~froggie~ sa for siden:
- Madam Mims oppskriftsforum:
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Eplekake
allium sa for siden:
Lag mørdeig, trykk ned i bunnen og langs kantene av en form. Fyll med vaniljekrem og eplebiter (litt faste, syrlige, f.eks. Granny Smith). Gjerne mørdeiggitter på toppen også. Stekes ved ca. 180 grader til den ser ferdig ut... jeg aner ikke hvor lenge, men den skal være pent brun på toppen.
Det fine med denne er at den er best dagen etter. Praktisk hvis du skal ha med på jobben.
Beathe sa for siden:
Kalles eplekake
150g hvetemel
150g sukker
1 ts bakepulver
150g smør
2 egg
3-4 epler
Sukker, kanel, mandler
Bland det tørre, smuldre i smøret.
Tilsett halvvispede egg og rør.
Stryk deigen ut i kakeform (rund, 24 cm)
Skrell og del eplene i båter og legg på deigen.
Dryss på sukker, kanel og evt mandler
Stekes v/ 180 grader i ca 30 min midt i ovnen.
Denne har jeg bakt siden jeg var 6-7 år, og har ALDRI mislykkes :)
Tjorven sa for siden:
Jeg har også bisart lyst på eplekake om dagen.
Oppskriften til Beathe ser jo greit ut så den skal jeg teste. Er det noen flere som har noe å bidra med.
Jeg er en novise på eplekake. Hva slags type eple blir egentlig best?
Veronal sa for siden:
Foretrekker eplekake laget med vanlig sukkerbunn og en haug med sure-sure epler i flere lag + sukker og kanel på toppen.
Nenne sa for siden:
Eplekake med sprøtt lokk
[size=3][/size]
5 epler
Sukker
Kanel
2 ts bakepulver
2 kopper mel (ca. 3 dl)
2 kopper sukker
2 egg
Margarin
[size=3][/size]
Skrell eplene og skjær i båter. Dekk bunnen i en stor ildfast form med eplene. Strø over sukker og kanel. Lag smuldredeig av egg og det tørre. Skjær tynne skiver margarin med ostehøvel og legg over kaka i et tynt lag. Pynt med mandelflak.
[size=3][/size]
Stekes ved 160 grader nederst i ovnen i ca. en time. MÅ serveres varm med vaniljeis.
[size=3][/size]
Jeg har ikke prøvd å bruke smør i stedet for margarin, men det blir jo vanligvis bedre med smør da.
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
Gammeldags eplekake
[size=3][/size]
280 gram smør
280 gram sukker
360 gram mel
4 egg
2 ss vann
4 ts bakepulver
3 syrlige epler, skrellet og skåret i båter
Vaniljekrem, en pakke
100 gram mandler
Kanel
Sukker
[size=3][/size]
Rør smør og sukker hvitt, ha i ett og ett egg, deretter vann og så det tørre til slutt. Ha deigen i en stor springform (28 cm). Klem eplebåter ned i deigen, slik at det blir tett i tett med kanter som står opp. Dryss over kanel og sukker. Smør deretter vaniljekrem over og dryss grovhakkede mandler over til slutt.
[size=3][/size]
Stekes ved 200 grader i ca. tre kvarter. Serveres som den er eller med litt pisket krem.
[size=3][/size]
Tjorven sa for siden:
Da står Beathes kake i ovnen. Den var enklest. Snuppa smattet i hvert fall fornøyd mens vi bakte, og det ser veldig lovende ut.
Isolde sa for siden:
Eplekake av fyrstekakebunn:
125 g smør
125 g sukker/melis
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 ss fløte
6-7 Epler (brukte 8 på tirsdag fordi det var hjemme plukka epler som var små)
sukker
kanel
Rør smør og sukker luftig. Ha i mel og bakepulver. Rør inn fløte.
Smør en form(24cm) og kjevle ut 2/3 deler av deigen slik at den dekker formen og opp på kanten. Skrell eplene og bruk en ostehøvel til å høvle flak av eplene etter 2 epler strør man sukker og kanel osv. Resten av deigen kjevles ut og kuttes i strimler som legges på fyllet i rutemønster. (eller rulles ut og trykkes flat med finger)
stek ved 175°C i ca 1 time til den er gjennomstekt. Bruk nederste rille. Når den er ferdig tas den ut og kjøles ned på rist. Det er lurt å bruke springform.
Tjorven sa for siden:
Da har vi spist en halv eplekake. Beathes eplekake med litt vaniljekesam kan definitivt anbefales. Og den var utrolig lettlagd.
Beathe sa for siden:
:highfive:
Marge sa for siden:
SONJA LEES EPLEKAKE
125 g romtemperert smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 egg
1 ts vaniljeessens
4 epler
Pisk smør og sukker hvitt. Bland egg og vaniljeessens og tilsett smørkremen.
Alt det tørre blandes godt og has forsiktig i . Deigen skal være ganske våt og tykk.
Kakeform Ø24 cm
Steketemp 180 gr i 25 - 30 min midterste rille
Fordel deigen jevnt utover i formen. Skrell epler og skjær i båter. Stikk ned i deigen slik at overflaten dekkes. Dryss 1 ss sukker på toppen.
Stikk en strikkepinne i hjertet på kaken for å sjekke om den er ferdig.
Serveres rykende varm med vanilje- eller kanelis!
Denne synes jeg er nydelig :nam:
turi sa for siden:
Hiver i pærer og jeg, det er kjempegodt!!