Jeg har utviklet posttransplantasjonsdiabetes og har etter en infeksjon nå nettopp alt for høyt langtidsblodsukker. Nå lever jeg lavkarbo og blodsukkeret er fremdeles en god del over grensen. Derfor har jeg ikke bakt noe.
Men om jeg kan tipses om litt gode ting å lage som funker med kunstig søtning og 86 % sjokolade og sånn, så blir jeg glad. Da kan jeg kanskje gidde å lage noe til de andre også. :knegg: (Ingen av de andre er så glad i julebakst da).
NB, det kompliserende er at jeg også har nøtteallergi, men tåler peanøtter og cashew (Har også allergi mot en del frukt, men de spiser jeg jo ikke uansett).
Kan du ha bittelitt eple? Jeg har laget "cashipan" søtet med litt eplemos, det blir veldig godt. Berit Nordstrand har også en del oppskrifter på sine sider med mørk sjokolade og lite søtning.
Tåler ikke mandelbunn, trodde det ett år, men reargerte på Sarah Bernhard. :skuffet:
Jeg tåler ikke epler pga allergi, men kan spise det om det er kokt. Men jeg skal ikke spise frukt pga sukkeret. Bittelitt i en kake er nok muligens innafor. Jeg har ikke målt blodsukker hjemme i mer enn to uker.
Ostekake (kan lages i porsjonsform), panna cotta og andre desserter på melk/fløte blir like gode med sukkererstatning. :) ikke akkurat det du spurte om, men greit å ha dessertmuligheter. :jupp:
Jepp, det er topp til f.eks cookies. Google det så finner du oppskrifter.
Jeg lever moderat lavkarbo og bruker masse fra Fitfocuse. Datteren hennes har diabetes og hun har også regnet ut karbohydrater på endel av oppskriftene sine. Elsker pepperkakecookiesene hennes.
Kuler av chunky peanøttsmør (vi bruker den organiske av bare peanøtter og bittelitt salt) dyppet i mørk sjokolade synes jeg er veldig godt. Kan evt. søtes, i alle fall hvis du skal bruke 87 % sjokolade (jeg pleier å bruke 70).