Det nærmer seg min årlige julefest og i år har jeg særdeles lite med tid til forberedelser, da jeg er bortreist mandag til onsdag og festen er på fredag. Trenger derfor tips til retter som kan lages på forhånd og fryses. Så langt har jeg empanadas og kjøttboller. Andre tips?
Tar også gjerne imot tips til enkle og gode retter som kan lages samme dag/dagen før.
Takk for tips :) Synes foccacia er best helt nylagd og ikke er det mye jobb heller, så satser på å lage den samme dag (godt mulig elterfri versjon - der deigen klabbes sammen dagen før).
Pastasalat blir veldig godt om det får stå over natten, med en god olje/eddikdressing. Lager min med pastaskruer, mais, kidneybønner, cherrytomater, grønn paprika, agurk.... dressing av balsamicoeddik og olivenolje, litt salt og pepper. Rør dressingen godt rundt i pastaen, blir bedre av å få trekke over natten.
Supernachos er kjempegodt og pop blant liten og stor, men ikke «tapas». Rikelig med tacokrydret, stekt kjøttdeig, stekes gjerne med litt løk, om ønskelig. Kan gjøres i god tid i forveien, evt også fryses. Når du skal preppe den - blandes med mais, kidneybønner og nachips (eller knus de tacoskjellene du har stående....) i ildfast form, strø over revet ost (den kan du ha revet for lenge siden og fryst) og varm i ovn til gjennomvarm og osten ser digg ut.
Kyllinglår er kjempelett, kjøpes ferdig i frysedisken.
På loffefronten pleier jeg å kjøpe gourmetloffen til Meny og få den skåret i butikk, evt om jeg skal ha den på helligdag, be om å få kjøpt en halfbaked (de har dem på frysa, de brødene som butikkstekes) og steke den ferdig selv på selve dagen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.