Nabojenta sa for siden:
Vi skal til min bror på julaften, og jeg har sagt jeg kan lage rødkål. Har derfor lyst til å komme med en rødkål som gir smaksløkene en orgasmisk opplevelse. :hehey:
Noen som kan hjelpe?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nabojenta sa for siden:
Vi skal til min bror på julaften, og jeg har sagt jeg kan lage rødkål. Har derfor lyst til å komme med en rødkål som gir smaksløkene en orgasmisk opplevelse. :hehey:
Noen som kan hjelpe?
Tjorven sa for siden:
Den vi kjøpte på Rema var god. Grimstad tror jeg den het.
Men det var kanskje ikke helt det du spurte etter? Det er enkelt, da.
Nabojenta sa for siden:
Nei, Grimstad holder ikke. Må ha hjemmelaget på julaften. Den jeg pleier å lage har epler i, men jeg vet det finnes mange oppskrifter å leke seg med.
frukt sa for siden:
Denne ser god ut. :jupp: gullimunn.com/2015/01/01/julens-beste-rodkal/
Tallulah sa for siden:
Ja! Jeg lager en med portvin. Skal se om jeg finner oppskriften igjen.
Nenne sa for siden:
Den må lages på dansk vis med rispsaft! :nam:
Nabojenta sa for siden:
Det hørtes godt ut. Har du oppskrift?
Nenne sa for siden:
Ja, det har jeg. :)
Rødkål
1 stk rødkål (750 g)
2 ss sukker
4 dl ripssaft
1 ts salt
40 gr smør
Rødkålen deles i fire deler, og stokken skjæres vek. Kålen snittes fint og has i en gryte med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smøret i ca. 10 minutter.
Så tilsettes ripssaften og vann, som knapt dekker kålen. Kålen kokes ved svak varme i ca. 1 time.
Hvis kålen koker tørr, tilsettes mere saft og vann.
Når kålen er mør smakes til med litt salt.
Nenne sa for siden:
Denne er utrolig god til svinestek/ribbe/fleskestek, men serveres også til helstekt and.
Che sa for siden:
Ole Martin alfsen sin.
www.godt.no/#!/oppskrift/7168/ole-martin-alfsens-hjemmelagede-roedkaal
Kan fryses
Nabojenta sa for siden:
Blir sulten av å lese her nå. Selv om jeg egentlig er stappmett.
Husker noen snakket en gang om en rødkål med kandisert rødløk i. Tror jeg. Noen som kjenner til den?
Eia sa for siden:
Litt sent ute, kanskje, men Ludls rødkål er helt himmelsk.
Nextlife sa for siden:
Jeg bruker denne, med rødvin-ikke portivin, uten fiken og aprikos, men har heller litt plommer i.
Galathea sa for siden:
Jeg lagde etter dansk oppskrift til and i fjor, tror den var ganske lik Nenne sin - kjempegodt!
Tangerine sa for siden:
Vi lager også dansk, med ripssaft. :)
Apple sa for siden:
Litt dumt spørsmål: men er det ublandet saft? Noen spesiell type?
Harriet Vane sa for siden:
Seint, men heg lager en slags chutney.
1-2 rødløk i skiver
1 hode rødkål finsnittet
3 dl finhakket tørket frukt (brukte korinter, dadler og fiken sist)
2 syrlige epler i biter
Smør
Ca 3 dl Kyllingkraft/buljong eller sjy
Stjerneanis
Kanelstang
Salt
Brunt sukker
Eddik 7%
Balsamico
Mykstek løk og kål i smør. Ha i epler, kraft/buljong, tørket fruktkrydder, epler, sukker og eddik. Ha i eddik helt til det er så syrlig som det skal være, smak masse. Ha i salt og sukker, la koke og juster hele tiden mellom søtt, surt og salt.
Nabojenta sa for siden:
Der var den, ja! Da har jeg den til neste år. :knegg:
liefje sa for siden:
Det er for sent nå, men vi hadde et himmelsk hjemmelaget rødkål til and i dag. Har en oppskrift på tysk for neste år evt. Blir det for vanskelig å skjønne, kan jeg oversette etterhvert men ikke i kveld. www.daserste.de/unterhaltung/koch-show/tim-maelzer-kocht/rezepte/entenkeulen-mit-rotkohl-100.html
Nabojenta sa for siden:
Jeg endte opp med å lage Ole Martin Alfsen sin rødkål. Den smakte herlig jul med fremtredende eple- og kanelsmak. Men den tok lang tid å lage. Etter 1 1/2 time i stekovnen etter å ha lagt i marinade natten over, kokte jeg den i flere timer til jeg følte den ble mør nok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.