Mannen ønsker seg det til jul, først og fremst med tanke på sous vide. Har sett på OBH Nordica sin "vaccum sealer", man skulle tro dette ikke var så vanskelig, men de kommer i 2-3 prisklasser. Hva bør man ha tro? Noen med erfaringer?
VI har modellen fra Clas Ohlson til rundt en tusenlapp, og den fungerer helt fint. Vi har et vennepar hvor mannen er kokk, og han har tilsvarende, bare i en eldre modell. Og var det bra nok for kokken, var det bra nok for oss, vi er på et nivå langt unna han. :knegg:
Vakumerer maten før den puttes i sous vide badet. (fotbadet som jeg kaller det :knegg:)
Du kan bruke den til å vakumere omtrent alt, pålegg kjøpt i store kvanta, pakkes om til mindre, ost deles og pakkes, kjøtt pakkes før det fryses, klart til å puttes i kjelen med vann.
Vi er ikke like flinke til det enda, men for de som deler opp slakt f.eks, må den jo være genial.
Det er visst lurt å velge en modell du kan kjøre manuelt også. Usikker på hvilket merke vi har, kjøpt for en mnds tid siden og mannen er veldig fornøyd. Kan finne merke når mannen kommer hjem hvis du er interessert. Han fikk merke anbefalt av en som bruker den til pakking av vilt. Det er det som er hovedbruksområdet her også.
Jeg har i alle fall dårlig erfaring med den som et familiemedlem kjøpte på Europris til rundt 500 kr. Den feiler halvparten av gangene, og lager ikke vakum i posene. Altså: den lukker og forsegler posen, men det er masse luft igjen inni posen. Ikke så veldig nyttig, med andre ord.
Du bør sjekke at det er lett å få tak i nye poser, samt ta med eventuelle forskjeller i prisen på posene når du vurderer ulike modeller opp mot hverandre.
Vi har CO varianten. Kosta rundt 1000 lappen. Pakker 300-400kg kjøtt i året og er veldig fornøyd. Pakket råmelk senest i dag faktisk. Eneste jeg ikke pakker er kjøttdeig. Til det er posene for dyre.
Timar: hvis dere ikke har sous vide, kan jeg ikke se poenget med at dere skal eie noen vakumeringsmaskin, og i så fall synes jeg godt du kan selge den videre. :nemlig: