Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Unknown player battleground - innafor for 15-åringen?

#1

Polyanna sa for siden:

Cons: det innebærer dreping

Pros:

  • ikke så bestialsk dreping (:himle: )
  • nærmeste kompis spiller det, ergo sitter han mye uansett og SER kompisen spille det
  • han spør veldig fint :p
  • han pleier aldri å mase om sånt, det er fristende å si ja når det for en gangs skyld tydeligvis betyr en del for ham.

#2

Tallulah sa for siden:

Det heter Playerunknown's Battlegrounds. :)

Jeg trodde 13-åringen vår spilte det når jeg googlet konseptet, men det var et spill med samme prinsipper som heter Fortnite. Vi er nok ikke like strenge som mange andre, men vi er veldig strenge på en del spill. Konseptet er ganske kreativt og morsomt, men Fortnite har mer tegneseriegrafikk, og fremstår ikke like "ekte". Man begynner med 100 spillere, også skal man bare overleve til slutt. Det er kjempevanskelig, for selve "spillbrettet" krymper underveis, slik at man ikke kan gjemme seg i en busk og bare sitte der.

PUBG er visstnok vanskeligere, her er en sak som sammenlikner de to: heavy.com/games/2017/10/fortnite-battle-royale-pubg-what-is-better-gameplay/

Jeg kan spørre Høvdingen hva han tenker om det etterpå. Han setter seg som regel ganske godt inn i detaljene om ulike spill, tilfelle det kommer spørsmål om det her hjemme.


#3

Polyanna sa for siden:

Det var det, ja. :knegg:

Har gjort litt research, altså, men var ikke kvinne om å huske det fra ett skjermbilde til et annet. :knegg:


#4

Serafin sa for siden:

Jeg har sett endel streams med PUBG, jeg ville ikke latt en 13 åring spille.

Men har ingen gode argumenter hvorfor, men jeg synes ikke det er et spill for de under 16, eller 18 år.


#5

Tallulah sa for siden:

Snakket med Høvdingen og han sier at han ikke hadde hatt problem med at Hiawata spilte det, men det er basert på hvem Hiawata er, ikke bare spillet generelt. Ja, det er jo et voldsspill, det er Battle Royale og greia er å overleve. Ved hjelp av våpen. Når det er sagt, er det ikke utspekulert vold, det er ikke seksualisert vold og slike ting som gjør at GTA er totalt uaktuelt her i huset.

Men man må jo se an tenåringen. Er det en som blir påvirket av voldsspill? Vil man ikke at tenåringen skal spille voldsspill overhodet? Og slike ting. På Common Sense Media sier både foreldre og barn 12+

Hiawata på sin side sier at det kanskje er lurt å laste ned Fortnite først, siden det er gratis. Dumt å bruke penger på noe om man ikke liker slike spill. Se noen spillsekvenser på YouTube og se hva du syns?



#7

løve70 sa for siden:

Jeg har tenkt å kjøpe dette til nevøen min på 11 til jul...Ønskelisten kommer fra foreldrene altså, jeg hadde nok ikke kjøpt det ellers. Hva er egentlig aldersgrensen? Fant den ikke i farten.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg har sett anbefalt fra 15+ og 18+. Det skal være verre enn Overwatch og Fortnite, som begge er 12+. Jeg hadde ikke kjøpt PUBG til en 11-åring, samme hva foreldrene synes.


#9

Tallulah sa for siden:

Nei, ikke jeg heller. Det er så vidt jeg kan se ikke gitt noen aldersgrense på det, men det er et realistisk skytespill, helt uten tegneseriegrafikken i Overwatch og Fortnite. First person shooters får aldri aldersgrense under 12 år.


#10

Katta sa for siden:

Vi tillater det ikke, vi tillater ikke realistiske skytespill. Men mange får jo spille sånne spill i den alderen uten at jeg synes det er så himla smart.


#11

løve70 sa for siden:

Det var visst ikke så lett å kjøpe dette spillet, andre alternativ på lista hadde 18+ grense. Tror jeg kjøper et gavekort istedet..


#12

Tallulah sa for siden:

Nei, spillet er vel bare å få tak i på nett. Det finnes ikke fysisk, tror jeg?


#13

løve70 sa for siden:

Nei, tror du har rett i det.

Jeg 'safer' med gavekort. Så får det være opp til foreldrene hva som er greit.


#14

Juste sa for siden:

Det er ikke noe problem for en 15-åring å spille PUBG etter min mening. Spillet handler riktignok om at 100 personer starter på en øy og skal ta livet av hverandre til det bare er en igjen, men det er ikke veldig eksplisitt vold og det er utrolig spennende. Du slippes ut på en kjempestor øy så det kan gå mange minutter mellom hver gang du ser noen. Kampene varer normalt 15-20 minutter, jeg har kommet top 10 et par ganger og da har jeg henholdsvis drept 0 og 2 andre. Dette er et spill hvor det gjelder og unngå konfrontasjon helt til det bare er noen få spillere igjen dersom du spiller smart.

Spillet har vært i Early Access på PC en stund og på Xbox et par uker og kan så langt jeg vet kun kjøpes på nedlasting så langt. Det kommer nok i fysisk form ganske snart. Den ferdige utgaven på PC ble lansert for et par dager siden.

Jeg anbefaler dette spillet fremfor mange andre skytespill, det er utrolig spennende og volden er ikke hovedpoenget (og heller ikke en smart måte å spille på).


#15

Karamell sa for siden:

Min 02-er får spille 18-årsgrense nå. :ga til slutt opp:


#16

Karamell sa for siden:

:gaah: Nå påstår 12-åringen av alle vennene spiller dette spillet ... Han er utenfor og blablabla ...


#17

Fakse sa for siden:

Anbefaler å se litt på det aktuelle spillet selv. Mange legger ut episoder der de spiller selv på YouTube, så det er bare å søke. Godt å vite hva man sier ja eller nei til og hvorfor.


#18

~TM~ sa for siden:

Min 15-årig spiller dette (PUBG), CS:GO, Rust, Overwatch m.fl. Av alt det han spiller er det vel egentlig bare Rust jeg ikke liker (han får ikke spille GTA) uten st jeg helt kan si hva jeg ikke liker ved Rust.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.