Har fått dilla på whiskey sour. Men det er så stress å skvise masse sitroner hele tiden. Er sånne flasker et greit alternativ? Har null erfaring med de flaskene der, og jeg innbiller meg at de er beske i smaken og veldig konsentrerte. Stemmer det?
Hm, det aner jeg ikke. Som kan erstatte sitroner, tenker du? Jeg har Rose Sugar Cane fra den hylla, for det er så enkelt å mikse en whiskey sour da. Men helt ærlig er jeg ikke spesielt bevandret i den drinkmix-hylla...
Nei, jeg vet ikke sikkert, er ikke så vel bevandret der jeg heller, men det finnes noe gult som heter etellerannet "sour" etellerannet... Om den finnes i matbutikk eller på vinmonopol, eller bare på taxfree, vet jeg ikke.
Hehe. Nei, men i det siste har jeg gjerne laget en liten hver til mannen og meg om kveldene. Da må jeg skvise 3 sitroner, de er ikke så juicy for tiden. Ikke at det er direkte stress, akkurat, men det blir litt søl og svir i såre og sprukne hender, og hvis flaske var like godt, så hadde det gått mye kjappere og jeg ville ikke vært avhengig av sitroner for å lage en drink. :knegg:
(Og før noen blir bekymret over det ukentlige alkoholinntaket mitt, så skynder jeg meg å presisere at det ikke er en vane vi har, det med å drikke whiskey hver kveld. 😊 Men jeg kan like gjerne ta meg noe å drikke en tirsdag som en lørdag.)
Akkurat det tipset datteren min meg om da jeg holdt på, faktisk, men det var så kaotisk på kjøkkenet da, og så var jeg litt redd for at de skulle eksplodere..?
Vår (eller våre, vi har både hjemme og på hytten) er som den siste. Da bruker man sitron på undersiden av den grønne og lime, som er mindre, over. Man legger den delte sitronen/limen så at skallet er oppover og trykker den sammen. Da får man virkelig ut alt ettersom skallet vrenger seg.
Den jeg har er bare en størrelse. Den passer brillefint til lime, og små sitroner. Større sitroner skjærer jeg bare litt mindre enn halvparten av, og bruker midten til skiver. Så lenge man får plass til sitronen eller limen, så gjør det jo egentlig ikke noe at den er for stor. et er for liten som er dumt.
Den du får på bar er oftest laget med sour mix, som er sitron, lime og sukker. Fås som pulver du blander med vann, eller i en flaske. Da jeg jobbet på bar, blandet vi sour mix fra pulver før vi åpnet, så vi hadde ferdigblandet mix.
Hvis dere lager det regelmessig kan det kanskje være greit å ha, selv om ferskpresset sikkert er bedre.
Ellers ble jeg bekymret, til jeg innså at dere ikke drakk «en liter» hver kveld. Blingsa på «en liten». Men det første ga mening, siden det var tomt, og man måtte løpe på butikken. :knegg:
Heldigvis ikke. Og selv om vi drakk hvert vårt glass tre-fire dager på rad her forrige uke, så har det ikke skjedd verken før eller siden, og nå er den lille whiskeyflaska også tom, så... :knegg: