Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Får dere *tullete* mail på jobb?

#1

Trulte sa for siden:

Ja, alt fra har noen sett pennen min, til pennen er funnet, noen har rota på kjøkkenet, kjedebrevmail, kloke ordtak etc....

Personlig synes jeg dette er en uting. Å sysselsette 300 mennesker dersom noen har mista en penn? Og så gi beskjed når denne er funnet??


#2

Elisabet sa for siden:

Nei, aldri. Hos oss har vi kun mulighet til å sende gruppemail til mindre grupper i systemet. Mailer som skal gå til alle på en gang, er det kun et par personer som har tilgang på. Hender det er en og annen morsomhet en sjelden gang, men da kun sendt til kanskje alle på vår avdeling (som kun er 6 stk) fra en annen på samme avdelingen.


#3

Input sa for siden:

Haha, nei. Da hadde jeg blitt passe sur. Det verste som dukker opp hos meg er vel folk som ikke skjønner forskjellen på "Svar" og "Svar alle" og trykker sistnevnte på en fellesmail for å fortelle noe til en leder som vi andre ikke har noe med.


#4

tink sa for siden:

Nei, det mest tullete jeg opplever er når folk svarer til alle, for å gi beskjed om de kommer eller ikke på et møte. Vi er nærmere 50 enn 300 da, så det skjer ikke plagsomt ofte heller.


#5

Stompa sa for siden:

Ikke mye, men innimellom får vi mailer der avsender tydeligvis ikke har skjønt at han har sendt til alle ansatte på skolen (ca 350 stk) - eller enda verre, til alle ansatte ved alle de videregående skolene i fylket ( :sjokk: ). Det siste er jo ikke noen krise i seg selv, men i etterkant tar det gjerne av med "svar til alle" fra folk rundt omkring som på en "morsom" måte skal gjøre oppmerksom på tabben, og det er rimelig irriterende. Heldigvis skjer det ikke så ofte; kanskje et par ganger per skoleår.

Eksempel:
[Lærer ved skole lengst sør i fylket]: Har noen sett lamineringsmaskinen?
[Moroklump ved skole minst 10 timers kjøring unna]: Jeg har en stående ved pulten min.
:himle:


#6

celebelen sa for siden:

Nei, det er det fint lite av.


#7

Strå sa for siden:

Det skjer nesten aldri. Sist gang var for et år siden. Det hender at noen bruker "svar alle" helt unødvendig, men det er fint lite av det også. Vi er 4000 i bedriften og 140 i avdelingen. Avdeligsmailen har alle tilgang til, men ingen tør bruke den uten å ha spurt om lov først. Heldigvis.


#8

Maverick sa for siden:

Får en del idiotisk mail, men ikke tullete av typen "hvor er pennen min" nei.


#9

Magica sa for siden:

Nei heldigvis!


#10

Addison sa for siden:

Vi har så og si ikke den type mail lengre, alt går via Yammer, der kan man spørre etter mistede ting og alt mulig annet, i egnede grupper som man selv velger om man vil følge. Veldig God Ting! :nemlig:


#11

Joika sa for siden:

Det hender vi får sånne "oi, se så flink Fredrik har vært da dere", og det er jo greit. Det som ikke er greit er alle de påfølgende mailene med "Gratulerer Fredrik, dette er sååå bra altså!!!", som også må sendes ut til alle. Hjælp!

Ofte da så kommer det en litt småsarkastisk mail fra noen til slutt.


#12

Lykken sa for siden:

Nei, det skjer ikke.


#13

Nenne sa for siden:

Nei, det har jeg aldri fått. Aldri sånt som er sendt til en stor gruppe.

Får jeg en tegneserie eller noe sånt tilsendt, så er det fra noen nære, som har sendt det bare til meg eller et par stykker.


#14

Polyanna sa for siden:

Vi bruker Slack til mer uformelle samtaler, både "vitsetegninger", "jeg har lest en interessant artikkel", "har noen sett..." og "noen som vet hvordan man limer dittendatten inn i Word?"

Funker veldig greit.


#15

Retz sa for siden:

Aldri. Har ikke opplevd å få spam heller.


#16

My sa for siden:

Det har hendt at en eller annen har sendt ut en "god helg"-mail med en treffende pondus-stripe eller noe sånt. Men svært sjelden. Maks en gang per år. Det har også hendt at noen har etterlyst koppen sin, eller minnet på å sette inn i oppvaskmaskina. Men det er ikke noe som skjer jevnlig nei, det er bare unntaksvis. De fleste på jobb får såpass mange mailer at ingen har behov for å fylle på med sånt. Vi er ca 70 ansatte.


#17

banana sa for siden:

Jeg får og sender av og til mail til alle på kontoret (15-20), det kan være oppstramming om søppelberget i søpla på kjøkkenet, eller innsamling til bursdagsgave eller sånne ting. Jeg synes det er helt innafor. Det skjer typisk 5 ganger i året, hvorav kanskje 1 er fra meg. Min fra i år var en sterk oppfordring til å rydde etter seg på kjøkkenet. Den falt i god jord hos andre som irriterer seg, og ble dårlig mottatt hos de som aldri rydder etter å ha tilberedt mat.


#18

Sissel sa for siden:

Nei, aldri - heldigvis.


#19

Hondacrv sa for siden:

Stompa :rofl:

Nei, eg får ikkje slike. Det er over 160 tilsette, så det skulle tatt seg ut om det vart ein vane å skrive slike. Av og til spam, men då er det i alle fall retta inn mot undervisningsetaten.


#20

Mex sa for siden:

Det hender at noen sender ut en "det er fredag ... " morsomheter, men da bare til de som sitter på samme kontor.
Ellers heldigvis lite tullemail som går ut til alle.


#21

Lavender sa for siden:

Egentlig ikke, vi er 5000 på Alle mailen, så folk vet bedre. Men det er noen få som bruker reply all på kalendersvar, og det er litt komisk.


#22

Neket sa for siden:

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg tror ikke det engang er mulig å sende til alle i firmaet selvom man skulle hatt aldri så lyst. Globalt er vi 130 000, så det er kanskje like greit. :humre:

Vi har Yammer, ser ut til at folk får utløp for sånt på All Company gruppen der.


#23

Robyn sa for siden:

For noen år tilbake gikk det en eviglang korrespondanse på jobben hvor en uheldig person hadde sendt ut en e-post til feil Mail-gruppe som jeg var en del av. Den ene mailen var jo grei nok, mens de 20 neste «svar alle» svarene var rimelig utidig. Det startet med gjentakende svar for å påpeke at e-posten var sendt til feil gruppe/folk. Etter en del av disse meldingene begynte andre å svare at folk måtte slutte å bruke «reply all» på svarene, disse brukte også «reply all». Og da måtte jo noen selvsagt påpeke dette også, og ja, «reply all» ble brukt da også. :gal:


#24

Daisy sa for siden:

Nei aldri.


#25

Guava sa for siden:

Veldig lite sånt heldigvis.


#26

Candy Darling sa for siden:

Nei. En del tull og tøys på Snap-grupper og en og annen messengergruppe. Større sosiale saker er på den interne Face-siden, og kun "offisielle" firmasaker på mail (inkludert runde bursdager og slikt).


#27

Blondie sa for siden:

Nei, ikke om fjaseting eller kjedebrev. (da hadde jeg faktisk tatt det opp).

Det hender dog ganske ofte at kolleger svarer alle når de svarer sjef som sender fellesmail, det hender det at jeg irriterer meg såpass over at jeg bedriver voksenopplæring. :knegg:


#28

Maverick sa for siden:

Ja, hjelpes, messengergruppene er jo i en helt egen liga. De bør aldri gjøres offentlig, foråsiresånn.


#29

Snippa sa for siden:

Ja, det detter inn noen få i uka, dessverre.
Vi er ca 550 ansatte, og sitter i 5 etasjer, så det er rimelig unødvendig å sende ut sånt til alle.


#30

Skilpadda sa for siden:

Nei, sånt bruker vi Slack eller god, gammeldags roping i gangen til. :jupp:


#31

Maverick sa for siden:

«HVEM HAR STJÆRT PENNEN MIN?» :ropert:


#32

Elise sa for siden:

Der jeg jobber nå, er det lite av det, og lite bruk av adressebokens "alle ansatte på ..." Der jeg jobbet tidligere var det sikkert 10 mail i uka hvor jeg tenkte NEEEEEEEEEEI JEG TRENGER IKKE DENNE MAILEN!

Litt uvettig bruk av "svar til alle" har vi fortsatt, og førstelinjemailen blir alltid videresendt uten å fjerne 700 mottakere, så det blir mye scrolling før man kommer til mailen (som oftest er uinteressant).


#33

Ruslebiffen sa for siden:

Alt for lite fjas. Vi burde fjase mer! :danse2:

Neida. Joda. Neida. :hehehe:


#34

GinaK sa for siden:

Haha, nei. ikke noe fjasing hos meg heller.


#35

Fluke sa for siden:

Joda, det hender vel. Men hører til unntakene og jeg syns der er litt festlig når det skjer at en stakkar sender til [email][email protected][/email] og så raser det inn med svar til alle om "please remove me from this list" og lignende frem til IT får stoppet det. Sist gang det skjedde (skjer sånn toppen to ganger i året) var det en som hadde skrevet "I am Geronimo! " som svar på en sånnen før det ble stengt. Jeg lo godt i grunnen. :knegg: Vi er mange tusen ansatte rundt i hele verden, og jeg føler veldig med de som dummer seg ut her -og er alltid glad for at det ikke er meg.

(Skjønner ikke hvorfor vi ikke har sånne gruppe-mailer under administrasjon/sensur egentlig)


#36

millact sa for siden:

Det hender, men det er ikke ofte og kun fra en person.


#37

Che sa for siden:

Nei - med mindre noen i landskapet går fra pc’en sin ulåst. Da kan man nesten vedde på at man sender ut epost, har merksnodige avtaler i egen kalender eller har skjermbildet snudd....


#38

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er supert med en kanal for fjas og spas og mer uformelle ting, da! Vi sitter mange steder, så det er fint å "prate" om løst og fast et sted.


#39

Frøken Frøken sa for siden:

Nettopp!
:knegg:

For et par måneder siden fikk jeg plutselig mange mail fra kollegaer som ville komme på den gratis spinningtimen med etterfølgende øl-bong på den lokale puben, som jeg skulle arrangere.
En moroklump hadde visst sendt en mail fra min konto mens jeg var til lunsj...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.