Vi skal til min bror i år og de har bedt om at vi tar med mat til deling. Det blir da koldtbordlignende buffet. Vi tenkte på kald svineribbe med svor og en del greier til det, vi er seks som kommer fra oss. MEN, så viser det seg at de andre gjestene er muslimer og/eller vegetarianere og da syns jeg svineribbe blir litt teit hvis vi skal forsyne oss av det de tar med og så kan ingen andre forsyne seg av vår mat.
Vi skal uansett ha med gresk julebrød og hjemmelaget plommerabarbrasyltetøy uten stivelse, det er tradisjon. Med egg i deigen passer det ikke for veganere. Har dere tips til hva mer vi kan fikse fra oss? Det må kunne lages ferdig på lillejulaften eller morgenen på julaften.
Jeg tenker at en eller to veganere ikke trenger å legge listen for kurvfest-buffet.
Ribbe er kanskje ikke fulltreffer dersom flere er muslimer og veganere, men heller ikke feil på en buffet om flertallet spiser ribbe.
Marinert kalkunkjøtt funker for muslimer stort sett.
Vi er 12 eller 13 totalt. Minst to muslimer, en veganer og to eller tre vegetarianere, en av dem er Yngste min. Vi har bestemt oss for å ta svineribba på Heltens bursdag i romjula. Veganermat er ikke nødvendig tenker jeg, men jeg ønsker å ta med noe som kan deles av flere. Vi har tradisjon for lammeribbe på julaften, men har ikke orket å få tak i det i år. Jeg kan selvsagt sjekke om en av halalbutikkene rundt jobben har lammeribbe inne, i så fall hadde det med tilbehør vært helt greit.
Lammeribbe høres jo veldig lurt og passende ut (og mye bedre, også, spør du meg, men jeg er ikke så glad i svin). Særlig hvis dere uansett har tradisjon for det!
Tilbehør/alternativer: Det går jo an å gjøre det så enkelt at du lager en veldig god salat og har med i tillegg?
Vegisterkaker er godt. Vi har i tillegg vegansk julsk*nke fra Astrid och aporna (svenskt merke). Den serveres på samme måte som vanlig svensk juleskinke.
Tenker at til en sånn kurvfest trenger ikke alle ha mat som alle kan spise, når det er så mye basic matvarer som utgår. Tradisjonsmat for vinter-Norge er basert på animalske produkter, klimaet gjør at det er sånn. Så syns jeg samtidig at man kan ta litt hensyn også, så noen flere enn en selv kan spise. Har dere med en vegetarianer, er det ok å ha noe vegetarisk, i hvert fall. Jeg lager ofte en pastasalat til sånt. Liker å ha fetaost i, men går fint an å droppe eller ha ved siden av; Kok pastasløyfer eller annen gøy pasta. Mens den er lunken, vend i litt marinade av olivenolje, balsamicoeddik, litt salt og pepper. Hold av litt av marinaden, og legg fint skårne soltørkede tomater i over natten. I salaten pleier jeg å ha kidneybønner, mais, agurk og litt sånn. Ha i tomatene neste dag. Kan også servere med fetaost, kokt egg o.l., dette kan jo fint stå ved siden av. Det som gjør den god, er at den er laget på forhånd og at marinaden får trekke litt inn i pastaen. At den er laget på forhånd, passer veldig godt i jula. :ja: Og så er den enkel å transportere. Vinn-vinn.
Akkurat nå fikk jeg tak i ikke lammeribbe, men en dobbel kottelettkam (halal) med litt lange ben på siden. :lykkelig: Det funker for oss og muslimene. Som tilbehør tar vi med margarinstekt/dampet rosenkål (veganske) og potetsalat med epler (vegetariansk) og sopp.
Ingen av oss er særlig glad i medisterkaker i utgangspuktet og Yngste vil ikke ha vegisterkaker eller vegansk julesk*nke, så det utgår. Om det siste er aktuelt så antar jeg vertinnen fikser det, hun er svensk. :) Han har planer om å fikse noe selv.
Så bra løsning! Jeg syns det er veldig greit å gå fra svineribbe til lamme-noe hvis det uansett er greit for deg som skal lage det. Både hyggelig og godt. :)
Takk for tips, men nå er planene klare og innkjøp gjort pluss at vegisterkaker nekter Yngste å spise selv om han er vegetarianer. Han skal lage nøttestek sa han.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.