Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Belgiske trøfler

#1

Palmen sa for siden:

jeg ELSKER Jacobs belgiske trøfler med kakaostrø. Problemet er jo at de er lagd av dritt. Palmeolje, sukker, tørrmelk og kakao lissm. Det må da kunne gå an å lage noe hjemme som smaker like godt, men som har de gode råvarer i seg?

Kan noen tipse meg om en suuuupergod oppskrift please?


#2

Malama sa for siden:

Jeg lager trøfler til jul hvert år, ikke helt som Jacobs men sannelig gode og ikke noe skumle greier

Jeg kjøper gooood mørk kokesjokolade. Smeltes i fløte. Det er 200 gr sjojolade på 1 dl fløte (og på 1,5 og litt søtning om du bruker sukkerfri sjokolade som jeg gjør til min mor)
Dvs, det er det i den oppskriften jeg først fant og brukte, og hvert år sliter ekstremt med å finne igjen, alle andre har litt andre forhold og mange har smør. men som det sto i den jeg leste første gang, ekte trøfler har ikke smør, da er det... et eller annet annet.

I alle fall. Koke opp fløten, trekke av pakken, ha i opphakket sjololade og røre til det smelkter, avkjøle i kjøleskap.

Jeg deler det i tre og lar en være naturell, en har jeg dråper av apelsinessens i og en får mint.

Jeg har pleid å ha det i en skål og så sitter jeg og tar opp passe biter med en sjhe og ruller i kakao, men jeg har nå i år tenkt å prøve noe jeg har lest om å ha e vid nok form, dekket med plastfolie så det blir et passe tykt lag, avkjøle, løfte ut og dele opp.

Og rulle i kakao. Eller for all del, det foreslås kokos, kakestrø. chili, nøtter.... jeg holder det enkelt.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg kan tipse om å ha en liten dæsj usaltet smør også i, selv om trøfler egentlig ikke skal ha det. Jeg synes konsistensen blir mer fløyelsmyk av det. Kjøp sjokolade av god kvalitet. Jeg liker Jacobs sjokoladetrøfler, men de hjemmelagede er bedre.


#4

Karamell sa for siden:

Dette kan kanskje jeg også lage. :lever sukkerfritt:


#5

Malama sa for siden:

Ja, jeg lager jo altså en batch sukker fritt hvert år, men da jeg brukte samme forhold mellom sjokolade og fløte som med sukker ble de harde, og jeg googlet og lrte alts mer fløte og litt flytende natren har jeg brukt siden og da blir de mye bedre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.