Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget matgave - hva ville du ha laget?

#1

him sa for siden:

Sitter og titter gjennom oppskrifter. Har to må-ha:

  1. Skal kunne oppbevares i romtemperatur
  2. Bør kunne oppbevares i 14 dager

Hittil har jeg kommet opp med:
Brente mandler
Gløggkrydder
Musli/frokostblanding
Julekaker

Hva ville du ha gitt? 😊


#2

Hyacinth sa for siden:

Linda Stuhaugs skivede, brente, søte og salte mandler.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Tacokrydder. Salt karamellsaus. Biscotti.


#4

Charlie sa for siden:

Det jeg ville likt å få, er ihvertfall brente mandler. Biscotti er også godt (det er litt jobb å lage, men smaker godt og holder godt).

Sånn glass med greier til å lage kakao ville jeg også likt, eller ferdige tørre ingredienser til å lage noenting, cookie-in-a-jar eller noe annet. Gjerne noe som er din spesialitet.


#5

Drømmedama sa for siden:

Jeg lager ikke, men jeg ville gjerne fått. Brente mandler. Anytime.


#6

Chanett sa for siden:

Jeg hadde elsket å få granola.


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg har lagd store sjokolademarengs på pinner (pappsugerør fra Kremmerhuset).


#8

Cuyahoga sa for siden:

Frokostblanding.

(Eller mer realistisk, gavekort på Meny. :sparke: )


#9

Snippa sa for siden:

Vi har laget knekkebrød, karameller, granola, konfekt.
Jeg har fått brente mandler, ulike krydderblandinger og ripsgele. Storfornøyd med alt :)



#11

trøtt sa for siden:

Ikke brente mandler!

Drops, knekkebrød og ingredienser til kjeks ville vært populært her.


#12

IOA sa for siden:

Jeg kunne laget en god del, og hadde blitt glad for å få alle typer kjeks, granola, knekkebrød, konfekt, krydrede nøtter - egentlig det meste.


#13

Pegasus sa for siden:

Har fått rødvins-svisker, kjempegode inntil ribba.
Snop, typ marsipan, konfekt, dadler fylt med marsipan, drops osv.
Vi har aldri kastet noe av det vi har fått.


#14

Einhyrningur sa for siden:

Sitroncurd. Men det var det med kjøleskap da...


#15

Fluke sa for siden:

Jeg kommer til å lage knekkebrødmix i pakke til noen denye julen. Blande sammen alt det tørre og legge med bruksanvisning på resten (tilsett 5 dl vann, la svelle i 5 minutter. Fordel på to bakebrett oSV. ). Tenker det blir sukksess.



#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget flere glass med kyllingkrydder som jeg skal gi bort. Har også laget melkefri "parmesan" og har på fine glass i gaver. Vet at mottakerne blir kjempeglade og bruker masse av det, de har uttrykt at de ønsker seg dette så da er det jo greit. :)
Ja og så lager jeg kanskje hjemmelagde Delicatoboller eller marsipankuler, evt sjokoladetrøfler, alt etter hva jeg får tid til nå før julaften.


#18

Tangerine sa for siden:

Jeg har laget sild og fått mandler.


#19

him sa for siden:

Ble disse - kjempegode! Jeg personlig hadde nok foretrukket litt mer sukker (jeg byttet ut stevia med sukker), men krydder, sukker og salt ga en veldig spennende kombinasjon.

Bonushistorie: Du vet du er i Trøndelag når du får spørsmål om det er hjemmebrent når du overrekker gaven! :lol:


#20

Hyacinth sa for siden:

Så gøy! Jeg likte dem også. Jeg syntes det var for lite salt i forhold til sukker, så jeg kjørte på med mer. :knegg:


#21

Joika sa for siden:

Ting som ikke ødelegger tenner. Dvs ikke veldig seige karameller og skal det være brente mandler så må de være veldig sprø. :knegg: De jeg fikk var ikke det.


#22

Nextlife sa for siden:

Jeg har ennå til gode å få sprø, deilige brente mandler i gave. Stort sett så er det seige rakkere som ligger i en klump som er vanskelig å dele, i et lass eller en cellofanpose.


#23

rine sa for siden:

Jeg gir alltid brente mandler i matgaver, og får dem faktisk sprø. :sjokk: Vet egentlig ikke helt hvordan, jeg er jo egentlig ikke flink til å lage mat. :gruble:



#25

Charlie sa for siden:

Kardinalfeilen med brente mandler er vel at de ikke ligger lenge nok, men at man tror de er ferdige når man har nøtter med smeltet sukker på. :ja:


#26

Malama sa for siden:

Jeg har sett mange nok, også kjøpte eller oppskrifter, som er tatt liksom før "andre smelting" og har sånn sukker-krystaller på seg. Men da skal de jo varmes lenger helt til det smelter og blir blankt igjen.

Jeg har brent mandler i gave noen år og de har blitt tatt godt mot. Jeg lager vanligvis sjokoladetrøfler også. I år ble det omgangssyke og kjøpe-gaver i stedet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.