MegaMie sa for siden:
Jeg er så matlei.:gaah:
Gi meg deres beste tips til gode, relativt raske og barnevennlige middager. Sunne kan de også være, men det er ikke høyste prioritet nå kjenner jeg. :sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
MegaMie sa for siden:
Jeg er så matlei.:gaah:
Gi meg deres beste tips til gode, relativt raske og barnevennlige middager. Sunne kan de også være, men det er ikke høyste prioritet nå kjenner jeg. :sparke:
Millen sa for siden:
Ovnsbakt laks / ørret med ris og grønnsaker.
Wok med kylling, svin, storfe, ferdig nudler og poser med frosne wok grønnsaker.
Kjøpe fiskegrateng
Kjøpe Fish and chips
Fintdethei! sa for siden:
Enkelt, litt spicy: Coop sine spanske kjøttboller. Lag tomatsaus med en boks vanlig hermetiske tomater og en boks hermetiske tomater med chili og en buljongterning. Kjør sausen litt med stavmikser om noen er allergisk for klumper. Ha i kjøttbollene til varming, og kok pasta til.
Tjorven sa for siden:
Ovnsbakt laks med ris og wokede grønnsaker. Det spiser vi nesten hver uke.
Pasta bolognese. Laget fra grunnen av er det relativt sunt, går raskt å lage og går ned på høykant hos alle familiemedlemmer.
Fiskekaker i hamburgerbrød. Serveres med stekte potetbåter. Vi voksne har grønnsaker (salat, agurk og paprika) inni brødet.
Joika sa for siden:
Steke litt kylling, koke litt pasta, ha på litt god pesto, strø på litt parmesan. Litt salat ved siden av.
Selma sa for siden:
Laks - enten stekt eller dampet i ovnen. Serveres med enten ovnsstekte poteter eller kokte poteter og en "saus" av rømme tilsatt sweet chilli-saus og sukkererter kuttet i små biter
Myria sa for siden:
Wok. På travle dager fungerer poser med ferdigoppskårne wokgrønnsaker veldig bra.
Omelett, fin måte å bruke opp rester også. Et par pølser, kokte poteter, løk, grønnsaker, revet ost osv.
Fiskekaker i hamburgerbrød med diverse garnityr.
Pitapizza.
Ovnsbakt eller stekt laks med couscous eller bulgursalat og rømmedressing.
Pasta Carbonara
Når du har god tid er det fint å lage store porsjoner til å fryse ned. Jeg fryser f.eks. bolognesesaus, da blir spaghetti bolognese rask middag siden sausen varmes mens pastaen koker. Vårruller lager jeg også massevis av og fryser ned ustekte. De kan stekes fra frosne, tar 5 minutter i frityrgryte eller ca 20 minutter i ovn. Veldig raskt og greit.
GinaK sa for siden:
Kyllingfilet, ris, brokkoli og bretagnesaus
Spagetti og kjøttsaus
Fiskekaker, potetmos og grønnsaker med smeltet smør.
Kjøttkaker, poteter, grønnskaker og brun saus.
Eia sa for siden:
Laksewraps. Vi har ikke laks så ofte, men når vi har det blir det som oftest dette. Laksefilet eller -koteletter i ovnen, 200 grader i 8-10 minutter, tzatziki, diverse grønnsaker etter ønske, fetaost og tortillas eller hjerte-/romanosalat.
Kjapt, relativt billig og ungene kan plukke grønnsakene selv (noe som oftest fører til at de spiser mer grønnsaker enn ellers).
Pasta ala carbonara seiler inn som en god nr. 2 fordi den er tilsvarende kjapp og billig.
Joika sa for siden:
Det er jammen mange lakseelskere her. :knegg:
Tjorven sa for siden:
Det er jo fordi fisk virkelig er fast food.
Nima sa for siden:
Denne fra Rema under hundrelappen :)
My sa for siden:
Lagde en enkel variant av "Sheperd's pie" i dag, med vanlig kjøttdeig i stedet for lam, som nok blir laget flere ganger, for alle likte den. Baserte den på oppskrifta til REMA1000, men brukte frosset potetmos fra Nora. Tok litt mindre løk, litt mer gulrot, og tømte oppi en halv boks mais, bare fordi den stod i kjøleskapet.
Skilpadda sa for siden:
Kyllingstrimler (vanligvis lårkjøtt) stekt i stekepanne med cashewnøtter, deretter en liten blåmuggost i biter oppå og en skvett matfløte. Trekker/smelter under lokk mens pastaen og brokkolien koker.
Maverick sa for siden:
Omtrent alle supper. Koke grønnsaker møre i kraft, bzzzzte med stavmixer, putte oppi rømme/kokosmelk/fløte og spise med nystekte rundstykker og revet ost.
Bobbelur sa for siden:
Røkte kjøttpølser, poteter, løk, gulrøtter, tomat, paprika, broccoli, blomkål og/eller det man eller vil ha av grønnsaker. Alt deles i passe biter og legges i ildfast fat/utover stekebrett og settes i ovnen. Stekes til passe, bare snu litt på grønnsakene en gang eller to.
Jeg har ikke brukt å ha noe saus til.
Robyn sa for siden:
Denne suppa har vi dilla på nå:
trinesmatblogg.no/2014/06/10/smakfull-suppe-med-chorizo-kikerter-og-chili/
Serverer med brød eller grove pitabrød.
Joika sa for siden:
Jeg pleier kjøpe sånne 2,5 kg poser med ferdigstekte kyllingstrimler i Sverige. De brukes i ALT. Pastaretter, supper, wraps etc. Da tar det maks 15 min å lage middagen. :)
Er ikke såååå glad i akkurat laks (mer glad i hvit fisk), så går ikke så mye av det hos oss.
Hønni sa for siden:
Når vi er lei mat
steker vi biff/svin/kylling og blander inn creme fraiche og litt soyasaus.
Ellers så blir jeg aldri lei biffsalat med det jeg har av salatstasj, pinjekjerner, bøffelmozzarella.
My sa for siden:
Ny favoritt i dag, 12-åringen (som har i oppgave å lage middag fast en gang i uka) lagde denne: meny.no/oppskrifter/Fisk/Seigryte-a-la-Thailand/
Ble godt likt av hele familien! :nam:
løve70 sa for siden:
Blomkålsuppe. Ha i mye blomkål og god kraft (gjerne løk/hvitløk og - dersom ungene takler smaken). Kjør med stavmikser og tilsett fløte. Server med sprøstekt bacon eller chorizo (eller sprøstekte kikerter for en vegetarisk versjon).
Pasta carbonara.
Taco suppe (med karbonadedeig). Serveres med revet ost, nacho chips, avocado og rømme-
Enkel, men god pasta; Bruk Jacob's utvalgte pasta (det er smaksforskjell), kutt gode, smakfulle rå pølser i biten og stek dem (som kjøttboller). Tilsett ferdig pastasaus fra glass. Her er Dolmio classic eller Jakob's utvalgte favoritten.
elli sa for siden:
Mange er nevnt allerede, men denne er også en klassiker hos oss:
Grønnsakssuppe
1 pose lapskausblanding
1 pk strimlet svinekjøtt 2-500 gram alt etter hvor mange som spiser (200 til meg og to barn, 500 hvis mannen også spiser)
8 dl vann
1-2 kjøttbuljongterninger
Kokes til kjøttet og grønnsakene er gjennomkokte
Server med flatbrød
Nessie sa for siden:
Henger for inspirasjon. :nemlig:
Señora sa for siden:
Jeg laget en restemiddag her en dag og kidsa ble veldig fornøyde.
To kyllingfileter
Bacon
Løk
Sopp
Paprika
Idun Pizzasaus (rest av to glass, aner ikke mengde)
Tine Krydderost
Hvitløk
Oregano
kyllingbuljong
Ris
Stekte alt i en gryte, saus og krydderost smeltes sammen til saus.
Serveres med ris og hvitløksbrød.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.