Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags kalkulator?

#1

løve70 sa for siden:

Tenkte kanskje jeg skulle kjøpe kalkulator til arvingen til jul. Hun går i 9. klasse, men jeg hadde håpet å finne en som også kan brukes på videregående, stud spes - realfag. Hva er det som brukes nå?


#2

Anne C sa for siden:

Jeg tror det er lurt å vente med å kjøpe kalkulator som man skal bruke på videregående, med mindre man vet om det er Texas eller Casio som brukes der. Jeg har personlig bare brukt Casio kalkulatorer, men jeg vet at mange skoler bruker Texas.

Men at det er greit å ha en litt mer avansert kalkulator enn den man får på skolen er jeg enig i. På Claes Ohlsson har de endel enkel gode kalkiser som ikke er så dyre. Men som klarer å regne ut regnestykker med parenteser osv.


#3

løve70 sa for siden:

Takk for svar :)
Visste ikke at det var forskjell fra skole til skole - da lærte jeg noe nytt i dag også ;)
Casio var greia i min tid også - husker at den jeg hadde kunne programmeres til å løse annengradslikninger - veldig avansert på slutten av 80-tallet. Mener å huske at den også holdt gjennom ingeniørstudiet.


#4

Elise sa for siden:

Jeg ville ikke kjøpt kalkulator nå. De får vel bruke PC når det er ok med kalkulator, slik at man kan bruke den som er på PC-en i stedet for å ha en mer avansert enn skolekalkulatoren (som jeg er enig i at er dårlig).


#5

Stompa sa for siden:

Her får de også kalkulator installert på PC-en når de begynner på vgs, så jeg hadde ikke lagt ned mye penger i en avansert kalkulator til en ungdomsskoleelev.


#6

Bayone sa for siden:

Eldste startet på vgs studiespes nå i høst. De skal ikke ha egen kalkulator, bruker det de får på pc.


#7

løve70 sa for siden:

Da må jeg tydeligvis også finne ut om de trenger kalkulator på videregående. Nå på ungdomsskolen får de ikke alltid bruke laptop.


#8

Anne C sa for siden:

Mine elever får ikke lov til å bruke kalkulatoren på PC under prøver for eksempel. Da skal ikke PCen være åpen med mindre det er er Excel eller GeoGebra. Men de har jo alle fått en kalkulator av skolen når de startet hos oss.


#9

Matilda sa for siden:

På min vgs låner elevene kalkulator, de registreres i bibliotekets base, og er registrert på eleven så lenge de har matematikk. Det er realfagsseksjonen som bestemmer hva slags kalkulatorer som skal brukes.


#10

løve70 sa for siden:

Sånn er det her også - spurte arvingen. Så enten må jeg kjøpe Casio og satse på at den kan brukes på videregående, eller så kan jeg kjøpe en billig som egner seg på ungdomsskolen.


#11

Anne C sa for siden:

Det holder masse å kjøpe en ikke så dyr Casio på CO.


#12

apan sa for siden:

Du kan bare kjøpe en enkel Casio på Clas. De tegner grafer i Geogebra uansett, gjør ikke det på kalk mer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.