Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og Windows

#1

Input sa for siden:

Jeg har brukt Mac siden 2001, så jeg har veldig lite erfaring med Windows, men nå har vi tatt i bruk Windows 10. 7-åringen har fått egen pc på rommet sitt, og da måtte (?) han få windows-konto.

Kan man ikke lenger ha lokal bruker på en pc?
Kan jeg bestemme at hans konto skal automatisk logges på på hans pc? Evt. kan jeg bestemme at han kan logge på uten passord, mens min må ha passord?
Når han er logget på egen konto, har han da rettigheter til å installere programmer? (Vi deler Steam-konto og jeg vil ikke at han skal kunne installere alle spillene jeg selv har, f.eks.)


#2

Adrienne sa for siden:

Du skal kunne sette opp bruker på pc uten microsoft-konto, men de har gjemt funksjonen ganske godt bort. Det skal være et alternativ som heter «hopp over» eller «sett opp uten microsoft-konto». Når du først har satt opp en bruker skal du enkelt kunne gå inn i instillinger og lage flere brukere på samme maskin, og de kan enten settes som administrator eller standard. Jeg vil anbefale at du lager deg en passordbeskyttet admin-bruker og eventuelt en ikke-passordbeskyttet standardbruker til poden.


#3

Adrienne sa for siden:

Standardbrukere kan ikke installere noe uten å taste admin-passord, så da får han ikke installert noe han ikke bør ha.


#4

Isolde sa for siden:

Man kan og ha pin kode. Det bruker snart 6åringen her og har gjort det lenge. Da er maskinen sikret uten at det blir for vanskelig. Vi har et voksen passord og en pinkode for barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.