Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettlest engelsk bok til 13-åring

#1

Urie sa for siden:

13-åringen skal begynne å lese engelske bøker for å bli bedre i engelsk. Noen som kan anbefale en kjekk bok?



#3

IzziCreo sa for siden:

Hvor gode er engelskkunnskapene? Mange starter med å lese en bok de allerede kjenner godt, slik at man får en god leseropplevelse og mestring. Om kunnskapene er gode nok så er det jo bare å kaste seg over en bok innenfor interessefeltet :jupp: Percy Jackson, Harry Potter, The Hunger Games, The Maze Runner, The Divergent series... Mitt inntrykk er at disse seriene har et greit språk som også er lett for unge med norsk som morsmål :nikker:


#4

IOA sa for siden:

Min jente har begynt med Barnevaktklubben. Hun er 12, og syns det var greit. Hun trenger også å lese engelsk, så jeg henger i tråden for tips.


#5

star sa for siden:

En pingles dagbok


#6

løve70 sa for siden:

Disse har arvingen likt godt og lest en del av på englesk (ikke Harry Potter, de leste hun da hun var ganske liten).
Ellers er jo En Pingles Dagbok veldig lettleste, men meget mulig altfor barnslige. Dette var de første bøkene arvingen leste på engelsk.


#7

Varta sa for siden:

Danny Dragonbreath eller Hamster Princess-seriene av Ursula Vernon. Er en slags blanding av tegneserie og tekst som gjør det lett å henge med i svingene selv om man ikke er helt stødig i engelsken. De er fantasifulle og ikke minst hysterisk morsomme. Muuuligens litt "unge" for en trettenåring, men kanskje et greit sted å starte?

Ellers lærte jeg selv mye engelsk ved å lese tegneserier, så jeg ville kanskje ha begynt der. Det er fint å ha bildene til å støtte seg på hvis ordene blir kinkige, og da kommer man gjennom uansett. Til en trettenåring, kanskje Elfquest, Bone eller Mouse Guard? Det finnes også tegneserieversjoner av mange gode bøker.


#8

Tjorven sa for siden:

Snuppas engelsklærer anbefalte Roald Dahl, men så har andre engelsklærere jeg kjenner sagt at det er helt feil siden han har et ganske komplisert språk.

Det viktigste er at det er bøker som fenger. Snuppa (12 år) har lest Divergent. Hun leser på kindle, og det ga mulighet til å få opp forklaring på ord hun ikke skjønte. Det var visst til stor hjelp.


#9

Skilpadda sa for siden:

Tegneserier er fint, ja. :nikker: Bone var det første poden vår leste på engelsk.


#10

Blå sa for siden:

Jeg tenker også at enten tegneserier eller bøker han har lest før er en god ide. Da er det lettere å få med seg handlingen.

Elfquest er gammel, men den har vært en suksess hos oss.


#11

Tjorven sa for siden:

Er han glad i å lese på norsk?

Jeg tenker at motivasjonen for å lese engelske bøker må komme innenfra. Min minste er veldig god i engelsk og læreren har mast lenge om at han måtte begynne å lese bøker. Selv om han er en skikkelig lesehest, så har han følt det som totalt uaktuelt. Helt til han nå hadde lest 3 bøker i en serie hvor den fjerde boka viste seg å ikke være oversatt til norsk enda. Da var det plutselig greit å lese engelsk, og han sier selv at han får det til helt greit.


#12

Linella sa for siden:

Guttungen her synes det ble litt for vanskelig å lese Harry Potter på engelsk, men det fungerte veldig fint da han fikk bøkene som lydbøker på samme språk. Tror han gikk i 6. klasse da, og han er relativt flink i engelsk.


#13

Kaija sa for siden:

Mine har lest Rampete Robin og En pingles dagbok. Denne uken kastet 6. klassingen seg over noe Gangsterbestemorgreier. -Hva de nå heter på engelsk, husker jeg ikke, men hele bestemorboka ble lest ut på en kveld, så det var nok temmelig lettlest. De eldre ungene har også lest Harry Potter og Percy Jackson mens de var relativt små.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.