Noen som har laget det? Vi har nettopp kjøpt oss sous vide og vil gjerne prøve ribbe i den nå i helgen. Mannen har kjøpt ferdigkrydret ribbe på Meny, som allerede er vakuumpakket (som man kan putte i ovnen). Trenger vi å vakuumpakke den med sous vide pose da?
Nei, du trenger ikke vakuumpakke den på nytt nei, hvis den allerede er vakuumpakket. Har ikke laget akkurat ribbe, men bortimot det meste annet av kjøtt. Vi har til og med også brukt helt vanlige "ziplock"-poser (de fra Ikea), og klemt ut så mye luft som mulig, og det funker det også. Bare at det kanskje må stå litt lenger. Så bare sleng den oppi slik den er.
Fortell gjerne om resultatet! Har du tenkt til å gjøre en innsats for sprø svor etterpå? Evt hvordan?
Jeg har fått det servert en gang, og selv om intensjonen var god, ble resultatet litt feil. Alt annet den samme kokken har servert sous vide har vært utmerket, men jeg syns ikke det egner seg for ribbe.
Så supert! Det var det vi håpet! Ja, vi putter den i ovnen i 20-25 min før servering. Svoren popper nok ikke etter hva jeg har lest, men den kan fint bli sprø. Vi tester ut. Skal gi rapport :jupp:
Vi prøvelagde sous vide ribbe igår. Jeg syntes ikke det ble så veldig godt, selv om vi stekte den 30 minutter i ovn etterpå. Det ble veldig fett, det renner av mye mer ved konvensjonell steking.
Alt annet kjøtt pleier bli bra med sous vide, men jeg har bedt pent om å få slippe å spise dette på julaften.
Mannen har ribbe i fotbad (min betegnelse på gryta med vann som står på benken) as we speak. I følge diverse oppskrifter på nett, skal dette være den ultimate måten å lage ribbe på, men siden jeg ikke spiser ribbe, kan jeg vel egentlig ikke uttale meg.
Jeg kan komme med en konklusjon når mannen har prøvesmakt. Dette er et lite prosjekt, i forkant av vår aller første julefeiring her hjemme noensinne. Mannen har stekt ribbe i vanlig ovn en gang tidligere, så fallhøyden er stor her. :knegg:
Jeg må si jeg synes langsteking i ovn er bedre. Vi fikk servert sous vide ribbe i fjor, og før jeg visste hvordan den var tilberedt så trodde jeg de hadde vært skikkelig uheldige med den. Jeg er enig i at mye mer av fettet stod igjen på ribben, og det var "dissete". Konsistensen på kjøttet var heller ikke "rett".
Måtte stå 45 minutter i ovnen, høyt, og på varme godt over 250, men svoren poppet til slutt. Veldig saftig, stykkene med mye kjøtt og lite fett ble heller ikke tørre. Nå lå ribba i sous vide'n i rundt 30 timer. Jeg noterte meg at han syntes det var godt, men han var ikke over seg av begeistring, mens svigerfar, som fikk en prøvebit levert til seg, var særs fornøyd. :knegg:
Mannen er dog ikke sikker på om han går for denne varianten på julaften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.