Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager du ribbe?

#1

kamp sa for siden:

Som overskriften sier: hvordan lager du juleribba?


#2

Niobe sa for siden:

Langtidssteker i ovn på lav varme, og så en runde på høy varme/grill når svoren skal bli sprø.


#3

GinaK sa for siden:

Jeg lagde ribbe forrige helg og fulgte som vanlig rådene fra Matprat.


#4

Myria sa for siden:

Jeg lager den som Niobe. Jeg liker NRK sin oppskrift.


#5

Joika sa for siden:

Salter og ruter kvelden før, så langtidsteker jeg den i åtte timer med en runde varmluft på slutten. Alltid tynnribbe.

Metode 1. Den blir FANTASTISK god.

hobbykokken.no/2014/12/20/juleribbe/



#7

Sissel sa for siden:

Denne bruker jeg også, den blir knallgod, utrolig mør og smakfull.



#9

Candy Darling sa for siden:

Saltlake fra kvelden før, også langtidssteking. Jeg har endelig fått dreisen på den ribba. :stolt:


#10

Frøydis sa for siden:

Jeg bruker ca Hellstrøms oppskrift.


#11

Elisabet sa for siden:

Ribba (ferdig krydret fra butikken, så må legger med krydder før om den ikke er krydret på forhånd) legges med svoren ned i langpanna på en seng av maldonsalt kvelden før i kjøleskapet. Også maldonsalt på toppen, samt ribba gnis også inn med rikelige mengder ristet og knust pepper. Du bare varmer pepperkorn i stekepanna og rister/røre litt og du hører pepperkorna "popper". Når de er ferdige så knuser jeg dem i morter.

Morgenen etter skylles forma, børster litt salt av ribba, gnir inn med ny ristet pepper og litt finkornet salt/knust maldonsalt. Legger litt oppkuttet løk, gulrøtter og uskrellede hvitløksbåter i bunn av langpanna. Legger ribba med svoren opp i langpanna og fyller på litt varmt vann i bunnen ved grønnsakene. Putter i ovnen på 100 grader i 7 timer (uten varmluft). Legger folie løst på toppen etter halve tiden. Tar ut ribba (og heller av en del av krafta til sausen), og skrur opp ovnen på 250 grader med varmluft og putter inn ribba når ovnen er varm nok, og skrur temperaturen ned til 225 grader med varmluft. Setter da ribba litt høyere i ovnen. 20 minutter etter da har man verdens beste ribbe med perfekt svor. :nam:


#12

celebelen sa for siden:

Gir den til mannen, og får den ferdig stekt med sprø svor. :nemlig:


#13

My sa for siden:

:knegg:

Tror det er framgangsmåten til MatPrat vi har brukt her. Salt og pepper og ruting av svor kvelden før. Klump med folie under midten, vann i panna, folie over, ei stund på én temperatur, til den har "blåst seg opp". Deretter ei stund på en annen temperatur, uten folie (husker ikke tid og temperatur, finner det på matprat eller andre steder). Grill til slutt, hvis ikke all svoren har "poppet".

Har ikke tradisjon for saus, bruker bare ribbefettet/sjyen som havner i panna, til å ha over potetene.

Må ha rikelig med ribbe, fordi det som er enda viktigere er å ha kald ribbe i lefse neste dag.


#14

Strå sa for siden:

Der var den. Denne ser ut som suksessoppskriften jeg fulgte sist gang jeg lagde god ribbe for cirka ti år siden. Etter katastrofen for to år siden blir det denne jeg skal følge når Heltens bursdagsmiddag lages i romjula. Det går år og dag mellom hver gang det serveres svineribbe der jeg er, så vi/jeg kommer aldri til å få rutine på det. Tusen takk! :takker:


#15

Tjorven sa for siden:

Mannen min lagde helt fantastisk ribbe i helgen som var. Den ble puttet inn i ovnen kl 9 om morgenen, og ble servert kl 16.30. Da med helt perfekt poppet svor (undergrillelement helt på slutten av steketiden).


#16

Floksa sa for siden:

Jeg bestiller to smågris i april, de leveres tidlig i juni. Hele sommeren steller jeg med dem og fôrer dem med alskens godsaker. I oktober slaktes de og henger til mørning i ca en uke, deretter parterer jeg og den beste ribba merkes "juleribbe". Den tas opp av frysen 22 desember, rutes saltes og peppres. Så settes den i ovnen på passe temperatur, passe lenge til den er passe ferdig. Det pleier å passe godt med når vi skal spise :knegg:


#17

gnuri sa for siden:

Denne prøvde vi, og jeg har aldri fått så god ribbe noen sinne. Tusen takk :klemme:


#18

Nessie sa for siden:

Jeg sender mannen på kjøkkenet :nemlig:


#19

Joika sa for siden:

Så bra!! Den har gått sin seiersgang igjennom familien her og. Det enkle er ofte det beste, sier jeg altså. :jupp:


#20

Magica sa for siden:

Langtidsstekte den, ca fra 10-16. Ble super!



#22

Geitrams sa for siden:

Vi hadde ribbe i dag, utrolig saftig og sprø svor.
Ribba ble rutet og krydret med salt og pepper for tre dager siden. Så fikk den en time i dampovn på full damp, 100 grader. Deretter 120 grader varmluft i 4 timer og en halv time med 200 grader. Til slutt en liten runde under grillen til svorne poppet.


#23

Gerbera sa for siden:

Vi hadde julaften hjemme for aller første gang i år, og mannen brukte denne oppskriften, til stor suksess. Til og med svigerfar, som feiret jul borte for første gang på 71 år, roste ribba opp i skyene. Det var moro.


#24

Malama sa for siden:

Jeg serverer ribbe 1. juledag siden vi har pinnekjøtt julaften. Ofte med mine foreldres om gjester. Kombinert med at minstesøster har bursdag. Derfor bare salt (mamma tåler ikke pepper) og inn i ovnen etter frokost på ikke så høy varme, eler jo høy først med folie så den blåser seg opp, og så ned på lavere enn hva matprat sier så står den der og koser seg til gjestene bursdag (ikke så mange som til de andre ungene, men noen kommer nå) har dradd, sa setter vi på poteter og ordner surkål og annet tlbehør og skrur opp varmen så svoren blir sprø. På dette tldspunktet henter jeg pappa inn på kjøkkenet og ber om at han tar seg av det med svoren, og til gjengjeld får jeg da også kjøttet ferdig oppdelt og lagt på fat :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.