Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips meg om sukkerfri jul

#1

Karamell sa for siden:

Jeg har utviklet posttransplantasjonsdiabetes og har etter en infeksjon nå nettopp alt for høyt langtidsblodsukker. Nå lever jeg lavkarbo og blodsukkeret er fremdeles en god del over grensen. Derfor har jeg ikke bakt noe.

Men om jeg kan tipses om litt gode ting å lage som funker med kunstig søtning og 86 % sjokolade og sånn, så blir jeg glad. Da kan jeg kanskje gidde å lage noe til de andre også. :knegg: (Ingen av de andre er så glad i julebakst da).

NB, det kompliserende er at jeg også har nøtteallergi, men tåler peanøtter og cashew (Har også allergi mot en del frukt, men de spiser jeg jo ikke uansett).


#2

Isa sa for siden:

Tåler du mandler?

Jeg fant en oppskrift på Sarah Bernard, lavkarbo som jeg har planer om å teste.
www.lindastuhaug.no/2016/12/01/sarah-bernard-sukker/


#3

GinaK sa for siden:

Skulle også inn og tipse om nettsiden til Linda Stuhaug. Hun har akkurat gitt ut en bok så ta en titt i den også.


#4

ingling sa for siden:

Kan du ha bittelitt eple? Jeg har laget "cashipan" søtet med litt eplemos, det blir veldig godt. Berit Nordstrand har også en del oppskrifter på sine sider med mørk sjokolade og lite søtning.


#5

Karamell sa for siden:

Tåler ikke mandelbunn, trodde det ett år, men reargerte på Sarah Bernhard. :skuffet:

Jeg tåler ikke epler pga allergi, men kan spise det om det er kokt. Men jeg skal ikke spise frukt pga sukkeret. Bittelitt i en kake er nok muligens innafor. Jeg har ikke målt blodsukker hjemme i mer enn to uker.


#6

ingling sa for siden:

Det er kokt, da. Jeg tåler heller ikke ukokte epler, ikke så mye kokte heller. Men ser fruktsukkerproblemet.


#7

trøtt sa for siden:

Du kan bytte ut mandler med nøtter du tåler i nøttebunn.


#8

kamp sa for siden:

Send meg mailen din skal jeg sende over oppskriftsboken jeg har laget med lavkarbo godis


#9

Joika sa for siden:

Jeg spiser pesto og parmesan i stedet for godis. :knegg:


#10

Karamell sa for siden:

Takk! :D Har sendt deg en prikk.

Jeg spiser en del også ost jeg også, merker jeg. Pesto er dumt pga pinjekjerner = tydeligvis en nøtt.


#11

Syrinx sa for siden:

Gelegodteri på sukkerfri saft


#12

Gerbera sa for siden:

Boka til Linda Stuhaug har endel oppskrifter, men den er vel ikke i salg før på nyåret. Ellers ligger vl det meste på bloggen hennes.


#13

gnuri sa for siden:

Ikke bakst da, men i går lagde jeg kakao med 2 ss kakaopulver 5 dl lettmelk og 8 suketter. Ble veldig godt . Hadde litt krem med ørlite sukker i oppi


#14

Karamell sa for siden:

Fine tips her. Keep `em comming!

Kan man lage noe moro av peanutsmør?



#16

Bokormen sa for siden:

Ostekake (kan lages i porsjonsform), panna cotta og andre desserter på melk/fløte blir like gode med sukkererstatning. :) ikke akkurat det du spurte om, men greit å ha dessertmuligheter. :jupp:


#17

Karamell sa for siden:

Veldig greit. :jupp:


#18

IOA sa for siden:

Denne bloggen anbefales! Hun har en datter med diabetes, og har gode alternativer syns jeg.


#19

Susse sa for siden:

Jepp, det er topp til f.eks cookies. Google det så finner du oppskrifter.

Jeg lever moderat lavkarbo og bruker masse fra Fitfocuse. Datteren hennes har diabetes og hun har også regnet ut karbohydrater på endel av oppskriftene sine. Elsker pepperkakecookiesene hennes.


#20

Karamell sa for siden:

Takk for gode tips!


#21

Che sa for siden:

Bountykuler kan lett lages med sukrin som søtning.


#22

Skilpadda sa for siden:

Kuler av chunky peanøttsmør (vi bruker den organiske av bare peanøtter og bittelitt salt) dyppet i mørk sjokolade synes jeg er veldig godt. Kan evt. søtes, i alle fall hvis du skal bruke 87 % sjokolade (jeg pleier å bruke 70).


#23

tink sa for siden:

Jeg kan bare komme med stor sympati og støtteerklæringer. Det var ikke meningen å "like" HI uten heiarop.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.