Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kongehuset og arverekken

#1

amo sa for siden:

Hva, om atte kongen og prins Håkon døde i dag, hvem hadde da fått kronen? Ingrid er jo ikke myndig......Det lurer 13 åringen på i dag. :o


#2

Teofelia sa for siden:

Ingrid, men under en eller annen form for verge/stedfortreder.


#3

amo sa for siden:

Takk, vi ser på sesong 2 av "The Crown" :knegg:


#4

Nabojenta sa for siden:

Ari Behn. :nemlig:


#5

celebelen sa for siden:

Da spørs det om ikke veien hadde vært kort til republikk.


#6

Esme sa for siden:

Eller så hadde CIHagen prøvd å skrike seg til den jobben også.


#7

Serafin sa for siden:

Nå lo jeg høyt. :knegg:


#8

Serafin sa for siden:

Noe Lillesøster lurte fælt på en dag her, var hva hadde skjedd hvis kronprinsen hadde fått bare et barn, og det barnet hadde autisme slik som Storebror? Hadde det barnet fått være konge da?

Jeg greide ikke svare henne skikkelig. :knegg:


#9

Inagh sa for siden:

Det har faktisk jeg tenkt på også, hva om førstefødte/tronarving har Down Syndrom, eller noe annen form for spesielle behov. :humre:


#10

Skilpadda sa for siden:

Det er jo et kjempegodt spørsmål som illustrerer en av grunnene til at man ikke kan drive med sånn monarkigreier.


#11

gajamor sa for siden:

Grunnen til at danskene endret loven, slik at Dronning Margrethe kunne få overta tronen, er at den ellers ville gått til arveprins Knud. tosommerfugle.blogspot.no/2009/06/ligestilling-en-gang-til-for-prins-knud.html

Karl II av Spania var multifunksjonshemmet, men fikk regjere (med hjelp av sin mor), fordi alternativet var krig: no.wikipedia.org/wiki/Karl_II_av_Spania


#12

løve70 sa for siden:

:knegg:


#13

Joika sa for siden:

Men hadde Eli blitt dronning da? Hadde hun fått på seg kronen tror du?


#14

Tjorven sa for siden:

Dette var jeg ikke klar over. Veldig interessant lesning.

Jeg forsøkte å lese meg opp mer om arveprins Knud, for å få bedre innsikt i «hvor dårlig stilt» han var. Men det var ikke så enkelt. Og det er kanskje greit nok.


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Ungen min fikk tidenes trassanfall på kjøpesenter i dag. Idet jeg også var i ferd med å begynne å grine kom Carl I Hagen hoppende til unnsetning, i heisen vi var i. Han var helt konge og reddet situasjonen, og har definitivt min stemme ved neste monarkvalg. :nemlig:


#16

Nessie sa for siden:

:knegg:


#17

Esme sa for siden:

Pøh. Han stod der sikkert bare for å plukke opp noen tips for å perfeksjonere trassanfallene. Han ble trassanfallfaglig imponert over ungen rett og slett.


#18

Pappalille sa for siden:

Trassanfallfaglig. Årets ord. :knegg:


#19

Billa sa for siden:

Litt fint, tross alt, å se at folk har "litt" fler fasetter enn det som presenteres i media;)


#20

D'Arcy sa for siden:

Da må hun ialle fall lære seg å manøvrere på Slottsplassen først. Øvelseskjøring med en eller annen gardist og L på bilen :knegg:


#21

Niobe sa for siden:

Fått på seg? Hun har jo plass til tre tiaraer. I høyden. Da snakker vi dronning.


#22

Strå sa for siden:

I tillegg til at å presse et barn inn i en såpass stram rolle som arveprinsesse/kronprins osv. umulig kan ses på som barnevennlig.

Du driver med utseendepress. Stakkars Ingrid Alexandra, skal hun ikke få velge frisyre fritt en gang. :eek:


#23

Heilo sa for siden:

Jeg er republikaner, bl.a. av hensyn til de kongelige og ikke minst barna. :nemlig: Verdens mest kjente republikk driver dog ikke god reklame for hva slags typer statsoverhoder man kan få ved valg, da...


#24

amo sa for siden:

:knegg:


#25

Tjorven sa for siden:

Nei, det er jaggu meg sant. Av og til mister jeg fullstendig troen på demokratiet, og dagens situasjon i USA er et godt eksempel på det. "Folk flest" vet rett og slett ikke sitt eget beste.

Jeg velger meg Kong Harald fremfor Trump når som helst, gitt.


#26

Bluen sa for siden:

Folk strides nok litt om hvor langsom han var, ser det ut til. Han hadde i det minste kone (en kusine, selvsagt) og tre barn, så helt galt var det kanskje ikke. Fra Wikipedia:


#27

Tallulah sa for siden:

Nå er det ganske mange andre alternativer til kongedømme enn topartistat med all makt til presidenten da.


#28

Skilpadda sa for siden:

Ikke sant? Det er jo mye mer nærliggende å tenke seg at Norge kan bli en republikk med en president som har samme funksjon som kongen har i dag. Som de har det på Island, for eksempel. (Eller i Tyskland eller Frankrike, for den del.)


#29

Polyanna sa for siden:

Ikke sant? De aller fleste land i verden har republikk i ulike former, og klarer det helt finfint. Jeg liker "president til stas"-modellen best. :nemlig:

Tenk på Island! 300 000 mennesker eller hva det er, og så klarte de å komme opp med Vigdis Finnbogadottir!

(Og fin anekdote om Hagen. Samme hvor irritert man kan bli på folk i rollen de har/tar/velger å spille, så er Folk Folk, og de fleste har noe mellommenneskelig fint når man treffer dem 1-til-1. Tross alt)


#30

Polyanna sa for siden:

Prins Knud var vel heller "enkel" enn funksjonshemmet, var han ikke? Det er da en del monarker som har vært på den enkle siden, uten at det har plaget dem nevneverdig. (Noen vil påstå at det også gjelder vår konge for tiden, men han ser da ut til å klare seg helt fint).

(Men jeg hadde ikke fått med meg at Danmark altså fortsatt har en tronfølgelov som foretrekker en mannlig tronfølger. Altså, hvis det er en storesøster og en lillebror, så arver han tronen. Ganske forhistorisk! Eh, vel det gjelder kanskje hele institusjonen)


#31

Candy Darling sa for siden:

Amen, sister. :nemlig:


#32

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Det de kjører der borte er dog en tidlig alphatestversjon av demokrati, som har blitt patchet og hacket ganske på men fortsatt med den samme bugfylte kjernen i bunnen.


#33

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Vi har ikke sett noen tilsvarende innavlede monarker siden. Og kanskje ikke før heller (med mulig unntak av enkelte egyptiske faraoer, siden det tidvis var skikk og bruk for dem å gifte seg med sine egne søstre.)


#34

Nenne sa for siden:

Jeg tror til og med jeg kunne gått for Ari Behn fremfor Trump faktisk. :humre: Men nå er jo han ute or soga da, uansett.

#35

goldnugget sa for siden:

Hvis kongen dør, hva blir dronning Sonja da? Hvis kronprinsen blir konge og kona hans dronning? Dronning 1 og 2?:D

Dette fikk jeg spørsmål om i dag fra 11-åringen. Jeg kan for lite om monarkiet:o


#36

Lykken sa for siden:

Si ikke det, kanskje de gjør som hans foreldre, gjenforenes etter noen år. Og da blir det kanskje en ny pilgrimsferd og bryllup skal du se, i alternativ stil.


#37

Tallulah sa for siden:

Hun blir kongemoren dronning Sonja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.