gruble: Men gøy er det! Jeg var i tvil om 7-åringen ville gå på det, men han tar det blodseriøst; gikk helt i fistel av entusiasme da de fikk lapp om ekstra god kveldsgrøt, og passer nøye på at lillebror ikke rører døra (det hadde nemlig nissen spesifikt forbudt i første brev :nemlig:).


#16

Novla sa for siden:

Jeg ser for øvrig heller ikke noe særlig til dette blant venner på sosiale medier, og legger ikke ut noe selv heller.


#17

Bluen sa for siden:

Mange gode tips her! �� Mine unger er jo ganske store, men ekstremt glade i bamser, så jeg føler ikke at de er for store for dette. Jeg fisket litt hos 9-åringen i går: «synes du det er litt koselig med den nissemusa, eller?» Hun svarte: «Jeg synes ikke det er litt koselig - det er VELDIG koselig!»


#18

Syrinx sa for siden:

Hilsen Grinchen? :humre:


#19

Myria sa for siden:

Våre elsker elf on the shelf like mye som Tøysenissen i fjor. Første dagen satt han på et bord med et brev hvor det stod at han skal bo her hos oss i desember og at han er levende om natten, men en dukke om dagen. Han gjør ikke så mye rampestreker slik Tøysenissen gjorde, han gjør mer ting for å underholde seg selv. De skynder seg ned hver morgen for å se hvor han er og hva han driver med.


#20

Pappalille sa for siden:

Her flyttet jo alven Alva inn i fjor. Hun ramlet av Julenissens slede da han kjørte over blokka her på treningstokt. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde filla peiling på at dette var et konsept. #følgerikkemed

Hun er definitivt usynlig, og datteren min skrev brev til henne i fjor og spurte om hun kunne få møte Alva og ta et bilde av henne siden ei jente i klassen nektet å tro på at Alva er ekte (HvaH?!), men da svarte Alva greit og enkelt at "stakkars barn som ikke tror på sånne kule ting som alver!" og dett var dett.

Alva er ikke nødvendigvis så hyperaktiv hele tiden; nå er hun for eksempel forkjølet (siden jeg har det travelt og mindre energi til å finne på sprell :knegg:), men hun er allikevel magisk og til stede i hele leiligheten vår. Hun har sin egen dør ved siden av vår utgangsdør, og ungene har fått lov til å åpne den og undersøke. Det er hvit vegg bak døren; du'h selvfølgelig, man må jo ha MAGI for å gå inn der!

Jeg synes hun er en kilde til litt ekstra magi og undring, og siden jeg selv hadde så og si ikke noe av det da jeg var barn er det dette som er hovedårsaken til at Alva kom ramlende inn til oss i fjor.

Jeg koser meg med påfunn, men må innrømme at jeg virkelig ikke bryr meg stort om hva andre tenker om det vi opplever med Alva. Jeg har klart å skape en forestilling om en kraft i våre liv som har vært så viktig for begge barna våre på straks 9 og fem, snart seks år, at de har snakket om Alva helt siden hun forlot oss på julaften i fjor.

Vi vet en del om familien hennes, når hun har bursdag, hvor gammel hun er, hvordan alver lever, hvor mange alver det finnes, hvordan Alva ser ut, og hva hun liker. Alt dette fordi datteren min har fått et utløp for all sin kommunikasjonstrang, og skriver laaange epistler som legges høytidelig utenfor døren til Alva. Og adventstiden handler ikke lenger om hva de får i kalendere. For all del; de har kalendere (Lego og Cars), men må de velge mellom å rekke og åpne kalendre eller lese brev fra Alva om morgenen velger de brevet. Hver gang.

Jeg innser at det er begrenset holdbarhetsdato på barns urokkelige tro på magi, men jeg har ingen planer om å gi så mye som ett eneste hint om at dette ikke er dønn ekte.

Kos dere med magien, folkens. =)


#21

Hannamoren sa for siden:

Ettersom min datter er 14 år, så må det litt ekstra arbeid i strekene føler jeg. 😂Så her har han fisket i do, spist halve sjokoladen i kalenderen hennes, (den første dagen) laget engler i sneen( mel) og i morgen kommer hun til å finne ham oppå en julekule, med folie "bikini" etterligne Miley Cyrus Wrecking ball. Jeg har det MINST like morsom som datteren min. Det får frem smilet om morgenen, og jeg er fornøyd.


#22

Acino sa for siden:

Vi har en liten kar som har flytta inn for tredje året på rad. Han er aldri synlig, kun oppe og ute når alle i huset sover. Det er langt i fra skikkelig ramp her. Lista vår går på det vi hadde tolerert at egne unger gjorde. Han gjør av og til noe hyggelig, noe morsomt, gir/låner de ting, fikser ting osv. Ganske uskyldig altså. Og han går aldri opp i andre etasje hvor vi sover, ønsker ikke risikere at noen blir utrygge på natta av det. Det holder at jeg fremdeles er innom de hver natt før jeg legger meg. :knegg:

Så langt i år:

Flyttet inn, brev med spørsmål om å få bli. Ungene skrev svar og la i postkassa hans.

Han har spilt ds, lagt den på lading og latt de låne ett av hans. Vi hadde på forhånd laget profil i spillet med hans navn. Spillet var forresten kjøpt brukt for billig penge og hatt på lur.

Dekket på til frokost en vanlig hverdag med sugerør, glass, oboy, kiwi med klistremerker, tegnet bilder på tørkepapir og lagt ved

Blåst opp ballonger og lekt med de. Ballonger over hele stua og kjøkkenet. Til og med en i kjøleskapet!? Ungene samla og tellte opp: 26 stk visstnok

Det jeg kommer på iallfall. Kan oppdatere etterhvert.


#23

Charlie sa for siden:

Vår nisse kommer ikke hver dag, flyttet inn 1. desember, og da hadde han rappet julekalendrene. De sto utenfor døra hans med en uvennlig lapp med «Kom dere vekk! Alt opptatt!» (den oppmerksomme leser vil kanskje huske nissen i Marens lille ugle, som sa nettopp det da de kom til onkel Pavels hus).

Han har dratt ut masse dopapir på do, også, lå utover gulvet. Siste sprell var å rappe bananene på kjøkkenet og tegne minions på hver banan med tusj, og de lå også utenfor døra hans.


#24

Myria sa for siden:

Her er det meningen at alven skal finne på noe hver natt, men i natt hadde je... eh, alven glemt seg litt. Han satt fremdeles på date med Barbie da barna våknet. :o Ungene lurte først på hvorfor han ikke hadde funnet på noe nytt, men så har det seg slik at mannen jobber hjemmefra i dag og satt ved kjøkkenbordet. Lillesøster gikk dermed automatisk ut fra at han hadde jobbet der hele natten (:D) og da kunne jo ikke alven bli levende for da ville han bli sett. Så, det løste seg. Så får alven skjerpe seg litt i natt.


#25

Polyanna sa for siden:

:hjerter:

Så koselig, pappalille!


#26

Apple sa for siden:

Å, dette hadde minsten elsket! Vi hadde usynlig rampenisse i fjor. Men han kom ikke hver dag. Den er blitt etterlyst i år, men jeg har helt glemt det! Kanskje jeg må kjøpe en sånn dør for å lokke han frem. Hvor kjøper man en elf?


#27

Myria sa for siden:

Jeg bestilte min på Ebay.


#28

Bluen sa for siden:

Dytter litt på denne, for oss som fortsatt holder på med disse alvene og nissene. Til nå har nissemusa hos oss:

  • gått seg vill, så i stedet dukket en musefetter på ski opp på badet (1. desember var den originale musa fortsatt i en kasse på loftet. :knegg: Jeg har kjøpt noen museslektninger i ymse størrelser.)
  • fortsatt gått seg vill - på ski, og blitt sittende og fryse i kjøleskapet inntullet i et teppe (mikrofiberklut) og med Madshus-ski av papp og staver av spisepinner.
  • dekket frokostbordet for hele menneskefamilien - og dekket sitt eget (dokkehus)bord med kopp, bolle med minifras og juice og brunost fra min 80-talls viskelærsamling.

#29

Myria sa for siden:

Her er Tøysenissen på besøk igjen. 1. desember kom døra og pynten hans opp og han hadde med et brev hvor han på slutten sa han hadde mistet nisselua si og ville ha hjelp til å lete etter den. 2. desember lå det en takkelapp og tre nissesjokolader foran døra. I natt hadde han stjålet pepperkaker og det var en sti av småbiter fra kakeboksen og bort til døra hans.


#30

Charlie sa for siden:

Rampenissen kom 1. desember. Han satt i sofaen i en haug sjokoladepapir og med fjernstyringen. Foran nugattiboksen med en skje det var slikket av. :knegg:

Trodde unga var for store, de himla med øynene. Men i går kveld lurte de på om rampenissen var død, for han hadde ikke gjort noe.

I dag satt han foran baderomsspeilet med en kajal og kikket på barten sin. Det er et frampek til at han kommer til å tegne bart på noen andre, som vil oppdage det i baderomsspeilet :rofl: Egentlig skulle han gjort det i går, men han sovnet.. :nissefnis:


#31

Myria sa for siden:

I natt hadde Tøysenissen tegnet ansikter på alle klementinene i bollen. :fnise:


#32

Pappalille sa for siden:

Alva har hengt opp lysene vi egentlig skal ha på balkongen inne på rommet til ungene, det var litt dumt for nå har de bedt Alva om lov til å ha lysene litt inne på rommet. Alva er kulere enn mamma og har sagt at de kan henge til neste helg. I natt pyntet hun leiligheten med (rene) truser og sokker, og så tror jeg hun varter opp med usunn frokost i morgen. Hun krever stadig mer pynting, så i dag må jeg frem med fler lilla duker.


#33

Charlie sa for siden:

Rampenissen har tegnet barter på unga med kajal. Tipper de ser det på badet ved morgengry. Han sitter på badet med kajalen. :knegg:


#34

Strutsen sa for siden:

Jeg har lagd en litt egen vri på denne lille nissen. Han er egentlig veldig snill og gir små gaver, men han gjemmer seg slik at man må lete etter han. Dette fordi de stakkars barna her hjemme ikke får pakkekalender. Snille nissen! :rørt:
Men etter å ha lest denne tråden, tror jeg faktisk han må være litt rampete innimellom også. Her var det mange gode tips. :knegg:


#35

Pamina sa for siden:

Kanskje en sånn må komme innom på besøk til oss i løpet av desember, også?


#36

Charlie sa for siden:

I dag spiller tøysenissen kort med den elskede sovebamsen til et av barna (måtte jobbe litt for å pirke den ut av dyna :knegg: ) De har tatt julebrusen, og drikker julebrus av eggeglass. Kosebamsen har sykt gode kort. :nissefnis:


#37

Bluen sa for siden:

Ha-ha, denne må jeg rappe! Veit at vi hadde en sånn mini-kortstokk et sted. Her kan de ta den siste mini-fantaen som barna hegner sånn om. :D (I alle fall tilsynelatende - i glasset kan det være sanasol.)

Jeg var litt desperat i går natt, da jeg måtte lage musesprell klokka 2 etter å ha sovnet på sofaen etter å ha kommet hjem fra julebord, så musa fikk gjemme seg i en av kalenderlukene mine. :p En kan ikke være genial hver dag, liksom.


#38

Myria sa for siden:

I natt hadde egentlig Tøysenissen glemt seg. :sparke: Men han husket på det i tide før ungene ble vekket i morges og rakk å skrive noen søte og morsomme meldinger og vers på speilene.


#39

Anikka sa for siden:

Tøysenissen har nå surret julekalenderen inn i dopapir.


#40

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen byttet ut adventslysene med gulrøtter
  2. Ramepenissen lagde dorullsnømann
  3. Rampenissen tegnet minions på bananene
  4. Rampenissen byttet ut vitaminbjørnene i boksen med smågodt
  5. Rampenissen skrev GOD JUL med sko og holdt vitaminbjørner i hendene (for å veie opp for luke 4)
  6. Rampenissen hadde pakket inn skoene til ungene i aluminiumsfolie, og pakket seg selv inne, så hadde et flagg med hjelp opp gjennom folien.
  7. Rampenissen har laget engler i mel og har funnet frem pynt til pepperkakebaking

#41

Myria sa for siden:

I natt skal Tøysenissen stjele julekalenderpakken. Natt til lørdag har vi en liten overnattingsgjest og da tror jeg Tøysenissen skal blande sjokoladepulver i en av melkekartongene.


#42

Charlie sa for siden:

Tøysenissen sitter i kjøleskapet med en kjøkkenklut tullet rundt seg, stakkar. :sukk:


#43

Strutsen sa for siden:

Vår har nå tatt med seg lørdagsgodisen til minstemann og satt seg i bilen, i påvente av at vi skal til Sverige på Harry-handel i dag. Han skal jaggu bli med og så han også får svenske-godt. :knegg:

Han har vært flink og tatt på seg bilbelte, i det minste. :nemlig:


#44

Charlie sa for siden:

Barnet har mistet en tann,tøysenissen hadde lagt en to-euro i eggeglasset og satt ved siden av med koffertvekt og adapter, siden vi skal utaskjærs i jula.


#45

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen la igjen lapp om at han kom senere denne dagen, for han var på Nordpolen for å rapportere til nissen. På kvelden hadde han skrevet 16 dager til jul på speilet med tannkrem.
  2. Rampenissen har vasket ungenes truser og hengt de på pakkbåndsnor i stua. Han sitter i den ene trusa og har bæsjet 4 brune nonstop.

#46

Myria sa for siden:

I går tullet nissen med lightboxen på kjøkkenet og skrev at det var 5683 dager igjen til jul. Det syntes barna var rasende morsomt, selv den lille overnattingsgjesten vår.

I dag har han hengt opp en lapp om at han er syk og ikke vil forstyrres og så ligger det halstabletter, termometer og små sammenkrøllede papirlommetørkler foran døra. Jeg hadde imidlertid ikke regnet med på lille 5-årige detektiv som umiddelbart undersøkte papirlommetørklene nøye (:skeptisk:) og erklærte at her var det ikke noe snørr så han kunne ikke være syk på ordentlig. :knegg:


#47

Charlie sa for siden:

Rampenissen var i dag stupt ned i chocopop-eska som ungen kjøpte som lørdagsgodt. Bare beina dinglet utafor.


#48

Bluen sa for siden:

Herlig at dere fortsetter å legge inn i denne tråden! Det er gull verdt når det er leggetid og man blir desperat. :knegg: Nissemusa vår hadde glidd på et bananskall på isen og falt og slått seg i går. Da kom storesøster (nyinnkjøpt figur) til unnsetning og tørket blod (tusj på bomullsdott) og satte på plaster.


#49

Strutsen sa for siden:

I dag hadde litte rampen vært inne i "godteskapet" og satt glad og fornøyd på kjøkkenbordet og spiste av sjokolanden han hadde funnet i skapet - med skapdøren på vidt gap, bare for å irritere mor i hus. :himle:


#50

Plingo sa for siden:

  1. 7 åringen mistet en tann kvelden før. Rampenissen kledde seg ut som tannfevikar (fikk vinger). Han hadde fryst glasset med pengene og satt det på hodet.
  2. Rampenissen hadde kledd seg ut som Spiderman og hang fra gardinstanga. Han hadde skrevet en lapp om at Spiderman og nissen er treningskompiser. For nissen må jo trene før han senker seg ned på tak og i piper.

#51

Pøblis sa for siden:

Wow! :elsker: Dere er så utrolig oppfinnsomme og morsomme.

Neste år tror jeg vi må ha en rampenisse hjemme - selv om ingen egentlig er i målgruppa. Jeg tenker at den kan strikke strømpe til fløyten til pøbelprinsessen og låne telefonen til mannen, henge prompepute på juletreet og bæsje peppernøtter i kjøleskapet vårt. Og sitte klar i bilen med setebelte på når mannen skal på jobb en morgen. :knegg: jeg gleder meg allerede! :knegg:


#52

Charlie sa for siden:

Rampenissen er klar for morgendagen. Sitter omringet av porsjonspakker med instant kakso, og varmer kakao i en lite kopp på en dokkeovn. (Blandet bare litt bakekakao med litt vann, ofret ikke en porsjonspakke på nissen :ja: )


#53

Toffskij sa for siden:

Fantastiske rampenisser! :hjerter:


#54

Myria sa for siden:

Min skal være forkjølet i morgen også. :knegg:
På torsdag skal han lage skotog i gangen (med dukker og bamser i skoene).


#55

Strutsen sa for siden:

Min var litt mer fornuftig i dag. Han satt i godstolen og leste i et nytt hefte av Detektivbyrå nr. 2 som han gladelig overleverte finneren da han ble oppdaget.


#56

Hjertensfryd sa for siden:

Ein kollega har ein rampenisse heime. I natt hadde rampen tapet alle skoene deira oppover eit kosteskaft.


#57

Neket sa for siden:

Dette. Jeg vil og. Mannen sier at vi kan jo bare få en unge til, så lan vi leke med rampenisser i årevis. :hehehe:


#58

Strutsen sa for siden:

Er det barna nissene deres tuller med? :tullerdu:

:knegg:


#59

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen leste Aftenposten Jr (7 åringen får abonnement til jul) en artikkel om hvorvidt trær kan snakke med hverandre, samtidig som han spiste pepperkake og drakk kaffegrut fra en dukkekopp.

#60

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen hadde teipet opp paradis på gulvet og kledd seg ut som Lucia
  2. Rampenissen hadde stekt godteri speilegg til frokost
  3. Rampenissen har fyrt opp bål (telys på batteri) i stua som han griller marshmallow (den på pinnen er til og med litt svidd) på, og han har fått selskap av Rudolf.

#61

Myria sa for siden:

I går hadde han nok en gang stjålet dagens kalenderpakke, men denne gangen hadde han hengt opp en lapp med en gåte som barna måtte løse. Den førte til et sted med ny gåte osv til de endelig fant pakken sin. Stor suksess! I dag har Tøysenissen sendt postkort og sagt at han er så sliten av nissestrekene at han har reist på ferie et par dager.


#62

Anikka sa for siden:

Tøysenissen gikk bananas i natt (eller mer korrekt:tøysenissens opphav på vei til køys etter fest) og pyntet hele stua med påskepynt. :knegg:



#64

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen griller marsipangris

#65

Bluen sa for siden:

Ha-ha av påsken og grisen! Det spørs om ikke musa vår også må grille gris.


#66

Charlie sa for siden:

Tøysenissen var fantasiløs, og sitter nå i et stort glass med lokk og en lapp med HJELP! på. Han har såklart pennen i glasset, ellers hadde det blitt kommentert hvordan han fikk til det... :knegg:


#67

Plingo sa for siden:

  1. Som høygravid uplanlagt rampenissekoordinator i desember, sliten etter dåp ble jeg lykkelig over å finne Anikkas rampestrek. Rampenissen har stjålet/gjemt sjokoladekalenderne, adventslysene, pepperkakehuset og annen pynt som hadde kommet frem. Isteden har han funnet frem gule lys, påskeservietter og påskepynt.

#68

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen hadde i løpet av natta tatt rød neglelakk på en tå hos hvert familiemedlem i huset.

#69

Plingo sa for siden:

19 - Melvin sitter og strikker et skjerf på fyrstikkpinner. Han har lagt igjen en lapp «brrr... i fjor rampet jeg i Australia. I går var det -12 på denne Ormåsen. Hvor er ormen forresten? Jeg trenger et skjerf. Melvin»

Etter to dager med skikkelig ramping måtte vi ha en rolig en :puh:


#70

Taien sa for siden:

Den 13 hadde Alvin samlet nisser og andre julevenner til Luciatog i trappa. Med batterilys og glitter. Gutta ble så begeistra at de lot meg ta bilde av hele toget...med dem som dannet baktroppen.

Ellers har han laget marshmallow-snømann, spilt kort i vinduskarmen med Olaf (ledlys snømann), forspist seg på krumkaker og i kveld sitter han i det nypyntede juletreet. Lille julaften er planen at han og kompisen Olaf skal ha bygget fort av marshmallows, og ha "snøballkrig".


#71

Myria sa for siden:

Natt til i dag hadde Tøysenissen og Barbiedukkene spilt et spill på kjøkkenbordet.
I natt skal han ha billøp i stua med bamser, dukker og lekefigurer som tilskuere og han har bygget mål av Lego.


#72

frukt sa for siden:

Er det nå egentlig for barna dere gjør dette? :skeptisk:



#74

Charlie sa for siden:

Selvfølgelig gjør vi det for barna!!!! :snurt:

:nissefnis:


#75

Charlie sa for siden:

På kjøkkenet sto et brett småkaker til kjøling. Alle er nå lagt bort i et glass, og tøysenissen ligger igjen på brettet med den siste kaka i armene. Han har også funnet den tallerkenen som minste hadde satt i kjøleskapet, den er også tom. :knegg:


#76

Strutsen sa for siden:

I dag hadde han tømt sparebøssen og satt og talte pengene sammen med en av de andre nissene her.


#77

Candy Darling sa for siden:

Jeg kjenner at jeg har lyst å gjøre dette. :knegg: Men dere setter det opp som stilleben, så de ser faktisk «alven/nissen»? Ikke bare spor etter dem? Eller er det litt forskjellig?

Og hva sier livstrette tenåringer som mener alt er cringe? :knegg:

(Btw kan man jo ta en romjulsnisse!)


#78

Bluen sa for siden:

Hva betyr det? :knegg:

Det er litt forskjellig, ja. Noen har usynlige nisser/alver som bor inni veggen, der det ofte er stilt opp en dør og evt. en stige for dem. Mange har synlige, klassiske alver, mens vi har ei julemus. Den er høyst synlig, og har i år så langt fått selskap av to søskenbarn på ski, ei søster og ei mor. Faren ligger på vent.

(Mine unger er veldig glade i bamser av alle slag og synes nok musa er veldig søt, men jeg ser at de nok ikke opplever helt den samme magien med førjulstida som jeg gjorde. Jeg fikk jo ikke sove om kveldene fordi jeg gledet meg så veldig til neste kalenderluke - som inneholdt en bitteliten plastdings med en ring øverst. :humre: De bortskjemte svina har flere kalendere, men tripper ikke akkurat etter å åpne dem. På den ene ligger de flere dager på etterskudd.)


#79

Myria sa for siden:

Det kommer an på hva slags nisse man har. Vi har vanligvis hatt besøk av Tøysenissen og ham er det ingen som ser. Han setter opp døren sin natt til 1. desember og ellers ser vi bare spor av hva han har gjort. I fjor var han på ferie så da hadde vi julealven i stedet. Det var en sånn elf on the shelf-dukke som jeg hadde kjøpt på Ebay. Han ble levende om natten og en dukke om dagen så ham kunne de se.
Jeg synes det er litt ulikt hvilke rampestreker som passer til de ulike typene nisse/alv. Når vi hadde julealven på besøk satt han f.eks. og fisket i en bolle med gullfisk-snacks, satt på date med Barbie i huset hennes, hadde blitt sperret inne i et oppned glass eller satt i sofaen med popcorn og fjernkontroll og hadde filmkveld. Dette er ting som fungerer best med en nisse/alv man kan se.


#80

Anikka sa for siden:

Dagens nissetriks avbefales. :duh: I mangel av andre påfunn dyppet jeg tannkostene i (sukkerfri) saft. Femåringen grein og brakk seg. :sparke:


#81

Candy Darling sa for siden:

Hva betyr hva? Cringe? Krympe-seg-flaut. Som f.eks. at jeg snakker til en kompis eller kommenterer pjuskebarten eller andre katastrofer.

Eller at jeg twerker ved middagsbordet, da. Det er jo mer forståelig. :moahaha:

Vi har en Jack Skellington-nisse på Høttah, som sitter oppunder taket. Lurer på om ikke han må finne på noe spit i julen.


#82

Gerbera sa for siden:

Barna er 12 og 14 neste jul, og da må de pent være med på leken, for jeg skjønner først i år at vi går glipp av all moroa :knegg:


#83

nokon sa for siden:

Vi har hatt stor suksess med ulike rampestreker heile desember. Det er moro for både voksne og barn.

Eg såg din på insta, og lakkerte tåneglene til ungen i natt. Det var Så. Lite. Populært. Han satt på do og kikka ned på føttene og oppdaga dei røde tåneglene og det var krise.

I dag fanga han og ei venninne alven og gøymde han i sokkeskuffa, slik at han ikkje skulle finne på så meir tull. :knegg:


#84

Myria sa for siden:

Jeg er imponert over dere som får til å lakkere negler på sovende barn. Det tror jeg ikke hadde gått her (i tillegg til at to av tre barn sover øverst i en køyeseng og jeg har ikke tenkt å klatre :knegg:).


#85

Plingo sa for siden:

Det var ikke helt populært fra O sin side heller. Hun var ganske frustrert over Melvin på mårran og ville ikke ha rød tå (vi tok bare en på hver i husstanden). Men da hun var ferdig påkledd og klar for barnehagen lyste hun opp og sa hun skulle fortelle hva rampenissen hadde gjort. Hun hadde vist sittet med beina på bordet mye av dagen og fortalt om og om igjen at det var Melvin som hadde gjort det. A var mektig imponert over at Melvin hadde klart det mens hun sov.
Kan kanskje være at det ikke er like stas med røde negler når man er gutt...men litt ramp skal jo nissen også være....


#86

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen hadde forvillet seg inn i en ballong og det sto hjelp på utsiden
  2. Rampenissen har laget armbånd av Cherroios (frokostblanding av havre som er formet som ringer)

#87

Plingo sa for siden:

  1. Vi tok inn juletreet i kveld, men det var en del is på det, så det måtte tine i hallen og kunne ikke pyntes før i morgen....men Rampenissen benyttet sjansen til å kjøre sin egen stil på pyntingen....treet er pyntet med trusene til ungene og selv sitter han i toppen av treet.

#88

Charlie sa for siden:

I dag satt tøysenissen med et lite strikketøy oppå garnet mitt, et lite strikketøy jeg har fått av min hemmelige nissevenn.

Vet ikke om han gjør noe i morgen? Lille julaften skal han grille marsipangrisen jeg har gjemt. Julaften har han stjålet julestrømpene til ungene og sitter og breier seg med alt i sofaen. Har jeg hørt..


#89

Pegasus sa for siden:

Får jeg foreslå et flyvekurs? Eller pussing av møkkete vinger nå før jul? Racerbilløp? Male bilde av ungene? Selvportrett?

Koselig at noe av nissestasjet kom til nytte. :xmaskiss:


#90

Bluen sa for siden:

He-he, mon tro om jeg skal stjele denne - bare med noen av husets 286 single sokker i stedet? :blafre: Det blir fargerikt og fint!


#91

Myria sa for siden:

Vi måtte teste Plingos tålakkering. Dessverre var det bare lillesøster som lå slik til at det var mulig å lakkere en tå, men de andre fikk kattenese og værhår tegnet på ansiktet. Imidlertid kunne de knapt vært mer uinteressert da de våknet. På badet pekte jeg på lillesøsters tå og spurte hva det var. "Neglelakk" svarer hun. "Det var vel Tøysenissen, for jeg går ikke i søvne." Og det var det. :knegg:

I dag stod barna opp til en potetmassakre på kjøkkenbordet. En potet med sjokkert ansikt var halvveis revet opp på rivjernet og to like sjokkerte poteter stod ved siden av og så på. Og Tøysenissen hadde signert hele greia ved å slenge lua si ved siden av.


#92

Pappalille sa for siden:

Alven vår, Alva, er av den usynlige sorten og det kan av og til være litt vrient. Tidlig i desember pyntet hun stua og gangen med undertøyet til barna, og datteren på ni syntes det var hysterisk, men sønnen på seks ble sur og skulle ha seg frabedt at noen tullet med bokserne hans! :knegg: Det slår ikke nødvendig så godt an alt som finnes på, men her er det en nokså rolig alv vi har. Blant annet fordi mor har hatt eksamen ganger to i desember.

I natt har hun hatt filmkveld med "De utrolige 2", kokosmakroner og en klementin med et sugerør stukket inn i. Filmen fikk de i går fra henne i går morges.


#93

Plingo sa for siden:

  1. Rampenissen sitter ved siden av senga vår med barbermaskinen....hva har han gjort?!? Jo han har barbert en M for Melvin (som er navnet til rampenissen) i bakhodet på far i huset:eek:

#94

Charlie sa for siden:

Tøysenissen sitter i glasskapet. Han har snudd to av oldemors kaffekopper. De holder sataypinnen har har KJØRT GJENNOM den stakkars marsipangrisen, og under svinet står et telys. Marsipangrisen. Ikke tøysenissen.


#95

Malama sa for siden:

mellomste ønsker oss rampenisse neste år. Jeg får lagre tråden for inspirasjon, jeg har ikke det minste lyst, å være påtvungent kreativ i hele desember, når jeg er utslitt av alt annet som skjer.

Men søskenbarna har, skolen har, nabojenta har (vi kjøpte en på butikken i dag! forklarte hun da jeg hadde sagt til mellomte at hun måtte sende et brev og si til nissen at en sånn liten nisse var velkommen til oss neste år) alle har visst. Noen har synlige, andre har usynlige, og jeg synes pakkekalender er mer enn nok, i desember løper vi fra konsert til konsert, prøver å finne tid til å vaske huset (og feiler stort sett) og kjøpe gaver, og kakene bakte vi stort sett lillejulaften og... innimellom der skal vi være kreative etter ungenes leggetid hele desember? Tråden til inspirasjon trengs helt klart!


#96

Charlie sa for siden:

Vi har ikke pakkekalender, det har jeg nektet helt fra start (og flere ganger hvert år :knegg: )

Det er ingen grunn til å gjøre «alt» eller til at det er en eller to enkeltpersoner i en familie som skal gjøre «alt». Tvertimot. Unga her får en billig kjøpekalender. Er det det de selv vil? Nix. Tøysenissen kommer ikke hver dag. Vi velger ett slag å bake, resten kjøper vi. Vaske rundt til jul? :rofl:

Tenker det er helt fint å si at tøysenissen kommer ikke til oss, kanskje kommer hun til din familie når du blir voksen - at tøysenissen kommer ikke så lenge vi har pakkekalender (men kanskje uten) eller at det er fordelt i familien hvem som skal passe tøysenissen enkelte dager.


#97

Malama sa for siden:

Vi får bli enige om et eller annet innen neste desember.

Det virket jo gøy. Bare krevende.


#98

Syrinx sa for siden:

Lag en liste allerede nå med lavterkselting tøysenissen kan finne på. Pakk det ned sammen med nissen, så er det klart til desember 2019.


#99

Malama sa for siden:

Må skaffe en nisse også da. eller dør om vi går for den usynlige varianten. :)


#100

Plingo sa for siden:

Skal defintivt lage liste til neste år, samt ha alt av rekvisitter klart på forhånd. Blir litt mer hektisk da med lillebror på snart et år.

Tror vi må introdusere alv nr 2 i allefall, var litt kamp om her, selv om han egentlig ikke skal røres.

Har heldigvis dokumenter hele 2018 rampingen, slik at jeg unngår for mange repriser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.