Skal ha barnebursdag til uka, og blant gjestene er det ett barn med cøliaki, ett barn med eggallergi og ett barn med nøtteallergi. Jeg har ingen ambisjoner om at alle skal kunne spise alt, men alle skal kunne spise noe. Lager en toro langpannekake og toro muffins, dette tåler (og liker) cøliakibarnet. Men disse inneholder egg. Trenger tips til en supergod kake som eggallergikeren kan spise, men kommer ikke på noe i farta. Noen som har tips, med oppskrift?
Tenker å ha gelé i tillegg, det kan alle spise (eggallergikeren spiser heller ikke svin, men etter det jeg har forstått er freia gelepulver vegansk), så da holder det vel med en eggefri kake (men fint hvis den heller ikke inneholder nøtter).
Denne sjokoladekaken uten egg er det veldig mange (særlig barn, men også voksne) som er begeistret for når jeg serverer den. Ungene mine mener det er verdens beste sjokoladekake: www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1690
Helst noe annet enn sjokoladekake, siden vi allerede har en sjokoladekake. Jeg skal uansett ha en kake som ikke er sjokoladekake, siden det ene bursdagsbarnet ikke er superglad i sjokoladekake. Og da var det jo fint om den kunne være uten egg. Men gjerne en det er litt "bursdagsstas" over...
Kanskje den sjokoladekakeoppskrifta (har tilnærmet samme oppskrift i ei bok, som jeg har brukt en del ganger), bare med vaniljesukker i stedet for kakaoen, og en annen type glasur på ... :gruble:
Det søte liv har masse forslag om du søker med eggfilter.
Vaniljesauskake er lettvint. Ellers er kaker med surmelk og natron geniale, men de synes jeg egner seg best som sjokolade eller krydderkaker.
Jeg laget den kakemonsen-oppskrifta uten kakao i og med vaniljesukker i og en annen glasur et år jeg tenkte å stille med noe annet enn sjoklade til 17. mai. Den ble god sånn også. Jeg har laget den som lyse muffins også jeg, muligens hadde jeg noe appelsinjus i enten røra eller glasuren den gangen...
Takk for tips! Nå har jeg litt mer tid å tenke på også, siden det ene bursdagsbarnet fikk spysjuka i går, så vi må utsette feiringa til neste uke (aldri så galt ... :knegg: ). Ungene ønsker seg brownies, og jeg ser at Toro sin mix mangler egg (men har gluten), i motsetning til alle de oppskriftene jeg har, så det kan hende det blir det, og at jeg i tillegg lager noen kanelsnurrer som jeg dropper å ha egg i (skal ett egg i den bolleoppskrifta jeg bruker, men det er jo strengt tatt ikke nødvendig). Da blir det muffins, sjokoladekake og gele til cøliakibarnet, og brownies, kanelsnurrer og gele til eggallergikeren, og masser å velge imellom til alle de andre. :knegg:
Blir opptil 20 unger til sammen, så det er greit å ha en viss mengde.
Til mat blir det tacobuffet, så der finner alle noe de kan spise. Tacoskjell er glutenfritt.
Det ble veldig saftige og gode muffins, når jeg tenker meg om hadde de biter av kokesjokolade i seg, for bursdagsbarnet her elsker sjokolade, men da var det muligens den 17. mai kaka som hadde appelsin i glasuren da...
eller så lager du Crazy chocolate cake. den kan lages uten egg, gluten og melk, alt i ett. (bytt melet med sånn glutenfri kakemiks. Det er prøvd med suksess)
Den kaka smaker ikke allverden da, men glasuren (bruk naturlig nok melkefritt (blått) margarin i stedet for smør) falt i smak så alle unger jeg har gitt den til påstår det er en kjempegod kake...
Edit, melk tålte dine gjester ja, vel, den er helt uten nøtter også. :)
Det er egg i den. Men jeg ser det ikke som noe problem at ikke alle ungene kan spise alt. At alle kan spise noe er det viktigste. De er 10 år, så de er store nok til å passe på selv, når de får forklart hva som er trygt for dem og ikke.