Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du en oppskrift på en saftig kyllingrett som passer til fløtegratinerte poteter?

#1

Pelen sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. Den skal i tilfelle lages til ganske mange og helst kunne forberedes eller gjøres i ovn.


#2

Niobe sa for siden:

Parmesankyllingen som det ligger oppskrift på her på forumet et sted?


#3

Pelen sa for siden:

Den kan være et alternativ, men jeg er usikker på om det går for to personer er allergiske mot melkeprotein og det er det vel i parmesan. Jeg skal servere ytterfilé sv okse i tillegg, men det er en person som ikke spiser rødt kjøtt så jeg må ha noe annet til som alle kan få lov å velge mellom.

Den ene melkeproteinallergikeren er den som ikke spiser rødt kjøtt.


#4

Filifjonka sa for siden:

Parmesankyllingen passer ikke til fløtegratinerte poteter, spør du meg. Blir for fett. Hva med å steke hele kyllinger med urter og sitron?


#5

Matilda sa for siden:

Sennepskylling à la Jamie?

Den der var det forresten fløte i, men man kan sikkert erstatte med melkefri. Vi lager ofte en enklere variant fra 15 minutt meals-boka. Mener den er helt melkefri.


#6

Matilda sa for siden:

Denne var det jeg tenkte på. Den var med bacon, ikke sennep. Er visst ei stund sida sist. :knegg: Den er kjapp og smakfull, i alle fall.


#7

Syrinx sa for siden:

Jeg synes det er godt å krydre kylling med salt, pepper, hvitløk, paprika og rosmarin. Det passer godt til fløtegrarinerte poteter.
Kan helsteke kyllingen, jeg foretrekker å partere den.



#9

Pelen sa for siden:

Jeg skal bruke mandelmelk.

#10

Harriet Vane sa for siden:

Er det ikke bedre å finne en potetrett som er uten melk? Feks Hasselback, ovnstekte eller bakte? Du kan gratinere poteter uten melk også, bare ha skivede poteter, kraft og urter, namnam!

Heller enn erstatninger er det bedre å finne retter som er naturlig uten ditt eller datt. Og mandelmelk i saøt matlaging er litt njæææ, da ville jeg heller vurdert soya eller havre.

Helstekt kylling slik jeg gjør det: Jeg har begynt å klippe kyllingen i to, langs ryggen, så den får ben og vinger på hver side. Så gnir jeg inn med krydder, fyller formen med hvitløk (hele, delt i to) , halve sitroner, urter, poteter og grønnsaker, setter ovnen på 190 C i 35 minutter. Noen klipper ut ryggbenet, jeg gjør ikke det, for mer bein er mer kraft. Potetene får gjerne en liten forbehandling, jeg damper dem i dampovn i 15-20 minutter, så de er garantert møre.


#11

Polyanna sa for siden:

Trenger litt mer teskje, HV: Da legger du kyllingen med "den åpne ryggen" ned, litt brettet ut, på en måte? :blond:

Høres veldig godt ut!


#12

Ru sa for siden:

Safrankylling! :vilha:


#13

Pelen sa for siden:

Takk for mange tips. Utfordringen er at jeg har ekstremt lite tid den dagen og jeg tenkte forberede fløtegratinerte poteter dagen før. Vi skal ha yttrefilé til, men må ha noe som ikke er rødt kjøtt. Jeg kan godt gjøre en annen potetrett, men jeg må kunne gjøre den dagen før. Vi spiser nesten aldri fløtegratinerte poteter så jeg har ikke noen hang ups på det.

Samme sak med kylling, så lite jobb og tid som mulig.

Kjøttet skal langtidsstekes, jeg har to stekeovner.


#14

Harriet Vane sa for siden:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Som sagt ville jeg droppet fløtegratinerte poteter, det er strengt tatt bare godt med fløte.
De du kan gjøre er å dampe poteter så de trenger kort tid i ovnen og skjære opp alle grønnsakene på forhånd, legge dem i form under folie over natten og gjøre de helt ferdige i ovnen.
Den ene ovnen setter du på 125, den andre på 190. Kyllingen tar du i den varmeste, sammen med grønnsakene. Gi grønnsakene en halvtimes forsprang, før du legger inn kyllingen.
Du kan ha alle grønnsakene under kyllingen, så blir de "kokt" i kyllingkraft, det blir helt fantastisk. Ha litt brunt sukker i bunnen av formen, det blir amazing!

I den ovnen på 125: stek 7-8 løk i skiver til de er myke og blanke, svi av den romtemperte ytrefileten, legg i en ildfast form på en seng av løk. Stek til passe kjernetemp, la hvile. Pakk for all del ikke inn i folie, da koker du den og den blir grå.

Skjær opp når gjestene går til bords og legg på fat med den karamelliserte løken og en del av grønnsakene.

Del opp kyllingen og legg på fat sammen med resten av grønnsakene.

Etter sesongen ville jeg brukt mandelpoteter samt sellerirot, persillerot, gulrot, kålrot, søtpotet og pastinakk i passe store biter.


#16

Pelen sa for siden:

Takk Harriet, det der skal jeg lese igjennom flere ganger. :blomst:


#17

Polyanna sa for siden:

Takk for bilde. :blomster:


#18

Pelen sa for siden:

Dette skal jeg gjøre. hvor mye kraft bruker du, hvor mye skal de dekke? Hvilke urter anbefaler du? Kjøttet som er fremst rettet til den personen som skal spise dette er ganske smaksrikt med sambal oelek.

#19

Harriet Vane sa for siden:

Poteter skives og legges i form. Ha i hvitløk, persille, timian, pepper og bytt ut fløten med ca halvparten kyllingkraft. (2 dl fløte er lik 1 dl kyllingkraft). Poteter trenger 1 time i ovn på 190. Etter 20-26 min legger du evt den klippere kyllingen oppå potetene. Ville tatt grønnsaker i samme formen også.

Du har det travelt og trenger å gjøre det enkelt. Hvis du går mer mot skandinavisk så kan du bruke samme grønnsaker til kjøtt og kylling. Jeg foreslår du bruker hakket bladpersille, fersk timian, hvitløk og sitron. (Som egentlig er gremolata - ingredienser).

Kraften kommer fra kyllingen, men du kan slenge på et par dl ekstra kyllingkraft.
Beregn ca 200 g grønnsaker og 100 g potet pr pers, selv om mange sikkert ville valgt omvendt.
150-200 g kjøtt pr pers og 300 g tilbehør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.