Tallulah sa for siden:
Ja, noen erfaringer? Tenkte å sette lussekattdeig i morgen kveld, bake ut, sette i kjøleskapet og poppe i stekeovnen onsdag morgen? Funker det? Jeg vil ikke stå opp tidlig nok til etterheving. :gjesp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Ja, noen erfaringer? Tenkte å sette lussekattdeig i morgen kveld, bake ut, sette i kjøleskapet og poppe i stekeovnen onsdag morgen? Funker det? Jeg vil ikke stå opp tidlig nok til etterheving. :gjesp:
Pamina sa for siden:
Kan kanskje funke om du setter dem i kald ovn?
Har stort sett latt kaldhevde deiger stå på benken 20-30 minutter før jeg har satt dem i ovnen. Det er noe med å vekke gjæren litt langsomt.
Tallulah sa for siden:
Hm, kanskje det kan funke. Men da må jeg jo stå opp tidlig igjen. :knegg:
Nextlife sa for siden:
Ikke kald ovn til gjærbakst, da blir de tørre.
Jeg ville tatt de ut av kjøleskapet og satt de over oppvaskkummen med varmvann mens ovnen blir varmi for litt boost til hevingen.
Pamina sa for siden:
Hvis du har dampovn kan du bruke dampmerke 1 og kald ovn.
Lavender sa for siden:
Godt forklart, men de må varmes 30 min.
trinesmatblogg.no/2016/12/12/kaldheving-av-sot-gjaerbakst/
Tallulah sa for siden:
Ingen dampovn. Bare en bråkebøtte av en billigsak fra Ikea. :mumle:
Men er det slik at jeg like gjerne kan heve deigen på benken? Eller blir lufttemperatur for heftig for søt gjærbakst?
Hva er best? Heve over natten, rulle ut, heve, steke, eller kan jeg i det minste lage deig, rulle lussekatter, heve i kjøleskap, sette på benken, steke?
Tallulah sa for siden:
Ja, så den, men hun baker den ut dagen etter også, så da må jeg jo stå opp minst halvannen time før vanlig tid og det orker jeg i-hi-hi-hikke! :sutre: Hun sparker jo egentlig bare tiden det tar å blande deigen, i og med at hun først hever 30-60 min, deretter etterhever.
Nextlife sa for siden:
Gjør som jeg sa, da får du sove så lenge som du pleier, bare hev over damp mens ovnen blir varm. :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Gjør som jeg sa, da får du sove så lenge som di pleier, bare hev over damp mens ovnen blir varm. :nemlig:
Jeg gjør det slik når jeg skal ha ferske kanelboller med meg på jobb, funker veldig bra. Jeg har forresten også gjort det med sånn stor bollefoccacia, dog det gikk også superflott.
Man blir hyllet når man stiller med rettfraovnenfersk gjærbakst på morgenkvisten.:D
Tallulah sa for siden:
Ok, står opp, fyller vasken, setter brettet over, går i dusjen og blir supermom. I morgen. :nemlig: Takk, nextlife! :blomst:
Madicken sa for siden:
Kaldkvele. :giggle:
Tallulah sa for siden:
Googlet dette igjen, og fant min egen tråd fra i fjor. Tror jeg da bakte ferdig på kvelden og varmet opp i ovn dagen etter. :gruble:
Observatøren sa for siden:
Hvis du orker et 2,5-3-timersløp nå i kveld, kan du få de ferskeste mykeste lussekattene i morgen tidlig uten å stå opp tidligere;
krem.no/hjem/lussekatter-tangzhong/
Tallulah sa for siden:
Njæ, har prøvd meg på tangzhong, og syns ikke forskjellen ble så innmari stor. Også drepte den seige deigen nesten kjøkkenmaskinen min. :sjokk:
Men nå står det vanlige til heving! Satser på å varme opp i ovnen i morgen tidlig igjen. :knegg:
Storm sa for siden:
Det kaller jeg supermom, altså! :imponert:
Tallulah sa for siden:
Takk Storm! :kry: Jeg trodde et øyeblikk jeg måtte lage dem med cayennepepper, men det viste seg til slutt at REMA hadde safran. :humre:
veobra sa for siden:
Jeg har noen ganger satt bollene i ovnen for en boost. Mens ovnen varmer seg gir jeg bollene ca 2 minutter. Da setter hevingen i gang. Så steker jeg dem når ovnen er varm nok
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.