Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kransekake, oppbevaring

#1

Nextlife sa for siden:

I vår lagde jeg kransekake for første gang på mer enn 20 år, og den ble så god og perfekt og akkurat som den skulle være. :hyper:

Jeg tenkte jeg skulle lage en i helgen, men hvordan oppbevarer jeg den frem til jul da?
Sist lagde jeg den et par dager før den skulle serveres og oppbevarte i kakeboks med brødskalk i, men kan den stå så lenge som vel en uke på denne måten? Eller bør den fryses? Endrer den konsistens ved frysing?

Takknemlig for svar. :)


#2

Anita72 sa for siden:

Jeg har alltid fryst kransekakene mine. De endrer ikke konsistens.


#3

Nextlife sa for siden:

Så bra, da tror jeg det blir planen her også.
Takk!


#4

veobra sa for siden:

Jeg oppbeverer i kjøleskapstemperatur. Min mor hadde den i kjølig kjeller og da holder den lenge, mye lenger enn en uke.

Jeg legger i brødskalk noen dager i forveien. Bytter ut underveis ved behov.


#5

GinaK sa for siden:

Kransekake er jo virkelig en inn-og-ut kake. Den tåler å gå ut og inn av fryser.


#6

Polyanna sa for siden:

I går overhørte jeg en kransekakebaker gi veldig streng beskjed om at de SKAL OG MÅ fryses. :nemlig:


#7

Palmen sa for siden:

Jeg syns kransekake smaker mye bedre når den er fryst. Den er seigere og mindre tørr i konsistensen. Ja til frys!


#8

Nextlife sa for siden:

Det sier svigermor også. :nemlig:



#10

Michelle sa for siden:

Fryser ned jeg også, og de er alltid like gode når jeg lar dem stå i sommertemperatur en stund før de inntaes. Har kransekake liggende i fryseren hele året.


#11

Niobe sa for siden:

De blir faktisk bedre av frysing, så kransekake er genialt å lage inforveien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.