kamp sa for siden:
Havre kjeks
300 g Sukker
300 g Smør
5 Egg
400 g mel
600 g glutenfri havregryn
2 ts Natron
2 ts Hornsalt
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret, la avkjøle litt.
Bland smøret i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre.
La deigen stå i 2 timer.
Sett steikeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks.
Legg på bakebrett og sett i steikeovnen i ca. 10-12 minutter.
Fingerkrem kjeks (ha god tolmodighet)
2 egg
125 g sukker
150 g smør
300 g schar mix B
1 ts bakepulver
Fyll:
100 g delfiafett
175 g melis
noen dråper sitronessens (IKKE fersk lime/sitron)
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen mel og bakepulver i en bakebolle.
Smuldre smøret i melblandingen.
Ha så i eggedosisen og arbeid deigen sammen.
Sett deigen kjølig i et par timer, minst!
Kjevle ut deigen nokså tynt og stikke ut runde, små kaker (2-3 cm i diameter).
Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min til de er lyse og sprø.
Avkjøles på rist.
Til fyllet smeltes delfiafettet i en liten kjele.
Ta kjelen av platen og rør inn melis.
Smak til med noen sitrondråper.
Avkjøl til fyllet blir tykt.
Legg sammen to og to kjeks med fyll i mellom.
Avkjøl til fyllet har stivnet helt.
Havrekokos boller
2 dl glutenfrie havregryn
2 dl kokosmasse
1/2 dl sukker
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
50 g melkefri margarin (myk)
ca. 2-5 ss kaffe
Pynt
1 dl kokosmasse
Bland alt sammen og rør til smøret er jevnt fordelt i massen. Eventuelt ha i mer væske hvis det ikke vil blande seg.
Form små kuler og dyp i kokos.
Kamps pepperkaker
1,5 dl vann
2 ss sirup
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss malt ingefær
350 g sukker
Bland dette sammen i en gryte og kok det opp på.
Bland inn 225 g melange uten melk/salt
La det stå på svak varme slik at smøret smelter.
La det avkjøle seg i ca 10 minutt og rør inn ca 600g jyttemel. Begyn med halvparten av melet og rør inn litt etter litt.
Sett den i kjøleskapet til neste dag. Ta den ut noen timer før du skal bake den ut fordi den er ganske hard. Eller sett den på 50% styrke i mikroen et par minutter.
Deigen krever litt knaing før den kan kjevles ut men den er veldig enkel å trykke ut i. Brukte nesten ikke mel til å bake den ut med!
Stekes på 220 g i 8 minutter
Veldig god deig!
Ble 5 brett.
Kakemenn 1
Disse kakemennene er veldig gode på smak, dersom du kjevler tynt blir de sprø.
375 g sukker
2,5 dl kaldt vann
225 gr delfiafett
5 ts hornsalt
125 gr potetmel
500 gr mel
Sukkeret røres ut i kaldt vann. Smelt delfiafettet og avkjøl. Bland alt sammen.
Deigen skal stå til neste dag.
Kjevle tynne leiver, stikk ut former og stek på 180gr i 7-8 minutter.
Kakemenn 2
75 g smeltet margarin/smør
350 g sukker
2,5 dl vann
3 1/2 ts hornsalt
600 g scharmix B
Bland smeltet margarin, sukker og vann. Sikt i melet blandet med hornsalt. La stå kaldt noen timer eller til neste dag. Kjevle ut 1/2 cm tykk og stikk ut figurer. Stekes ved 185 grader midt i ovnen 13 min før de blir brune.
Gode deiger å jobbe med