Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en vidunderlig oppskrift på rødkål?

#1

Nabojenta sa for siden:

Vi skal til min bror på julaften, og jeg har sagt jeg kan lage rødkål. Har derfor lyst til å komme med en rødkål som gir smaksløkene en orgasmisk opplevelse. :hehey:

Noen som kan hjelpe?


#2

Tjorven sa for siden:

Den vi kjøpte på Rema var god. Grimstad tror jeg den het.

Men det var kanskje ikke helt det du spurte etter? Det er enkelt, da.


#3

Nabojenta sa for siden:

Nei, Grimstad holder ikke. Må ha hjemmelaget på julaften. Den jeg pleier å lage har epler i, men jeg vet det finnes mange oppskrifter å leke seg med.



#5

Tallulah sa for siden:

Ja! Jeg lager en med portvin. Skal se om jeg finner oppskriften igjen.


#6

Nenne sa for siden:

Den må lages på dansk vis med rispsaft! :nam:


#7

Nabojenta sa for siden:

Det hørtes godt ut. Har du oppskrift?


#8

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg. :)

Rødkål
1 stk rødkål (750 g)

2 ss sukker

4 dl ripssaft

1 ts salt

40 gr smør

Rødkålen deles i fire deler, og stokken skjæres vek. Kålen snittes fint og has i en gryte med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smøret i ca. 10 minutter.
Så tilsettes ripssaften og vann, som knapt dekker kålen. Kålen kokes ved svak varme i ca. 1 time.
Hvis kålen koker tørr, tilsettes mere saft og vann.

Når kålen er mør smakes til med litt salt.


#9

Nenne sa for siden:

Denne er utrolig god til svinestek/ribbe/fleskestek, men serveres også til helstekt and.



#11

Nabojenta sa for siden:

Blir sulten av å lese her nå. Selv om jeg egentlig er stappmett.

Husker noen snakket en gang om en rødkål med kandisert rødløk i. Tror jeg. Noen som kjenner til den?




#14

Galathea sa for siden:

Jeg lagde etter dansk oppskrift til and i fjor, tror den var ganske lik Nenne sin - kjempegodt!


#15

Tangerine sa for siden:

Vi lager også dansk, med ripssaft. :)


#16

Apple sa for siden:

Litt dumt spørsmål: men er det ublandet saft? Noen spesiell type?


#17

Harriet Vane sa for siden:

Seint, men heg lager en slags chutney.
1-2 rødløk i skiver
1 hode rødkål finsnittet
3 dl finhakket tørket frukt (brukte korinter, dadler og fiken sist)
2 syrlige epler i biter
Smør
Ca 3 dl Kyllingkraft/buljong eller sjy
Stjerneanis
Kanelstang
Salt
Brunt sukker
Eddik 7%
Balsamico

Mykstek løk og kål i smør. Ha i epler, kraft/buljong, tørket fruktkrydder, epler, sukker og eddik. Ha i eddik helt til det er så syrlig som det skal være, smak masse. Ha i salt og sukker, la koke og juster hele tiden mellom søtt, surt og salt.


#18

Nabojenta sa for siden:

Der var den, ja! Da har jeg den til neste år. :knegg:



#20

Nabojenta sa for siden:

Jeg endte opp med å lage Ole Martin Alfsen sin rødkål. Den smakte herlig jul med fremtredende eple- og kanelsmak. Men den tok lang tid å lage. Etter 1 1/2 time i stekovnen etter å ha lagt i marinade natten over, kokte jeg den i flere timer til jeg følte den ble mør nok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.