Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gaming-PC?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg tror jeg trenger litt voksenopplæring. 9-åringen ønsker seg så sårt en egen PC, hovedsakelig for å spille spill. Han er mildt sagt ingen avansert gamer - på PC-en går det foreløpig mest i Minecraft, mens storesøster spiller Sims. Nå bruker de min snart avlagte, bærbare jobb-PC, som viser seg å være 5 år(!!) gammel. Det går nok litt treigt, og det er mulig noen avanserte funksjoner ikke støttes, men funker stort sett greit. Jeg tenker at det neppe er behov for noen voldsom maskin til ungenes bruk. Det kan nok være en fordel med en bærbar utgave.

Hvilken type PC kunne vi ha vurdert, tro, og i hvilken prisklasse?


#2

Che sa for siden:

Min dataspillende mann har i alle fall sagt at en gaming-pc av anstandig art er noe han aldri vil være med å sponse for gutta våre - det er for dyrt - bare skjermkortet koster jo flere tusen. Jeg har kommet til å kjøpt en helt ordinær og billig en.

antar du ønsket et mer spesifikt svar enn som så :knegg:


#3

Joika sa for siden:

Vi ga 11 for vår. :knegg:

Jeg angrer faktisk ikke da. Men det er fordi han da har fått den, og det er den han får. Ferdig snakka. Den er stasjonær og vi kan bytte deler osv.

Dumt å kjøpe en liten og svak nå, bare for å måtte bytte om 2 år.


#4

Bluen sa for siden:

He-he, takk, dere. Likte nok det første svaret best. :knegg:


#5

trøtt sa for siden:

14-åringen kjøpte en stasjonær til 10 000 for et par år siden.
17-åringen spiller sims på en gammel avdanka bærbar og det går helt greit.


#6

Høns sa for siden:

Rundt 11000-12000 må du regne med


#7

Chablis sa for siden:

Min hadde bærbar pc i 2 år, kostet 5000 og fungerte helt fint
Nå har han kjøpt stasjonær som er mye dyrere.


#8

Input sa for siden:

Jeg har en til rundt 12, det er skjermkort og ssd-disk som er de dyreste komponenter i min. Jeg ville kjøpt stasjonær om det ikke er et reelt behov for å kunne flytte rundt på den, rett og slett pga mulighet til å bytte deler ved behov. Det er jo ikke usannsynlig at spillene blir mer avanserte snart.

Her hadde det vært fullstendig uaktuelt å betale 5000 for noe som skal vare i to år. Men jeg støtter mer enn gjerne spillpc, vi er generelt en spillende familie.


#9

apan sa for siden:

Storebror driver og sparer selv og han har tenkt å gå for bærbar, rett og slett fordi han stadig har den med til venner. Han ser for seg en mellomvariant som han og mannen har sett seg ut, type 8000 tror jeg.


#10

Bluen sa for siden:

Ja, det var dette med å ha den med til venner jeg tenkte på også. Min gamle bærbare skal renskes helt nå, og da kan barna få overta den. Kan tenkes det vil hjelpe litt å rydde litt opp i den også - kanskje den funker til ungenes bruk en periode til, hmm.


#11

Chablis sa for siden:

Ingen sol har sagt den bare varer i to år.


#12

IzziCreo sa for siden:

Stasjonær om ikke du vil legge mange, mange tusen i en bærbar gaming-pc. Stasjonær er også super, for da kan han bytte komponenter etterhvert som han ønsker seg ditt eller datt. Komplett bygger pc'en for deg og gir gode tips og råd har jeg hørt, om ikke dere har kjente som kan gjøre det for dere/sammen med gutten. På Komplett her i Oslo kan man booke tid og få den hjelpen man trenger.

Poden har kompiser som kjøpte relativt dyre laptop'er til gaming, men det tok ikke mer enn et år tror jeg, før de kjøpte seg stasjonære. De lagget noe sinnsykt, og funket bare ikke til de store spillene.


#13

Tallulah sa for siden:

Her spleisa nettopp hele familien på gaming-PC til 15.000 til Hiawata. Hans tidligere laptop hadde rett og slett ikke godt nok skjermkort.


#14

Neket sa for siden:

Mine har en som kosta rundt 10000 på tilbud, fra MSI. Ser ut til at den fungerer flott til det meste, vi har hatt den i halvannet år. Minste spiller bare et hestespill og minecraft, men eldste spiller endel (uten at jeg vet om det er de mest krevende spillene), og sier den funker fint til alt.


#15

Chablis sa for siden:

Det var viktig for min også, de er mye hos hverandre og spiller.


#16

Joika sa for siden:

Jeg tenker at poden har fått enormt med kunnskap her da. Jeg er absolutt ikke anti. Ser også på meg og broren min, vi jobber begge med IT nå etter en oppvekst med Amiga, Commondore osv. Foreldre som ikke har vært gniene på datatid og faktisk støttet interessen. Dette er ikke bortkastet, tenker jeg.

Stasjonær er klart det beste kjøpet. Her kan man bytte deler etter hvert som behovene endrer seg og komponenter ryker, og på sikt er det nok en billigere deal. Du får også mer krutt for pengene. Vi kjøpte en Komplett gamer-PC og de har vært helt fantastiske. Vi fikk to nye disker nylig. En ny HDD på 1TB + en ny SSD, helt uten krangling og diskusjon. Greit, jeg kan jo sette de i og installere selv, men likevel. Syntes det er flott service! De sparer tid og penger, og jeg sparer masse "nedetid". :)


#17

Bluen sa for siden:

Høres ut som om du og poden er på et helt annet og mye høyere nivå enn oss, Joika. :jupp: (Men det heter Commodore uten n - jeg brukte den til å spille Snake i valgfag data på ungdomsskolen, en time som ble ledet av en rørete mann på 65. :knegg: )


#18

Guava sa for siden:

Hos oss er det bygging som gjelder med PC. Mellomste skal bygge seg en nå. Han har en vanlig PC som tas med til venner nå, men jeg ser at det er mindre vanlig å dra med PC til venner på ungdomsskolen. De fleste som gamer der har stasjonære som de bytter ut deler til etterhvert.

Satser man på bygging blir det mer PC for pengene og lengre levetid. Eneste gang eldstemann har med seg PC ut av rommet er når han er på LAN, men da er det rene flyttelasset som går. De fleste som gamer vil uansett ha bedre skjerm og tastatur og sånt enn man får til bærbar og det å game skikkelig med bare bærbar er visst ikke noe tess. Tilleggsutstyret er mye å dra på om man skal game skikkelig hjemme hos andre.


#19

Guava sa for siden:

Og om glasskula mi ikke bommer fullstendig så er det ikke lang tid før minecraft og sims er byttet ut med annet, eller at annet kommer i tillegg. Minsten vår på 9 spiller sånt nå, men snuser også på annet. Han har x-box foreløpig, men drømmer om å bygge PC. Han skal få ønske seg deler til jul og bursdag etterhvert slik de andre har.

Hos oss er ikke gavenivå veldig høyt til sånne anledninger så de må spare penger og ønske seg deler over tid.


#20

Input sa for siden:

Hvis det er sånn at den stasjonære de bruker nå, skal de fortsette å bruke uansett, og i tillegg skal han (eller de?) få en pc som er hans/deres, er det jo smart å la den andre være stasjonær. Det er veldig sannsynlig at det han skal spille i fremtiden vil kreve en del mer enn Minecraft gjør, og det er dumt å ikke planlegge frem i tid når man skal kjøpe elektronikk.


#21

Blondie sa for siden:

Her har ungen kjøpt selv, helt uten spons fra foreldre som synes det koster hinsides mye. (han har spart bursdags- og julegaver). Han ga 16 lapper og snakker stadig om oppgraderinger. :gal:


#22

Bluen sa for siden:

Ja, det er kanskje sant. Jeg er så forsvinnende lite interessert i elektronikk selv - der ligger nok noe av problemet. :sparke: Når det blir snakk om å bygge PC-er, faller jeg helt av.

Den PC-en som de skal få overta fra meg, er for øvrig bærbar, så da kan jo den evt. bli med over til venner iblant mens den nye blir stasjonær. Ellers spiller ungene mye på brett når de er hos hverandre, i tillegg til at de har Play Station.


#23

GinaK sa for siden:

Uten at jeg har veldig greie på dette men har hørt eldstemann snakke så ville jeg kjøpt en litt rimelig stasjonær pc som det går an å bygge på.
Så kan han kjøpe til bedre RAM, skjermkort osv senere.

Dette er i tiden.
Eldstemann begynte å game i 9.klasse og kjøpte en brukt stasjonær som han nå har kjøpt til bedre grafikkkort, RAM, skjermkort osv. som nevnt.
Han vil gjerne bygge den ut videre men den fungerer fint nå.

Han fikk bærbar pc på vg som det ser ut at fungerer strålende ellers for han har den med i sengen og glor på den støtt og stadig. :p

Minsten henger med og fikk en pc som mannen har fått fra jobben sin. Den fungerer til det han spiller.
Begge har fått gamingtastatur + stol.


#24

Dali sa for siden:

Mine to spiller minecraft på pc er som kostet 2500 på tilbud på obs. De har ikke prøvd noe bedre så inntil videre får det holde. Holder også til leksebruk.


#25

apan sa for siden:

Jeg synes dette er vanskelig for det er meningsløst for storebror hos oss å kjøpe seg noe som han ikke kan ta med til venner, samtidig som det sikkert er stasjonær som egentlig ville vært best.


#26

IzziCreo sa for siden:

Her spiller de sammen - men nettbasert slik at de ikke er fysisk på samme sted. Dog går skravla i ett, så selv om jeg må si at jeg synes det høres kulere ut å treffes, så er det visst sånn greia er nå blant kompisene hans får jeg høre... Og unektelig sosialt. Enten så spiller de på PS eller pc. Og så har han hatt kompiser over på LAN party. Mange hadde da med stasjonær, men da trenger de litt hjelp gjerne til frakting. Men mener man fint kan få kjøpt kabinett som er bærevennlig, og sikkert hardware som er lettere i vekt enn mye.


#27

Chablis sa for siden:

Her skyper og snakker de mye , om de sitter i hvert sitt hus men det er fortsatt populært å være hos hverandre også.


#28

Snippa sa for siden:

Nå er jo min gamer litt eldre enn din, men jeg vil likevel anbefale stasjonær. Her har de fra sånn ca 13-årsalder alltid hatt med seg stasjonære til hverandre når de har spilt sammen fysisk samme sted, og ellers spilt på nett. Det går greit å dra med seg stasjonær i en bag. Det er antagelig svært kort tid til bærbar ikke vil kjøre de spillene han vil. Han trenger nok også både skjerm, tastatur og docking hvis han skal ha bærbar. Og spiller han mye, er det ergonomisk bedre å sitte i en skikkelig stol, med et fleksibelt tastatur og en god skjerm.


#29

Tallulah sa for siden:

Nja, det stemmer ikke helt altså. Hiawata fikk en bærbar (ulempen er selvsagt at den er dyrere enn en stasjonær) til 13-årsdagen, og den har både skjermkort og kapasitet til å spille alt. Det er også mulig å bytte komponenter og sette inn mer minne etc.

Han sitter i en Aeron kontorstol (kjøpt brukt) når han gamer, og kan selvsagt kjøpe ekstra tastatur. Men den er mer enn god nok, og han er også mer av en gamer enn jeg oppfatter Blu sin sønn.


#30

Snippa sa for siden:

Jeg har en hardcore gamer-sønn på 18 og en gamer mann på 43, og ingen av dem ville gått for en bærbar, i hvertfall.


#31

Tallulah sa for siden:

Men her var det ikke snakk om en voksen hardcore-gamer. :) Også er det nok en god del konservatisme blant gamere, som i datamiljøer for øvrig.


#32

apan sa for siden:

Jeg har jo en gamermann selv, men han mener også at storebror bør gå for en bærbar.


#33

Myria sa for siden:

9-åringen spiller mye og det er definitivt bærbar det går i. Han tar den med til venner og på kodeklubb en gang i uken så stasjonær hadde bare ikke gått.


#34

Tallulah sa for siden:

Ja, det er gamerfar som gjorde research og bestemte her også. Han gamer riktignok mest på PS, og ikke PC, men han jobber med dato og er rimelig oppdatert. Maskinen skal brukes til litt annet også, og her tar de gjerne maskinene med til hverandre. Siden vi bor sånn at ingen kjører bil, og ingen barn har så store soverom at de kan hoste store LAN-parties funker en laptop absolutt best.


#35

Bluen sa for siden:

Dytter litt på denne igjen. PC-en brukes til Minecraft og - tja, gudene veit, egentlig. Jeg går ut fra at en ordentlig gaming-PC både blir for dyrt og egentlig litt som å skyte spurver med kanoner. Er det noen som har tips om type, gjerne bærbar? En vanlig PC som det går an å spille på? blank :blånn:


#36

Myria sa for siden:

Jeg kan tipse om Elkjøp Outlet som selger demo-PCer til redusert pris. Det er noen tusenlapper å spare der.


#37

meisje sa for siden:

Vet ikke om det er relevant, men responstiden i en del spill er avhengig av hardwaren. En av min sønns kompiser er blitt uslåelig i fortnite etter at han overtok gaming PC fra fetteren sin. Fetteren er så god at han kjøper seg ny PC fra penger han tjener på å spille.


#38

Tangerine sa for siden:

Min sønn kjøpte brukt. Og ønsket seg gaming-tastatur til bursdagen. Alle monner drar for å vinne i Minecraft. :D


#39

IzziCreo sa for siden:

På Elkjøp kan du levere tilbake hvis du ikke er fornøyd innen 30 dg. Poden testet ut to ulike, bl.a. en fra Elkjøp Outlet som Myria nevner. Den han har (MSi GS65 eller no') er utgått. Den kostet dog en arm og vel så det... :sparke: Med laptop så er du fleksibel ift det å ta den med deg hist og her, men du kan ikke bytte/oppgradere komponenter slik du kan med en stasjonær. Komplett ved Rådhuset i Oslo er veldig flinke til å sette sammen stasjonære og rådgi hvis dere har behov for det :nikker:


#40

star sa for siden:

Henger på for minsten ønsker seg også. Nå spiller han på onkel sin gamle.
Han tenker nok bærbar, mens jeg tenker stasjonær. Dog ser jeg det da blir flyttelass 2 ganger i måneden når han bytter hjem.


#41

millact sa for siden:

Når (ved hvilken alder) kjøper man seg dette? Har en sønn på straks 11 som er begynt å mase....


#42

Bluen sa for siden:

Min er jo like gammel, millact, og har drømt i et par år allerede - men har måttet nøye seg med gamingtastatur og -mus så langt.


#43

Bergensis sa for siden:

Min drøymer også om gaming-pc. Han meiner ein god pc vil koste mellom 15 og 20 tusen. :what:

Han har spart peng i fleire år, og har ca 10 000. Men å bruke så mykje på ein pc??

I tillegg kjem det jo skjerm (som han har kjøpt til PS), tastatur og mus. Og gaming-stol, sjølvsagt. Den fekk han til jul i fjor. Så det er fryktelig dyrt! Og enormt bråkete hobby å ha i hus. :realmad:


#44

Chablis sa for siden:

Min kjøpte egen stasjonær gamingpc da han var 11 år, bærbar var rett og slett ikke bra nok.


#45

Tallulah sa for siden:

Det krever ganske mye mer av en PC når man spiller, enn når man driver med tekstbehandling. Men min helt vanlige laptop koster også et stykke over 10.000.


#46

Input sa for siden:

Det finnes alltid bra nok bærbare, men de er en del dyrere enn stasjonære og vanskeligere å oppgradere.


#47

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg tror podens gaming laptop kostet rundt 28.000,- :skremt: Han hadde kommet unna med langt rimeligere ved å oppgradere sin stasjonære (men den tok heller resten av familien over). Han måtte ha en som han enkelt kunne frakte, samt at han ikke har plass til en stasjonær på hytta (hvor vi er mye).

Å kjøpe en rimelig gaming laptop byr fort på problemer (de blir trege og kan ikke oppgraderes). Poden har flere kompiser som har falt i den fellen, og endte med at Izzi-mannen bygde stasjonære for de. Så jeg ville nok anbefale stasjonær hvis man skal kjøpe gaming pc på budsjett :jupp: Da kan den håpefulle ønske seg diverse oppgraderinger til fremtidige bursdager, jul etc. hvis det er ønskelig.


#48

millact sa for siden:

Hvor mye koster en ok stasjonær?

Han har bursdag på mandag og ønsker seg kun penger, til pc. I tillegg ønsker han å bruke sparepenger.

Jeg har fått med meg to skjermer fra jobb.


#49

Isolde sa for siden:

Man må ikke opp i veldig mye. Men 8000 ca for en gaming laptop. Stasjonær kan man få billigere. Et barn i den alderen trenger ikke det beste, men et skjermkort som faktisk er laget for spill, ikke bare streaming.

Våre gutter på 8 og 12 har laptoper som er laget for gaming. Vi flytte mye på oss og de brukes mye over alt. 12åringen startet med stasjonær men det ble for slitsomt. Hjemme har han ekstra skjerm, tastatur og mus og bruker laptoper som skjerm nr 2 (diskord brukes denne skjermen til.) 8åringen får ikke eie PCen selv eller flere skjermer. Skikkelig urettferdig i følge han.


#50

Chablis sa for siden:

Det kommer nok helt an på hva man spiller blant annet, min hadde først en vanlig PC arvet fra jobben til pappaen,som ikke fungerte noe særlig til spilling.
Han kjøpte egen gamingpc etterhvert , mener den normalt kostet 15000 men var på tilbud til 9000. Skjerm fikk han av oss.
Det er helt vanlig at de tar de med seg når de er på besøk i flere timer eller overnatter, aldri vært noe problem selv om den er stasjonær.


#51

Chablis sa for siden:

Helt sikkert, men ikke til en pris vi er villig å betale og derfor blir ikke bærbar bra nok for min.
#54

Lorien sa for siden:

Da min gamer kjøpte i fjor betalte han 14.000,-. Gaming-stasjonær er dyre saker. Han solgte den dog etter en stund og kjøpte seg en iPad Pro istedet.


#55

Stompa sa for siden:

Herremannen kjøpte stasjonær gaming-PC for 3,5 år siden. Mener han brukte nesten 20 000, og bygde selv med hjelp fra fetteren. Det var mye penger, men han har virkelig ikke hatt noen problemer, og den er fortsatt like god. Han spiller spill som krever mye mer enn Minecraft og Fortnight, da. Den bærbare han hadde fram til da, som slett ikke var noen billig-laptop, holdt ikke i det hele tatt.

Jeg tror planen er å selge den før han flytter hjemmefra for å studere. Enn så lenge bruker han den fortsatt litt nå som det blir høst og etter hvert vinter, selv om den knapt har vært på i vår og sommer. Tror han regner med å få litt for den, men vet ikke hvor mye.


#56

millact sa for siden:

Tror neppe min skal bruke slike summer. Han blir 11 i morgen og trenger ikke noe fryktelige avanserte greier.


#57

jolie sa for siden:

Minsten her fikk stasjonær gaming-pc av besteforeldre og onkler/tanter i 12-årsgave. Egentlig aner jeg ikke hvorfor jeg svarer, for jeg vet ikke hva den koster. :knegg: Alt jeg vet er at den hadde vært svinedyr å kjøpe, men min bror har bygd den selv. Mye hadde han liggende (skjerm og kabinett fx), mens noe nok er kjøpt nytt. I tillegg hadde de flaks og kom over et kult gamingsett med tastatur/mus/headset som noen bare hadde åpna men ikke brukt og solgte til en brøkdel av prisen. Så da er det bare stolen som mangler. :nemlig:


#58

Sir Limpalot sa for siden:

Kastet sammen en pc på komplett nå, bare for å sjekke hvor mye det koster og havnet på 6 267,- for en stasjonær (kun pc, ikke tast/mus/skjerm) som er bra til Roblox og Minecraft, klarer Fortnite og har fordelen av å være lett oppgraderbar.
Pluss på et anstendig skjermkort når behovet melder seg, så klarer den hva som helst av spill.
Hvor lett det er å oppgradere er viktig å ha med i beregningen, en pc som er akkurat bra nok nå, men vanskelig å oppgradere er en dyr dørstopper om et par år. :p


#59

mrc sa for siden:

Guttungen i huset her bruker en stasjonær PC som i utgangspunktet er fra 2012 (arvet etter meg i 2014). Riktignok endyr sak den gang (16-17K antar jeg - uten skjerm, tastatur, mus, høyttalere), men gjør fortsatt jobben godt - riktignok med at 2k ble brukt på nytt grafikkort for et par år siden, samt en ekstra SSD (sistnevnte ikke en "kritisk" oppgradering).

Og det er også mer krevende spill enn CSGO, Fortnite, Overwatch og Minecraft som brukes; bl.a. CoD BO4, PUBG, Forza Horizon 4 m.m, samt multitasting med streaming, chats etc. mens det spilles.

Har egentlig vært overrasket over hvor lenge pc-en har gjort jobben. Samtidig ser jeg for min egen del - PC-en fra 2014 gjør fortsatt en svært god jobb, også i spill etter en grafikkortoppgradering. Men ja, det var en dyr PC i utgangspunktet.

Har vært "konsulent" for en del når det gjelder det å kjøpe spill-pc-er til ungene, og der det har vært et ønske om å holde forbruket til et minimum. Her har man fort sett at det er tilfeller der man bare hadde brukt et par tusen ekstra, kunne pc-en hatt betydelig lengre levetid - eller kunne blitt oppgradert relativt rimelig etter hvert.


#60

millact sa for siden:

Foreløpig endte han opp med å kjøpe seg et stilig tastatur til PS4 og gaming matte og er strålende fornøyd med det. Grei løsning for en stund.


#61

Bluen sa for siden:

Tusen takk for nye innspill i tråden! Guttungen er nå såpass stinn av gryn etter bursdagen og lang tids sparsommelighet at en ny PC nok snart vil bli handlet inn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.