Jeg har spurt etter oppskrifter på brød her før, men det ble for grovt og for tungt.
Jeg ønsker meg en type halvgrovt brød, gjerne med mye korn i, som er saftig, luftig, og kan bakes ved å rulle ut fire brød på et brett. Ikke i form, jeg liker ikke å bake brød i form. :niks:
(Jeg baker av og til eltefritt grytebrød, men brødslukerne i familien trenger såpass mengder at det OVERHODET ikke monner, så jeg trenger noe jeg kan bake i stort)
Er det greit med sånn omtrentligoppskrifter? Jeg baker som følger, på slump
1,5 l vann - rett temperatur
1 pk gjær
ca 2 ss olje
1-2 ss sirup
1 ts salt
Frø av ønsket type i rause mengder
grove mel - til deigen slutter å bare være vann i konsistensen
hvetemel til deigen går sammen og nesten slipper bollen
heve - bak ut - etterheve - steke ca 1 time på ca 180 grader (?)
Jeg bruker det jeg har, sammalt hvete og sammalt rug, grovt og/eller fint. Og noen ganger helkorn. Men jeg aner virkelig ikke hvor mye, for jeg tilsetter bare til det begynner å tykne. Sorry, ass.