Skremmern sa for siden:
Som gjerne inneholder surmelk. Yummi. Fikk takke i innflytningsgave, og lurer på å teste den ut i morgen. Den steker 7 lapper samtidig. Juhu!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Skremmern sa for siden:
Som gjerne inneholder surmelk. Yummi. Fikk takke i innflytningsgave, og lurer på å teste den ut i morgen. Den steker 7 lapper samtidig. Juhu!
Veronal sa for siden:
4 egg
2 kopper sukker
2 ts natron
4 kopper surmelk
6 kopper mel
Spe med melk hvis røren er for tykk. Skal være noe tykkere enn pannekakerøre. Tilsett surmelk etter natron er tilsatt (slik at natron ikke "brukes opp" før lappene kommer på platen).
Irma sa for siden:
Gratulerer med takke! Vi har også fått oss takke, har lagt ut oppskrift/bilder fra takke-lappe-laging her.
Skytte sa for siden:
Ikke surmelk i denne, men mager Kesam.
Kesampletter
2 stk egg hele
2 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel siktet
1 stk lime
2 ss sukker farin raffinade
3 dl Sans Kesam Mager
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Visp alle ingrediensene sammen til en glatt røre. Bruk revet skall og saft fra en lime.
Stek lapper i belagt stekepanne eller plettpanne. Da trenger du ikke ekstra smør til steking.
Dette er en Grete Roede oppskrift, men veldig god selvom den er "sunn" :blunke:.
Irma sa for siden:
Litt nysgjerrig, hvor stor er takken du har fått? 40 cm? Vi får ca 20 lapper på vår 60 cm takke, men så lager vi ikke kjempestore lapper heller da. Har forresten lagt ut en del andre takke-vennlige oppskrifter i Irmas kokebok, det er en til på vei. :)
Veronal sa for siden:
Nå måtte jeg sjekke, min oppskrift er Irmas x2. :knegg: (Bortsett fra at natronmengden er konstant. :nemlig: )
Skremmern sa for siden:
Jeg har blitt fortalt at hemmeligheten til gode lapper er heving. Hvor lenge skal disse heve?
Zip sa for siden:
Min gommos (bestemor) lapper :)
2 egg
1 dl sukker
4 dl kefir
4 1/2 dl mjøl
1 ts natron
1/2 ts salt
ha i meir kefir hvis det trengs, skal vere tjukk.
Lagar ofte røra hvertfall ein time før eg steiker, men gjerne enda lenger og.
:nam:
Irma sa for siden:
Har dere også takke Veronal? :glis:
Hvorfor er natronmengden konstant forresten? Jeg må innrømme at jeg noen ganger synes natron har litt gjennomtrengende smak.
Skremmern sa for siden:
Hm. sender mann for å sjekke
Fra kjøkkenet: Den er sikkert 60.
Noba sa for siden:
Denne oppskriften er identisk med min og disse blir bare helt utrolig gode (det med rekkefølge på natron og kulturmelk/kefir visste jeg ikke om - kjekt tips)Veronal sa for siden:
Nei, nei. Ikke heve. Natron er natriumhydrogenkarbonat som danner CO2 i nærvær av syre (i dette tilfellet surmelk). Hvis røren står for lenge så bruker du opp natron.
Veronal sa for siden:
Nei, er du gal, Irma. :knegg:
Mor har. Hun brukte den ca. 10 ganger etter hun anskaffet den. Etter det har den hatt et ensomt liv i et-eller-annet skap. :fnise: Tror jeg skal vokte meg vel for å nevne den - i så fall blir den antakelig kastet etter meg.
Zip sa for siden:
Mine lapper blir mykje bedre om eg ikkje steiker med ein gong.
Skremmern sa for siden:
Hm, må ta et oppgjør med min mor, merker jeg.
Erica sa for siden:
Hvis man vil heve (som gjør at melet binder litt mer, og man kan bruke litt mindre mel?) - så kan man tilsette mesteparten av væsken, og la det være igjen 1/4 dl til å blande natronen ut i rett før steking. Bland da natron i skvetten med kulturmelk, som røres godt i røra.
Irma sa for siden:
Du kan selge den rimelig til meg etterpå, så kan jeg lage 40 lapper (eller fiskekaker) på null komma svisj. :knegg: Alternativt kan vi ha felles julekakebaking, men rutete skaut og forkle og det hele. Hattifnatten gleder seg allerede. (Ikke sant Fnatten? :p )
Jeg er en vaffel- og pannekaketing-og-tangekspert. Dvs jeg har laget slikt i alle herrens år, uten oppskrift. Har heller aldri latt røra stå, slik det sies at den skal. Kan noen forklare hvorfor den skal stå, og hvorfor resultatet blir bedre ved at den står en stund?
Noba sa for siden:
Hmm, jeg har samme oppskrift som Veronal og i den står det at røra skal svelle litt før man steiker, men som kjemiker ser jeg at Veronal har rett i det hun sier om at man ikke trenger å la den svelle. Jeg steiker forøvrig uten smør i panna
Skremmern sa for siden:
Veldig god frokost!
Millis sa for siden:
Jeg har gravet frem en gammel tråd jeg :humre:
Disse lurer jeg på å prøve, en liten ekstra godbit til fredagsmatboksen. :nam:
Ellers er det kanskje flere som har gode oppskrifter å dele?
:)
Maverick sa for siden:
Jeg bomma helt på denne overskriften. :må sjekke underforum:
Karamell sa for siden:
Lepper da eller?
Maverick sa for siden:
'Næsj, jeg så for meg type "dine beste lapper som du sendte i tysktimen", eller noe. :knegg:
...men egentlig tør jeg ikke fjase i skremmertråder. :paranoid:
Polyanna sa for siden:
Min sveleoppskrift:
3 egg
1,5 dl sukker
Bland det tørre og ha det og kefiren vekselsvis i eggene, rør godt hele tiden til glatt røre.
Stek med lite eller ingenting smør, på middels varme.
Xian sa for siden:
:highfive:
Men da jeg så hva tråden egentlig handlet om, leste jeg den med interesse likevel, for jeg fikk takke av svigeforeldrene mine til 30 årsdagen. Jeg har i årevis hatt planer om å lage nordlandslefser på den (må bli en realitet før jeg fyller 40).
Millis sa for siden:
Jeg laget Kesamplettene i går og de ble kjempegode :nam: Men på den første stekingen hadde jeg for høy varme så de ble litt vel stekt :himle: Ruskesara fikk med 2 små i matboksen og hadde jublet da hun åpnet den til lunsjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.