Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange jobbmail får du på en vanlig dag?

Hvor mange jobbmail får du til din mailboks på en vanlig dag?

  • Jeg har ikke jobbmail
    7 stemmer
  • 0-9
    40 stemmer
  • 10-19
    21 stemmer
  • 20-39
    29 stemmer
  • 40-59
    17 stemmer
  • 60-79
    5 stemmer
  • 80-99
    3 stemmer
  • 100-119
    4 stemmer
  • 120-139
    1 stemmer
  • Over 140
    0 stemmer
  • Brokkoli
    1 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Ja, dagens spørsmål.


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har sjekket to dager nå og jeg får 100 per dag. Jeg drukner. Og nå er de ikke på det verste, i perioder er det betydelig mer.


#3

Maverick sa for siden:

Jeg har tre mailadresser som er tilknyttet jobb, nutildags er det vel et sted mellom åtti og hundre. Nå er det jo en del av det hvor jeg bare er på CC for å holdes i loopen, uten at det krever noe handling fra min side.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg er lærer, og mailer som er direkte knyttet til jobben som lærer/kontaktlærer er ikke så mange egentlig. Max 10 stykker per dag tenker jeg, dersom det ikke er noe spesielt som skjer.


#5

Fersken sa for siden:

Tja, mellom 10 og 19 tror jeg er et greit anslag. Mange av de er kun til info om et eller annet. Elektronisk post inn på annet vis enn direkte i min jobbmail derimot er vel på mange hundre, men der er vi flere som rullerer på oppgavene.


#6

Joika sa for siden:

Kommer helt an på hva som menes da. Jeg får kanskje 200 om jeg skal regne med rubbel og rake, men mye av det er jo systemnotifikasjoner og de trenger jeg jo ikke bry meg noe om. Av de jeg trenger svare på, er det alt fra 0-50.


#7

Apple sa for siden:

Mellom 10 og 30 vil jeg anslå. Må ikke alltid forholde meg aktivt til dem, men som regle må jeg det.


#8

Tjorven sa for siden:

Det varierer veldig. Gjennomsnittlig i kategorien 40-59 tenker jeg.


#9

oslo78 sa for siden:

Mellom 20 og 39 hittil i høst. Noe færre i tiden framover tror jeg.


#10

Matilda sa for siden:

Det varierer veldig. Hvis jeg lager undervisningsopplegg sammen med kollega, så blir det fort en 5-6 der, men det er jo ikke hver dag. 2-3 daglig fra folk utafor huset, 0-10 meldinger fra elever gjennom It’s Learning, men oftest et par om dagen. Jeg stemte 0-9, det er sikkert riktig i snitt.

Jeg blir stressa av ulest e-post, mannen min ler av meg. Han er sånn som fort får 100 om dagen og har alltid noen uleste.


#11

Erica sa for siden:

Jeg svarte 20-39, men det varierer. I perioder kan det sikkert være 50-60, mens andre perioder 5-10.
Alle mine eposter genererer enten jobb eller i det minste et svar. Sjelden det er bare til info.


#12

ingling sa for siden:

Stemte 20-39, men kan være mindre noen dager og mer andre. Ikke alle er av typen jeg må besvare. Har nok å gjøre likevel, men jobber mye en til en og i møter, vi har lean-tavle, og dokumenthåndteringssystem.


#13

Pegasus sa for siden:

Jeg sjekker jobbmailen min max en gang pr mnd, og da er det alltid 3-4 fullstendig uviktige mail.


#14

Teflona sa for siden:

Lærer; et sted mellom 10 og 20.


#15

Magica sa for siden:

Rundt 30-40 og de aller fleste krever et svar og/eller jobb.


#16

Hondacrv sa for siden:

Lærar, ofte fire fem i gjennomsnitt, men det er jo fra elevar og, så kanskje ca åtte pr dag.


#17

meisje sa for siden:

Jeg får mange Mail, grunn til at jeg ikke vil være syk, da drukner jeg i uløste oppgaver. Kan fort bli 50 mail om jeg er på et møte midt på dagen. Har aldri null uleste Mail, og er det viktig så sender avsender ny Mail for å purre.


#18

Syrinx sa for siden:

Lærer med rolig innboks her. Det vanlige er 0-3 pr dag.
Jeg teller ikke med Mail fra elevene. Jeg har egen adresse som brukes i kommunikasjon med dem og mailene der er stort sett skolearbeid. Det teller som andre innleveringer (som å samle inn bøker) for meg.


#19

Blondie sa for siden:

Jepp, stort sett fra sjef og foreldre til elever. Fra elever selv får jeg aldri e-post, bare SMS eller på messenger.


#20

annemede sa for siden:

Nå: 0-9, i forrige jobb ca 100.
En helt annen arbeidshverdag nå.


#21

Pelen sa for siden:

Jeg har fått eliminert mange "Tusen takk" og "ok/det skal jeg gjøre"-mailer gjennom å formidle over tid at jeg helst ikke ønsker å få den typen mail og at det for meg er tidstyveri og at det i stedet skaper stressettersom de fyller opp min innboks. Jeg forventer å få en tilbakemelding om noen har spørsmål eller ikke skjønner hva jeg forventer at de skal gjøre, osv.


#22

Teflona sa for siden:

Jeg får fra foreldre (fravær ol), rektor, inspektør, seksjonsledere, kolleger, men sjelden fra elever siden de vanligvis skriver SMS eller på Onenote. Jeg får daglig mail om diverse kurs og annet fra feks forlag, men regner ikke med disse, må jo ikke svare eller gjøre noe med dem.


#23

Candy Darling sa for siden:

Omtrent det samme her, tenker jeg. De fleste krever et minimum av action.


#24

shute sa for siden:

20-40. Ikke stress i det hele tatt, skulle veldig gjerne ha kanalisert mer av kommunikasjonen inn dit, fremfor den forbannede telefonen.

Får ikke lov pga taushetspliktregler. Det er ufattelig tidsspisende å skulle kommunisere med f.eks psykologer, familieterapeuter, leger, NAV-saksbehandlere etc. når både de og jeg har dagene smekkfulle av samtaler og ikke anledning til å formidle ting skriftlig uten per brev. Brev, liksom. Papirbrev, med frimerke. Fra en BUP til oss tar det kanskje ti dager alle systemforsinkelser, inn- og utregistreringer, stemplinger og scanninger og fandens oldemor inkludert. :endofrant:


#25

millact sa for siden:

Jeg vet sannelig ikke. Har to mailbokser og alt av kundeordre er min jobb å håndtere. Får også mange andre mailer om tekniske ting, priser mm som på en måte også handler om ordrene samt om produksjon. De fleste krever at jeg sjekker og dobbeltsjekker, møter mm.


#26

vixen sa for siden:

Samme her. De fleste henvendelser får jeg gjennom andre kanaler som er trygge. Heldigvis så jobber jeg i en liten kommune så ppt, bv, psykisk helse og legekontoret er innen svært kort radius så vi avtaler ofte på mail at vi stikker innom hverandre.


#27

Anikka sa for siden:

I min tidligere jobb fikk jeg mellom 80-100 mail per dag. Jeg druknet noe så innmari. Med over 90 prosent av arbeidstiden belagt med møter også, sa det seg selv at det bare ble stress. Nå varierer det mellom 10-50 eposter, det er helt håndterbart stort sett.


#28

Ruslebiffen sa for siden:

Krysset av for 40-59, men det varierer selvfølgelig en god del. Sjelden færre en 20 eller flere enn 70. Tror jeg. :knegg:

Innrømmer at jeg til tider mister oversikten, spesielt de dagene det er ekstra mye møter. Trådet oversikt i Outlook hjelper meg litt på vei, og så hjelper det å arkivere /flytte mailer fra innboksen etterhvert slik at det kun er mailer jeg har igjen aksjoner på og uleste mailer som ligger i innboksen. Problemene oppstår når det går mer enn 2-3 dager mellom aktiveringen.

Jeg tror min største synd er at jeg åpner mailer på telefonen, leser dem men vil vente med å svare til jeg sitter med PC. Da blir de veldig fort glemt. :flau:


#29

Teofelia sa for siden:

Mellom 50 og 100 pø en vanlig dag, vil jeg anta. Det er på langt nær alt som generer jobb da.


#30

rine sa for siden:

10-19, men mye nærmere 19 enn 10. :nemlig: Hvis jeg regner svarmailer, eller diskusjoner, som går fram og tilbake mellom folk på arbeidsplassen, er det langt flere.

En del av mine mailer krever mye action og oppfølging.


#31

Robyn sa for siden:

0-9.
Jeg er sykepleier og vi bruker e-post til å formidle beskjeder alle må ha. Ellers brukes det lite. Vi kan ikke sjekke jobbmail hjemmefra.
Jeg er tillitsvalgt og får derfor noe mer enn andre, men fortsatt godt under 10 på en dag. Noen dager får jeg ingen. Etter tre uker ferie blir jeg overveldet om det er mer enn 30 uleste. :knegg:


#32

Guava sa for siden:

Varierer veldig. Noen dager 10, andre dager 50.
Antall e-post sier ikke noe om arbeidsmengde knyttet til dem i min jobb. 50 e-poster kan gå fort som fy å få gjennomgått, men så kan det komme en som betyr mange timers arbeid.


#33

Retz sa for siden:

Heldigvis ikke så mange, under 10 stort sett og det er bare et fåtall som krever svar.


#34

Inagh sa for siden:

Jeg har ikke jobbmail for tiden, og det kjenner jeg at passer meg helt utmerket. :nemlig:


#35

Isa sa for siden:

Ligger rundt 100. I går var det 91. Ikke alle er direkte til meg, men det kommer jevnt. Jobber ganske hardt for å lage oppgaver av de jeg ikke får gjort noe med en gang og ha innboksen tom.


#36

C3PO sa for siden:

Translatør. 0-9 pr. dag.


#37

Strå sa for siden:

Et sted mellom 10 og 50, vanligvis et sted mellom 20 og 40. Omtrent halvparten er til informasjon/kopi hvor jeg i cirka 30 % av tilfellene må notere meg noe eller gjøre noe. Resten er "mitt".

Jeg sjekker så og si aldri jobbmailen når jeg ikke er på jobb. Kalenderen derimot kan jeg finne på å sjekke for å finne ut hvor "tidlig" jeg bør være på jobb dagen etter.


#38

Timar sa for siden:

Å! Det har ikke jeg. Hvordan får jeg stilt det inn? Tråder er jo geniale i Gmail, jeg vil ha det i Outlook også!

Nå er jeg ny i jobben, og får kanskje 15-30 mail om dagen, men jeg har i perioder fått veldig mye mer, og det stresser meg. Jeg er bevisst på å skru av alle notifications og varslinger som jeg egentlig ikke trenger å forholde meg til, og holder selvfølgelig alt av privat mail og reklamemail og sånt langt unna jobb-eposten. Jeg pleier også å skru av popup-varselet om nye epost, for å slippe å stadig bli avbrutt.

Jeg har fortsatt ikke fått til å ha en "Må besvares"-mappe, så alle eposter jeg må gjøre noe med, ligger i innboksen. Bruker dessverre alt for mye tid på å scrolle og lete og se om det er noen av dem jeg kan få besvart.


#39

Isolde sa for siden:

0-9. Jobber som spesialpedagog. Er kommunalt ansatt i en privat barnehage. Så all kontakt med min kommunale sjef foregår stort sett på mail. Det samme er andre kollegaer som jeg ser skjeldent. Men det er og mye kluss med systemet siden jeg sitter privat men har en kommunal mail. Får litt på privat mail, litt på jobb mail på mobilen, men de forsvinner etter noen uker. Bare styr.

Barnehagen jeg jobber i kommuniserer mye på en Facebook gruppe.


#40

Pelen sa for siden:

Visning

Vis som diskusjoner


#41

Maverick sa for siden:

Åhåhåhåhå. :hjerter:


#42

Timar sa for siden:

Tusen takk! Lette på feil. Håper på en liten revolusjon i mailboksen framover! :)


#43

Neket sa for siden:

50-100 tipper jeg. Ikke alt som må svares på da.


#44

-ea- sa for siden:

En gang i måneden? :dåne:
Da tenker jeg om det er noen vits å ha jobbmail? Håper du skrev feil og mente max en gang pr dag.


#45

løve70 sa for siden:

Jeg får nok et sted mellom 30 og 100 per dag. Det varierer veldig. En god del av disse er info jeg ikke trenger å gjøre noe med. Det er en grunn til at jeg alltid sjekker mail når jeg har fri, om ikke tar det evigheter å komme gjennom alle....

Jeg vil tro at det er et sted mellom 20 og 50 mail per dag som krever noe av meg.


#46

Candy Darling sa for siden:

Jeg kjenner at jeg sitter og lurer på hvordan arbeidsdagen er for folk med kontorbasert jobb som får 10 mail om dagen. :knegg: Mye mer uavbrutt, i hvert fall. Jeg skjønner at folk som først og fremst driver f.eks. undervisning og pasientkontakt har en annen hverdag.


#47

Neket sa for siden:

Jeg får jo mer en dette, men har prøvd å sjekke mail tre ganger om dagen i perioder, for ikke å bli avbrutt hele tiden. Om morgenen, etter lunsj og før jeg går hjem. Jeg har hørt at det er lurt for å jobbe mer effektivt.

Jeg tror de som hadde den løsningen hadde glemt Skype. :gal:


#48

veobra sa for siden:

Det vil ikke fungere å lese e-post så sjelden i min jobb. Det blir som å ta en halv telefonsamtale. Det betyr ikke at jeg leser all e-post med en gang den kommer inn.


#49

-ea- sa for siden:

Selv om jeg får "bare ti" så kan jeg godt ha uleste e-poster en stund mens jeg holder på med noe annet. Får inn flere telefoner enn e-poster, og de må man som oftest finne ut av med det samme.
Telefoner er i 98% av tilfellene kunder (= salg), e-postene er noe bestillinger (salg) men mest bekreftelser fra leverandører. Og litt mer generelle bladibla-mailer.


#50

Maverick sa for siden:

Ja, jeg også. :knegg: Lurer på en spinoff på antall telefonsamtaler, tekstmeldinger og ymse chatmeldinger også. Og så muligens en runde på Finn.no-jobbsøk. :hehehe:


#51

Pelen sa for siden:

Jeg har akkurat 421 uleste jobbmail. :gal:


#52

veobra sa for siden:

Jeg har bare 74 uleste. Jeg ryddet bort fra 300 i går.


#53

Candy Darling sa for siden:

Du er langt bak meg, Pelen. :knegg: Jeg screener på telefonen, så jeg vet hva det meste er selv om de står som ulest. Også hender det at jeg kjører «hvis det er viktig, purrer de»-strategien.

Shoot me.


#54

Matilda sa for siden:

Kanskje to samtaler i uka, én tekstmelding (ingen får egentlig nummeret mitt) og altså 0-20 It’s Learning-meldinger daglig. Som oftest 5. Snakker direkte med mellom 20 og 100 elever hver dag, pluss de fem-ti nærmeste kollegene og 3-4 som har andre roller ( som bibliotekar/rådgiver/helsesøster/renholder/kontorpersonale/avdelingsleder). Ingen Finn.no-jobbsøk. Ca 4 møter pr uke i snitt, 18-20 undervisningstimer (à 45 min), 2 timer går gjerne til samarbeid, resten skal jeg i teorien gjøre kontorarbeid-type-ting.

:datapunkt:

E-poster i min jobb sier lite om hvor mye det er å gjøre, det er elevkontakt og etterarbeid som hoper seg opp i perioder. Aldri i juli, da. :cool:


#55

Maverick sa for siden:

Ja, nå var det vel kontoransatte Candy refererte til. :jupp:

Tror alle yrker har sitt pes og sine blessings, og så er trikset å finne noe som matcher ens personlige skills og mangler. Selvom en dag uten e-post høres AKK, så forlokkende ut. :knegg:


#56

Matilda sa for siden:

Jeg skjønte det. :jupp:

Jeg synes jo litt flere e-poster og litt færre folk høres bra ut, akkurat nå. Det er vel noe med at det er greit med variasjon - men sånn sett er jeg fornøyd med min jobb, altså.


#57

Koma sa for siden:

Jeg skrev 40-59, men det er nok nærmere 40 enn 59. Mange av disse er til en fellesmailboks med flere kollegaer hvor jeg får kopi av alle i min innboks.
Det er ikke alle jeg trenger å forholde meg til, eller som krever oppfølging.

Jeg rydder i mailboksen hver dag. Sletter, arkiverer i undermapper, og bare beholder noen få viktige som jeg flagger eller er flagget. (hender jeg flagger og arkiverer også, avhengig av frist på flagging). Jeg oppretter også Outlook tasks eller flagger mailer i OneNote for oppfølging.

Er veldig stolt av at jeg holder kontroll på dette og har etablert gode vaner.
I min gamle jobb hadde jeg ikke noe velfungerende arkivsystem, og hadde 20.000 mailer i innboks. (Var vanvittig flink til å søke opp gamle mailer ved behov, og hadde elefanthukommelse på hva som lå der, så det funket jo det også) .


#58

Pelen sa for siden:

Jeg sletter stort sett aldri mailer. Vi har ikke noen begrensning over hvor mye vi kan ha der. Jeg sorterer og arkiverer ikke heller, for det rekker jeg ikke. I tillegg er det noen ganger enklere å søke om man har alt samlet :sparke:

Det skjer at jeg går inn og legger til bra søkeord i mailer jeg vet at jeg kommer å ha behov av å finne igjen.

Jeg bruker kategorier til noen mailer, blandt annet ting som jeg og en kollega skal gå igjennom når vi har oppfølgingsmøte. Ellers bruker jeg kategorier i kalenderen, en farge for hver type møte. En farge for "vanlig" møte på kontoret. En farge når jeg reiser, kort eller langt (veldig greit når man skal skrive reiseregning), en farge for Skype/telemøter, en farge for videomøte, en farge for når andre på min avdeling har fri eller ikke er på kontoret osv osv. Det fungerer veldig greit og så ser det litt mer morsomt ut.


#59

vixen sa for siden:

Kan jo svare for meg selv, men jeg får inn oppgaver og henvendelser i to andre elektroniske kanaler/system i tillegg til tlf. Pga sensitive opplysninger så kan lite foregå på.mail.


#60

Koma sa for siden:

Jeg slettet aldri noe særlig før heller. Men fikk nå mulighet til ny start. Og jeg trives veldig godt med ryddig innboks og undermapper. Jeg bruker også kategorier, men det er på oppgaver og prosjekter, og jeg bruker de samme kategoriene i One Note og Outlook kalender/taskmanager. Men kategoriserer ikke alle mailer, det gidder jeg ikke.


#61

Ruslebiffen sa for siden:

Trådet visning er genialt! Og man kan flytte de ulike mailene i en tråd i ulike mapper om man ønsker, men likevel vises hele tråden uavhengig av hvilken mappe man er i.

Jeg sletter heller ikke mailer i noen særlig grad, og har ikke eget mappesystem for arkivering. Kun én arkivwringsmappe, der jeg dumper alt jeg ikke trenger å følge opp / er ferdig med å følge opp. Søkesystemet i outlook er såpass bra at det funker bedre for meg enn mange ulike mapper. Det blir jeg bare forvirret av. :knegg: og dessuten tar arkiveringen for mye tid. Har tidligere kategorisert mailer, men merker at jeg bruker kategoriseringen til lite nyttig, så det har jeg slutttet med.

Nå ble jeg litt sånn :hyper:. Hvordan funker det mht onenote? Jeg er skikkelig nybegynner på onenote, og prøve rå finne et system som funker.


#62

Pelen sa for siden:

Jeg prøver også å få til OneNote, men har ikke fått det til enda.

Det jeg ser på mest er uleste mail eller uleste mail og de som er flagget (kalles det til oppfølging?). Da trenger jeg ikke å se alle som er lest, som er saker som jeg er ferdig med. Jeg har også det slik at mailer som det bare er jeg som står på til blir blå. Mailer der jeg og flere andre står i til blir sorte og der jeg er som kopi blir grå. Det gir en ganske bra pekepinn på hvor viktig mailen er om folk har brukt det riktig.


#63

Majka sa for siden:

Får ikke så mange i min nåværende rolle, men tidligere fikk jeg alt mellom 10 og 100.

Mitt beste tips for ryddigere innboks er å sette opp regler for å sende epost til foldere når jeg får de. Dersom tittelfelt inneholder prosjeknummer xx går den til folder xx. Alle CC-mail til en egen folder. Alle svar på møteinnkallinger til egen folder, alle corporate-info-eposter til egen konto osv. Med trådet visning holder man tråden :knegg:

Eposter som skal følges opp flagges, og jeg setter på varsel.

Ellers så er søkefunksjonen i Outlook genial når man filtrerer på avsender, tittel osv.


#64

gajamor sa for siden:

Mitt største problem er at vi har alt for strenge regler for størrelse på innboks, så jeg må hele tiden slette mailer og vedlegg. I tillegg er det en slik auto-funksjon som jeg ikke har klart å slå av, som ikke viser e-poster eldre enn 1 år i innboksen. Heldigvis får jeg opp alt på telefonen. Men når man fungerer best med søkefunksjon, så blir det hele litt tungvint.


#65

Skilpadda sa for siden:

Jeg skulle til å si at jeg sender flere e-poster enn jeg får (og dermed nok er blant dem som bidrar til at alle andre får så mange! :knegg: ) - men det stemmer jo ikke helt likevel. Mye av jobbkommunikasjonen skjer gjennom andre medier enn e-post, en god del av disse trigger varslinger/kopier på e-post også, og ganske mange av disse igjen betyr at jeg må lese noe/sjekke noe/følge opp noe, så at ikke e-post er hovedmediet er forsåvidt irrelevant.

Men jeg blir mye mindre forstyrret av mas og avbrudd enn i f.eks. den forrige jobben min. Mye mindre.


#66

Røverdatter sa for siden:

40-59 om dagen. Men vi bruker skype fremfor Mail på jobb så antall avbrudd er langt større.


#67

mkj sa for siden:

Jeg svarte også dette. Men det er de jeg burde lese. Får sikkert like mange som går i rotemaopen og som plukkes opp når jeg får bruk for dem. Det som bremker ryggen min er eksterne møter. Mens mailene renner inn. Og jeg har også mye annet som skal gjøres. Jeg har slått av den automatiske varslingen når det kommer Mail, det bare forstyrrer.


#68

Trulte sa for siden:

Mail er relativt. Vi har annet "mailverktøy" som genererer henvendelser som om det skulle være mail.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.